fonradar

Şirket Tasfiyesi mi Yoksa Deviri mi Daha mantıklı ?

Üyelik
18 Ara 2012
Mesajlar
19
Konum
izmir
Merhaba arkadaşlar;

Bizim zamanında kurmuş olduğumuz 2 adet şirketimiz vardı..fakat bunların ikiside birisi 2004 diğeri 2008 olmak üzere resen terk oldular..şirketin terkten önce bazı borçlarınıda 2010 yılında torba yasasıyla kapattık..şirketin 3.şahıslara ve devlete vergi borcu yok.resen terkten sonrada başka borcu yoktu(beyannameler,defter tastikleri terkten sonra olmadıgından sanırım?)fakat şimdi bu şirketleri tasfiye edelim diye düşündük.fakat diğer bir alternatifte şirketi devretme fikri..fakat ne kadar dogru bilmiyorum,birisinden duydugum kadarıyla şirket devir olursa RESEN terk süresinden sonraki sürenin verilmeyen beyanları ve tastikleri için borç çıkacağını duydum.bu doğrumudur sizce? sonuç olarak bu durumdaki bi şirketin tasfiyesimi yoksa devrimi doğru olur..teşekkürler...
 
Selamlar
Her ikisi de problemli şirketlerdir.Tavsiyem kesinlikle tasfiye ederek kapatmaktır.
Devir düşüncenizde ise önemli olan sizin isteğinizden ziyade,devir alacak kişilerin düşüncesi ve bu durumlardan haberdar olup olmadıklarıdır.
Burada şirket ortakları,devir işlemini bir kurtuluş yolu olarak görmemeleri gerekir.Yeni kişiler şirketin öncesini bilip yinede devir almayı kabul etseler bile.varsa devirden önceki borçlar ve riskler yine eski hissedarlar için sıkıntı yaratacaktır.
Benim tavsiyem tasfiye ile sonuca gitmektir.
Saygılar
 
şirketin resen terkten önce hiç bir borcu kalmadı.devir olacağı zaman illaki borcu yoktur yazısı alınır vergi dairesinden..zaten borcu olsaydı torba yasasında onlarda cıkardı..şirketin faaliyet konusu gazete baş bayiliğii.bu yüzden şirketin 3. şahıs olarak sadece tek bir yayın grubuna borcu vardı.onlarada bir borç kalmadı.illakide şirketi devir alan şahıslara bu durumlar izah edilecektir.
 
Üst