Şirket ortakların gider faturaları

Ynt: şirket ortakların gider faturaları

Slm gider faturası dediğiniz şirket ortağının şahsi faturalarımı öle ise kullanamazsınız. Faturaların kdvsini düşmeniz için öncellikle işyerinin idame edilmesi ile ilgili giderler olması şarttır.

Ynt: şirket ortakların gider faturaları

mesela şirket ortağın kendısıne şahsi aldığı takım elbisenın kdvsını muhasebede gider olarak kullanabılır mıyım?

Ynt: Şirket ortakların gider faturaları

Hayır kullanamazsınız.....Takım Elbiseyi gider yazamayıp kdv'sini de indiremezsiniz.

Almış olduğu takım elbiseyi şirketin işlerin de kullanmak üzere alınmış ise kdv'sini kullanabilirsiniz.

Şirket ortagına ait hiçbir şahsi gideri gider olarak kullanamazsın.

demiral ' Alıntı:
Almış olduğu takım elbiseyi şirketin işlerin de kullanmak üzere alınmış ise kdv'sini kullanabilirsiniz.

Sn.demiral Şirket işlerinde derken örnek verebilir misiniz, ben gider yazılamayacağını düşünüyorum....

sn gamze_

rakam çok absürt olur bunu takibi atamazsınız kkeg işlemeniz gerekir, fakat şirket ortağı kendisine şirket toplantılarında şirket gezilerinde ofis içi toplantılarında kullanmak üzere makul bir rakam üzerinde takım elbise almış ise ve faturasınıda şirket ünvanına göre düzenlenmiş ise gider olarak işlenir burda ince ayrıntı takım elbise sayısı örn veriyorum 5 tk elbise yada bir tk elbise fiyatı 700 tl yada 1.000 tl bunu tabiiki'de gider olarak işleyemezsiniz. Normal fiyat üzerinden almış olduğu örn veriyorum 1 adet tk elbise 200-250 tl tabiiki'de gidere olarak işlersiniz.

İndirilemeyen kdv gider olarak değerlendirilemez. Kanun hükümleri bu konuda çok açık.

Kanun Ad KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde No 58
Kapsam

Mükellefin vergiye tabi işlemleri üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi ile mükellefçe indirilebilecek Katma Değer Vergisi, Gelir ve Kurumlar Vergisi matrahlarının tespitinde gider olarak kabul edilmez.

Haklı olabilirsiniz ama bana gelen şirket ortağına ait takım elbise,ayakkabı vb.harcamaları sizin dediğiniz tutarda da olsa işlemiyorum.Açıkcası pek mantıklı gelmiyor bana.....

sn gamze_

o zaman şu şekilde size bir soru sorsam cevabınızı kkeg gider olarak işlediğinizi varsayarak soruyorum.
neden şirket kayıtlarına kkeg olarak işliyorsunuz hiç işlemeyin o zaman
cevabınız işlemiyorum derken şirket kayıtlarına kkeg olarak ta işlemiyorsanız sorumu sormadım farzedin.

Hayır hiç işlemiyorum Sn.demiral ne gider olarak ne de kkeg olarak, Sorunuzu sormadınız farzediyorum :)

Firmalarımızdan birinde dün yaşadığım bir konu vardı.

Aylık revizyon için gitmiştim ve şirketin ortağının şahsi harcamaları konusunu açtı. Ben dosyaya koymazsam nereden göreceksiniz tarzında birşey söyledi. Gülsem mi, üzülsem mi bilemedim.

Şirket sahipleriyle veya ortaklarıyla bu konuyu ciddi anlamda konuşmak gerekir. Belgesiz, resmiyetsiz ve işletmeyle ilgisiz evrakların muhasebeleştirilmemesi gerekir.

Şayet muhasebeleştirirseniz KKEG yaparsınız. KDV'yi indirim konusu yapmayıp gider kaydedemezsiniz.

Evet bu konudan ben de muzdaribim...Bana da birçok şahsi harcama ile ilgili fiş,fatura geliyor fakat işveren bu şahsi harcamalarına kendince bir açıklama uydurabiliyor, mesela geçenlerde işverenim ailesi ile gittiği tatil faturasını şirkete fatura ettirmiş sanki biz müşterimizin konaklama masraflarını karşılamışız gibi göstererek işlememi istedi, yani aslında kendilerince açıklamasını yapabiliyorlar, mesela bu takım elbise konusunu benim işverenim duysa artık aldığı takım elbiseleri toplantılarda kullanılmak üzere alınmış gibi işlememi ister :)

Takım elbisenin de kılıfı "promosyon olarak verdim./satışları artırmak için çekilişle verdim."

Sayın demiral,sayın nane;

Şimdi siz şirket ortağının kendi nam ve hesabına almış olduğu bir faturayı şirket hesaplarına gider unsuru olarak kullanabileceğinimi söylüyorsunuz?Benmi yanlış anlıyorum.Zira soruyu soran arkadaş şirket ortağının şahsi faturası demektedir.

1. Sadece uydurulmaya çalışılan kılıfı yazdım.
2. Eğer ft şirket adına ve vergi nosuna kestirildi ise tamamının kkeg olarak işlenmelidir. Eğer kendi adına aldı ise zaten defter kayıtlarını ilgilendirmez.

Kkeg bile değildir.Ortak eğer şirket adına faturayı almışsa bu fatura bedeli ortağın carisine işlenir. ortakla ilgili bir harcamaya ait fatura eğer şirket adına kestirildi ise tavsiyem bunu KKEG olarak değil direk ortağın carisine kayıt edin.Bunlara alışmamız lazım.İşin transfer fiyatlandırması boyutu var en azından...

metyo ' Alıntı:
Kkeg bile değildir.Ortak eğer şirket adına faturayı almışsa bu fatura bedeli ortağın carisine işlenir. ortakla ilgili bir harcamaya ait fatura eğer şirket adına kestirildi ise tavsiyem bunu KKEG olarak değil direk ortağın carisine kayıt edin.Bunlara alışmamız lazım.İşin transfer fiyatlandırması boyutu var en azından...

Aynen bende böyle düşünüyorum.