Şirket Ünvanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cerrah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cerrah

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

Şirket ünvanlarında aşağıdaki gibi kelimeler (3 harfli olanlar) kullanılabilir mi?

Örneğin :

UDT Uzman Danışmanlık Ticaret Ltd.Şti.
GTM Genel Temsilcilik Müşavirlik Ltd.Şti.

Ticaret sicil, isim müsait diyor ancak noter tasdikinden sonta tescil esnasında problem çıkar mı acaba diye tereddüt ettim.

Ynt: Şirket Ünvanı

mng kargo yurtiçi taşımacılık ünvanında olduğu gibi, pekala 3 harfli ünvan kullanılabilir..

ayrıca bir gıda şirketinin ünvanın da; G2M şeklinde harfin yanında rakamda şirket ünvanında mevcut.

tabiki bunlar sadece mevcut şartlarda faaliyet gösteren örnek firmalar..

sicil ünvanı onaylamışsa, tescil anında problem çıkmaz. Ama yinede emin olmak gerekiyor.

Aralara nokta koymadıkça ve yabancı dilde bir anlamı olmadıkça bu tip kısaltmalar kullanabilirsiniz. Bir ara dayı oğlumun ortakların baş harflerini gösterecek şekilde ABM ile başlayan şirketleri vardı.

twolf ' Alıntı:
Aralara nokta koymadıkça ve yabancı dilde bir anlamı olmadıkça bu tip kısaltmalar kullanabilirsiniz. Bir ara dayı oğlumun ortakların baş harflerini gösterecek şekilde ABM ile başlayan şirketleri vardı.

Aralara nokta koymadıkça demişsiniz ama örneğin M.N.S. çekirdek ünvanına sahip bir firma kurulamıyor mu?
Teşekkürler.

MNS şeklinde ünvan kullanabilirsiniz. Kullanılmayanlar ( . & - ) gibi işaretler. Yine de şirket açılışı ile ilgili çalışmalarınıza başlamadan da Ticaret odasının ünvan sorgulama bölümünden telefonla teyit alabilirsiniz.

Sayın 7faust unvanda noktalama işaretlerine yer veremiyorsunuz.Odanın sitesinde "unvan ile ilgili hatırlatmalar" başlıklı yazıyı okuyunuz.Saygılar.

Merhaba,

daha bugün içinde " M.N.S. Gayrimenkul Danışmanlığı ltd. Şti. " şeklinde yaptığım ünvan başvurusunun onayı geldi ve onaylanmış.
Bildiğim kadarıyla bazı nokta kullanılan şirket ünvanları da mevcut. Eğer başka firmalar ile benzerlik varsa bu tarz noktalama işaretleriyle ünvanı farklılaştıramazsınız diye biliyorum.
Yani örneğin MNG kargo nun üzerine M.N.G. diye alamazsınız diye biliyorum.
Yanlışım varsa düzeltiniz. Cevaplar için de teşekkürler.

Evet görebiliriz ama yeni kurulacak firmalarda bunu yapamayız

Ayrıca ben arama yaptığımda bu uyarıyı verdi

Benzer Ünvanlı Firma Bulunmamaktadır, Ticaret Ünvanı, Ticaret Sicil Mevzuatı Gereği, Müracattan Sonra Ayrıca Değerlendirmeye Tabi Tutulacaktır!

Daha mayıs ayında A.ÇETİN HIRDAVAT.... unvanlı şirket kuramadım bu yüzden..Noktalama var diye geri çevirdiler.Siz yinede temkinli davranın derim.Çünkü oda kendi bilgi işlem servisiyle çatışıyor bu yüzden..Sitedeki uyarılar,unvan kontrol,vs.eksik,yetersiz. Onlarda sıkışınca topu bilgi işleme atıyorlar..
Ben şahsen İTO'dan bahsediyorum..

Örnek 10

İstenilen Unvan: A.B.C Danışmanlık Mali Müşavirlik Limited Şirketi
Kayıtlardaki Unvan: ABC Danışmanlık Tanıtım ve Eğitim Limited Şirketi
A-B-C Mali Müşavirlik ve Denetim Ltd. Şti.

Görsel ve işitsel olarak kayıtlardaki unvan ile benzerlik taşıması nedeni ile onay verilmez.

İzmir Ticaret Odası' nın ünvan sorgulama kısmında verilen örneklerden biri yukarıdaki gibidir. Örnekten anladığım kadarıyla kayıtlardaki ünvan olarak nokta yerine çizgi (-) yi bile kabul ediyorlar.

twolf ' Alıntı:
Daha mayıs ayında A.ÇETİN HIRDAVAT.... unvanlı şirket kuramadım bu yüzden..Noktalama var diye geri çevirdiler.Siz yinede temkinli davranın derim.Çünkü oda kendi bilgi işlem servisiyle çatışıyor bu yüzden..Sitedeki uyarılar,unvan kontrol,vs.eksik,yetersiz. Onlarda sıkışınca topu bilgi işleme atıyorlar..
Ben şahsen İTO'dan bahsediyorum..

Teşekkürler,
zaten çoktan bugün yaptığım başvuru yerine yeni bir tane yaptım. Dediğiniz gibi temkinli olmakta yarar var. Ama bu konuyla ilgili bir şeyler yapılması şart.
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Başka odaların tavrını bilemiyorum maalesef.Ama İTO'nun tavrı aynen dediğim gibi.Yine de soru sahibi kendi odasına sorarak karar versin diyeceğim ama bunca zaman zarfında zaten şirkette kurulmuştur artık :)