Şirket Tasfiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

elcan

Ziyaretçi
Merhaba,,

Ltd. Şirket tasfiyesinde, tasfiye başlangıcından itibaren yine de KDV beyannamesi ve diğer yükümlülükleri yerine getirmek gerekir mi.. veya şöyle.. şirket ne zaman tasfiyeye girmiş olur ve tasfiye sonuçlanıp kapanışı yapılıncaya kadar vergisel hangi yükümlülükleri devam eder..

Selamlar

tasfiye süresince beyanname yükümlülükleri devam eder . boş KDV ve diğer beyannameler verilir tasfiye kararında tasfiye merkezi olarak gösterilen yerde kira ödeniyorsa kira stopaj beyannameside verilecektir. tasfiye bilancosu hazırlanır ..

Tasfiyeye giriş tarihinden 15 gün sonra tasfiye'ye giriş Bilançosu vermeniz gerekmektedir.

* Tasfiyeye giriş tarihinden önceki kıst döneme ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin de tasfiyeye girildiği tarihten itibaren 4 ay içinde verilmesi gerekmektedir.

* Tasfiye işlemlerine başlamadan önce aynı yıl içerisinde olsa bile tasfiye dönemi için yeni bir defter (yevmiye+kebir+envanter)tastik ediniz veya o yılın defterine ara tastik yapıp tasfiye dönemi kayıtlarınızı buraya işleyiniz.

sanırım bir yanlışlık var..

tasfiyeye giren şirket sizin de belirttiğiniz gibi kıst döneme ilişkin beyanını tasfiyeye girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde ,
takip eden yıllarda (tasfiye istenirse 3-4 sene de sürebilir) normal beyan zamanlarında,
ancak tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde tasfiye bitiş bilançosu verilir.

Saygılar

arkadaşlar birde geçici vergiler var.

tasfiye dönemi için geçici vergi beyannamesi verilmez!...

Tasfiye sürecine başlamadan önce yapılması tavsiye edilen konular:

1- Tasfiye Süresi Türk Ticaret Kanunu'na göre 1 (bir) yıldır.

2- TTK. gereğince kasa hesabınızda 1000.Tl. bırakınız.

3- Tasfiyeye girmeden önce hesap planlarınızdaki borç ve alacakları mümkün olduğu kadar tasfiye ediniz.

4- Tasfiyeye girmeden önce mümkünse demirbaşlarınızı satınız.

5- Tasfiyeye giriş bilançosu hazırlayınız.

6- Tasfiye memuru bulunuz. (tasfiye memuru tasfiye döneminin sorumlusudur.)

7- Tasfiye kararınız, Ticaret Sicili Gazetesinde birer hafta arayla üç defa yayınlattırınız.

8- Tasfiye girişinizi vergi dairenize bildiriniz. (tasfiye giriş gazetenizi + tasfiye giriş bilançonuzu götürünüz)

VERGİ DAİRESİNE;

a) Tasfiyeye giriş sicil gazetenizi

b) Tasfiye giriş bilançonuzu

c) Tasfiye Memuru imza beyannamesini götürünüz.

9- Bir yıllık tasfiye sürecinde tüm beyannamelerinizi (KDV varsa Muhtasar) veriniz.

10- Tasfiye'ye girdiğiniz tarihten itibaren 4 ay içerisinde (Bu kısım Sn. Sibel Balamir'in uyarısı üzerine düzeltilmiştir) Tasfiye öncesi döneme ait kurumlar vergisi beyannamesi vereceksiniz.

11- Tasfiye süresi sona erdiğinde, bilançonun veya nihai hesabın kesinleşmesinden itibaren 15 gün içerisinde son kurumlar vergisi beyannamesini vereceksiniz.

* Tasfiye işlemlerine başlamadan önce aynı yıl içerisinde olsa bile tasfiye dönemi için yeni bir defter (yevmiye+kebir+envanter)tastik ediniz veya o yılın defterine ara tastik yapıp tasfiye dönemi kayıtlarınızı buraya işleyiniz.

11- Unutmayınız tasfiye süresi sonunda 30 gün içerisinde tasfiye dönemine ait inceleme vereceksiniz.

Kaynak : http://www.alomaliye.com/ltdtasfoncesi.htm

Ynt: Şirket Tasfiyesi

Tasfiye süresi 1 yıl

peki şirketimizin borcu alacağı yoksa bu 1 yıllık süreyi beklemeden ticaret siciline tasfiye kapanışı verebilir miyiz?

Bir yıllık süreyi beklemeden tasfiye mahkeme kararı ile mümkündür.

tolona ' Alıntı:
tasfiye süresince beyanname yükümlülükleri devam eder . boş KDV ve diğer beyannameler verilir tasfiye kararında tasfiye merkezi olarak gösterilen yerde kira ödeniyorsa kira stopaj beyannameside verilecektir. tasfiye bilancosu hazırlanır ..

ultraaslan......

ben tasfiyede ne dilekçe ile kira ödemesi yapmatyacam diye dilekçe yazdım nede tasfiye dönemi boyunca stopaj verdim. hiçte sorun yaşamadım.

ultraslan ' Alıntı:
ne demek şimdi bu anlamadım ultraaslaannnnnn :(

kesinlikle art niyet yok :) yani size cevaben anlamındaydı,alıntı yapmayayım tekrardan dedim.Bir tane a' yıda fazladan basmışım kusura bakma ;)

ultraslan ' Alıntı:
önemli değil ben yanlış anlamışım :) evet cevabınız nedir stopaj veriyormusunuz

Tasfiye halindeki kurum, G.V.K.?nun 94?üncü maddesi uyarınca yapmış olduğu ödemeler nedeniyle, tasfiye döneminde de vergi tevkif ederek muhtasar beyanname ile beyan eder. Tasfiye durumunun vergi sorumluluğuna etkisi bulunmamaktadır.

ultraslan sana inat veriyorum ;D ;D

Tasfiye haline giren şirketin eğer stopaja tabi bir ödemesi varsa beyan verilir.
Yoksa vuk hükümleri uyarınca önceden bildirim yaparak verilmeyebilir.
Tasfiye halinde bir tek geçici beyan verilmez.

nguroy ' Alıntı:
Tasfiye haline giren şirketin eğer stopaja tabi bir ödemesi varsa beyan verilir.
Yoksa vuk hükümleri uyarınca önceden bildirim yaparak verilmeyebilir.
Tasfiye halinde bir tek geçici beyan verilmez.

Teşekkürler...