Şirketlerde Gösterilen Zarar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talcid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

talcid

Katkı Sunan Üye
bilindiği üzere bazı firmalar 5 yıl ve üzerinde devlete vergi ödemeden zarar göstererek faaliyetlerine devam etmektedirler ya da cirolarnı aylık çok asgari komik denilecek rakamlar göstermektedirler örneğin 50,00 ytl gibi bu firmaların devlete karşı nasıl bir savunma yöntemi izlemektedirler bunun mantıklı bir açıklamasını ben göremiyorum bu konuda sizlerin yorumlarını alabilirmiyim.

yok...Boyle bi açıklama yok ama maalesef,idare vergi kaçırmayı belgeli olarak tespit edemediği sürece üst mahkemeler bu tür kanılar ile salınan vergi ve cezaları terkin etmektedir...örneği çoktur

Bakış açısına bağlı. Devlet zaten beyannameli mükelleften hiç bir zaman doğru dürüst vergi almadıki, çok fazla da almak istemiyor zaten :( Harcama vergileri son dönemlerde aşırı derecede artış göstermiş.
Bilindiği gibi harcama üzerinden alınan vergiler çok adaletsiz bir vergileme sistemidir.%78 e kadar çıkmış.
Ücretlerden alınan vergilerle, harcama vergileri herhalde maliye politikasının temel dayanakları oluyor. :?: :idea:

sayın gökhan64 bunda garip olan birşey göremedim. bazı firmalar 5 yıl süreyle sürekli zarar etmişte olabilir, yada çok düşük karlarda elde etmiş olabilir.
sizin sorunuzu o şekilde sormak yerine, türkiyedeki bilmem ne kadar sarraf bilmem ne kadar esnaf, asgari ücretin altında kar etmiş. hemde öyle 5 yıl felan değil sürekili böyle. ondan sonra bakmışın bu sarrafımızın, esnafımızın, işe başladıktan sonra aldıkları daireler, arabalar yüzlerce milyar tutmuş. işte bunlara ya kardeşim aylık 300 kağıt kazanmışın, yememiş içmemişin, yüzde 1000-2000 artırarak bu parayı değerlendirmiş bu daireleri arabaları almışsın helal olsun sana. gelde bir iki sene başbakınlık yap şu türkiyeyide bi kurtar demeli :)