fonradar

Şirketten ayrılmak istiyorum, zarar görmemek için ne yapmalıyım.?

Üyelik
13 Tem 2010
Mesajlar
1
Merhaba,

2009 Yılı sonralarında 2 arkadaşımla birlikde Toplam 3 ortaklı limited şirket kurduk.
Ortaklarımın şirket ofisini farklı amaçlar için kullandıklarını farkettim ve birçok kez uyarmama rağmen beni ciddiye almadılar ve bundan dolayı şirketden ayrılmak istiyorum
Ancak şirketden ayrıldıgımda şirketin artık iş yapamayacagını bildikleri için ortaklarım zora koşuyor ve ayrılmamam için diretiyorlar. Kendilerinin şirketden ayrılmalarını teklif ettim bunuda kabul etmediler.
Ben ise ayrılmak konusunda diretiyorum.

Şirketi kurarken kullandıgım bazı şahsi malzemeleri şirketde ben ve ortaklarım kullanabilmeleri için şirket ofisine getirmiştim. Şirketdeki malzemelerimi alıp ayrılacagım dediğimde şirketden sana hiçbir şey vermeyiz dediler.
Malzemelerim : Şirketde kullanılan bilgisayarlar fax makinası ve büro malzemeleri ve elektronik cihazlar.( Tüm malzemeler faturasız ve şirket demirbaşına kayıtlı değiller)

__________________________________________________ _____

Şirket 3 ortaklı ve 3 ortağıda şirket müdürü ve tüm ortakların münferit imza yetkisi var.

Hisse dağılımları:
1. Ortak % 34 Hisse ( Ben )
2. Ortak % 33 Hisse
3. Ortak % 33 Hisse
__________________________________________________ _____

Şirket ile alakalı detayları verdikden sonra birkaç sorum olacak.

1- Şirketden ayrılmam için veya hisselerimi şirket ortaklarından herhangi birisine veya şirket ile alakası olmayan baska bir kişiye devir etmem için şirket ortaklarının onayı gerekiyormu ? Yoldan geçen birisini çağırıp gel sana şirketimdeki hisseleri devredeyim deyip, diğer ortaklarımdan onay almaya gerek kalmadan tüm hisselerimi baska bir kişi yada kişilere parça parça devredebilirmiyim.

2- Şirketi kurarken şirket adına açılmış olan tüm banka hesaplarının işlemleri için bankalara ben gitmiştim.Banka evraklarında benim imzam ve şirket kaşesi var. ( Şirket adına çekilmiş herhangi bir kredi veya kredi kartı ve buna benzer harcama yok biliyorum fakat ortaklarımdan herhangi birisi benden habersiz kredi çekmiş ise ben şirketden ayrıldıktan sonra , Bankalardan herhangi bir prüz çıkarmı ?


3- Şirket de sattığımız bazı ürünlerin bayiliği için "disbirütör ve ithalatçı firmalara" şirket adına sözleşmeler ve teminatlar imzalamıştım. Bunların bir kısmında sadece benim imzam ve şirket kaşesi bazılarında ise şirketin tüm ortaklarının imzaları ve şirket kaşesi var. Şirketden ayrıldıdan sonra bu sözleşmelerin ve teminatların bana olan hükmü halen geçerlimidir ?

4- Şirketin borcundan dolayı, bir kişiye 10.000 TL lik bir senet vermiştik. Senet de Şirket Kaşesi + Şirket Ünvanı ve benim imzam bulunmakta.
Ben şirketden ayrıldıtan sonra Şirket adına imzaladığım ve şirket ünvanı ve şirket kaşesi olan bu senede sorumlulugum devam edermi ?
Veya İmzaladığım bu senedin, ben şirketden ayrıldandan sonra bana karsı hiçbir sorumlulugu olmaması için senedin nasıl bir formatda hazırlanmıs olması ve ne gibi ayrıntıların senetde yer alması gerekir.

5- Şirketden ayrılırken daha önce şirket adına yapılmıs olan sözleşmeler ve şirket adına imzalanmıs şirket kaşeli senetlerin bana karsı hiçbir yükümlülüğü olmaması için karar defterine ne gibi ayrıntılar yazılması gerekir.

TÜM SORULARIMDA MENFAATİMLE ALAKALI SORULAR SORDUM ÇÜNKİ ŞİRKETDEN HİÇBİR KAR PAYI YADA BUNA BENZER PARA VEYA ÜRÜN ALMADAN ŞİRKETDEN AYRILACAĞIM. VE HEM HİÇBİR KAR ALMAYIP HEM DE BORÇLU DURUMA DÜŞMEK İSTEMİYORUM


Şirketden ayrıldıktan sonra şirket borcu ve imzalanan sözleşmelerin bana karsı hiçbir hükmü olmaması için ne gibi bir yol izlemeliyim.

Saygılar....



Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!
 
Ynt: Şirketten ayrılmak istiyorum, ayrıldıktan sonra şirket borçlarının bana yükümlül

1-Şirketten ayrılabilmek için hisselerinizi başka birine noterde devir edebilirsiniz ancak, bunun tescil edilmesi için karar alınması lazım, bununda bütün ortaklar tarafından imzalanması lazım.Yani onların rızası olmadan şirketten ayrılamaz, başkasını yerinize geçiremez, yada payınıza düşen hisseyi başka ortağa veremezsiniz./Ama bütün bunlara rağmen izin vermiyorlarsa mahkemeye başvurmalısınız.
2-Kredi şirket tüzel kişiliği adına çekilmiştir, her ne kadar sizin imzanız olsa bile.Her hangi bir prüz çıkmaz.
3-Bu sözleşmeleri tüzel kişilik adına yaptıysanız Kredi de olduğu gibi bunlarda şirket tüzel kişliği için alınmıştır, yani ortaklıktan ayrıldıktan sonra sizin bunlar üzerinde herhangi bir hak iddanız söz konusu olmaz.
4-Yine senette şirket adına verildiği için şirketi ilgilendirir.Ortakları bağlamaz.
5-Böyle bir karara gerek olmadığını düşünüyorum.

Şirketin Ssk ve Vergi dairesine borçları varsa, ortaklıktan ayrıldığınız tarih itibari ile kendi payınıza düşen kısmına ait olan ve sizin ortak olduğunuz dönemde tahakkuk etmiş borçları ödeyin.Sonrası sizi bağlamaz artık.

Kolay gelsin.
 
Ynt: Şirketten ayrılmak istiyorum, zarar görmemek için ne yapmalıyım.?

Ancak senet üzerinde Şirket, kefili olarak sizseniz O zaman şirket ortağı olarak kefaletten ötürü müteselsilen takibe alınabilrisiniz.
 
Ynt: Şirketten ayrılmak istiyorum, zarar görmemek için ne yapmalıyım.?

kesınlıkle tıcaret sıcılınde çıkışını yaptır genel müdür isen müdürlüğü bırak kayıt defterını noterde tasdıklendır
 
Ynt: Şirketten ayrılmak istiyorum, zarar görmemek için ne yapmalıyım.?

arkadaşlara katılıyorum. eklemek istediğim ise; bankadan kredi çekildiyse önemli değil şirket sorumlu. ama bankalar kefil veya teminat almadan kolay kolay kredi vermez. sizin herhangi bir kefilliginiz yoksa veya teminat vermediyseniz sorun olmaz. bide zindanın son dedigine katılmıyorum. vergi veya ssk borcunu ödeme. nasıl olsa borç için alacaklı kurum öncelikle şirketten bu borcu ister veya şirketin mal varlığı ile parayı tahsil eder. tahsil edemesse sonra mevcut ortaklardan borcu ister. hiç alamassa hisseniz oranında sizden alır. bu bir risk tabiki sonunda faiziyle alırlar ama bence girilir bir risk.
 
Üst