Sırt ve Omurga Ağrısı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gcatar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gcatar

Katkı Sunan Üye
Sırt bölgesindeki omurgalarda agrı söz konusu.Bunun için hangi bölüm doktorunda muayene olmak gerekir. Lütfen kesin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.

Ynt: Sırt ve Omurga Ağrısı?

Ağrı bir darbe veya bir tramva sonucu oluşmuşsa Ortopedi ve Beyin cerrahisi birlikte,
Ağrı size göre başka bir sebepten (mesleki, aşırı sabit kalmak vb) oluşmuşsa Beyin Cerrahisi bölümüne gideceksiniz.

Kesinlikle rontgen ile yetinmeyiniz mri alınız.

geçmiş olsun

Ağrının kaynağı büyük olasılıkla mesleki ve oturduğum sandalye ve masadan kaynaklanıyor. Teşekkür ederim.

Öncelikle "Ortopedi uzmanı" Eğer bel , boyun fıtığı kaynaklı ise " nöröşirürji beyin sinir cerrahisi"

Çok ama çok şiddetli.. boyun.. omuz ve kol ağrısı çektim bende..

Kollarımı 1 cm dahi hareket ettiremeyecek seviyedeydim..

Sn. battıbalıkyangider'in dediği gibi.. sinir sisteminde de bir sıkıntı olabilir..

Yalnız duruş bozukluğu.. yanlış yastık seçimi.. aşırı spor..romatizma.. stres..gerilim..gibi durumlar söz konusuysa.. şayet gideceğiniz tek yer fizik tedavi uzmanıdır..

Acıbadem'de bulunan.. acıbadem hastanesine gittim ben.. çok memnun kaldım.. şiddetle tavsiye ederim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar da ortada bi yerde buluşsak hangi bölüme gitmem gerekiyor. Beyin cerrahisi, ortopedi, fizik tedavi ?

Eğer.. darbe söz konusu değilse..durup dururken bir ağrı ile karşılaştıysanız.. iyi bir fizik tedavi uzmanına gözükün..mr'dan sonra herşey netlik kazanır zaten..

Fizik tedavi sonraki aşamadır. Eğer diğer doktorlar gerek görürse fizik tedaviye yollarlar.
Bence öncelikle ortopediye gidin. Onlar sizi yönlendirir.
Bir arkadaş Acıbadem demiş. Türkiyenin en pahalı hastanesidir. Paranız çoksa ve dert etmiyosanız gidin.

Omurlarınız, Sırt yapınız boyun korteksleriniz incelendikten sonra beyin cerahhi uzmanınız evet fizik tedaviye başlayacağız derse başlamalısınız.

Sizin durumunuza göre belki bir fıtık durumu vardır ve operasyondan donra fizik tedavi gerekecektir vb bir çok konu var.

Fizik tedavi uzmanı doktor yönlendirmesi sonrasında sizin rehabilitasyonunuzu gerçekleştirir

Söz konusu boyun, sırt vb omur meselelerinde ilk aşama doktoru beyin cerrahı, tedavinin gerekli bir parçası ise doktorunuz zaten sizin tedavinizde kendisi ile konsolide bir şekilde sorunu çözer.

Fakat arkadaşlarımızın belirttiği gibi çok iyi hastanelerde zaten bir mri çektirdiğinizde her uzmanın görüşünü aldıklarından sorun olmamıştır.
Geçmiş olsun, saygılar.

nguroy ' Alıntı:
Fizik tedavi sonraki aşamadır. Eğer diğer doktorlar gerek görürse fizik tedaviye yollarlar.
Bir arkadaş Acıbadem demiş. Türkiyenin en pahalı hastanesidir. Paranız çoksa ve dert etmiyosanız gidin.

Maalesef işçiyim emekçiyim ssk lıyım bu nedenle sigorta hastanesine gidebilirim. Herkese teşekkür ederim. Bu durumda ortopedi yada beyin cerrahiye gideceğim sanırım. Ama Hangisi?

İstanbulda iseniz Başkent Üniversitesi hastenesini önerebilirim. Muayene ücreti fark 30 tl. En önemli özelliği tam teşekkülü Üniversite Hastanesi olması.

1 ay kadar önce bu meseleden çok aşırı acılar çektim.
Kollarımda his kaybı filan bile başlamıştı.
şimdi düşünüyorumda Allah düşmanımın başına vermesin fena bir olay.

bir de boyunluk bence dünyanın en süper icadı:) boyunluk önerilirse ilk iş onu alın. kas gevşeticiymiş, ağrı kesiciymiş bana fayda etmedi, boyunluğu taktım oldum size bir voltran ama 1 haftada baya iyi oldum.

çok çok geçmiş olsun.

gcatar ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

Maalesef işçiyim emekçiyim ssk lıyım bu nedenle sigorta hastanesine gidebilirim. Herkese teşekkür ederim. Bu durumda ortopedi yada beyin cerrahiye gideceğim sanırım. Ama Hangisi?

İstanbuldaysanız bahçelievler medicanayı öneriyorum. 20TL fark + mri ücretsiz. Beyin cerrahları da süper.
fakat biraz fırça atıyor ayrı mesele:)

battibalikyangider ' Alıntı:
gcatar ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

İstanbuldaysanız bahçelievler medicanayı öneriyorum. 20TL fark + mri ücretsiz. Beyin cerrahları da süper.
fakat biraz fırça atıyor ayrı mesele:)

Teşekkür ederim ben şu durumda Okmeydanı ssk ya gidebilirim. Şu anda hem ortopedi den hemde beyin cerrahi den randevu aldım hangisine gitmem gerektiğini tam olarak netleştirebilirsem diğer randevuyu iptal etmem gerekecek.

Fakat oradan mri için süre almanız çok zor değil mi:(

Bilemiyorum süre veriyorlarmı ne kadar süre veriyorlar ama okmeydanı ssk ya gidebiliyorum. ???

gcatar ' Alıntı:
Bilemiyorum süre veriyorlarmı ne kadar süre veriyorlar ama okmeydanı ssk ya gidebiliyorum. ???

bilmiyorum fakat mr istemeden teşhis yapmaz ki, okmeydanı ssk bu yani sıra süre vermez ki, inşallah çabuk alırsınız.

o ağrılara 1 hafta bile dayanmak cidden zulüm.

gcatar ' Alıntı:

bilmiyorum fakat mr istemeden teşhis yapmaz ki, okmeydanı ssk bu yani sıra süre vermez ki, inşallah çabuk alırsınız.

Çok teşekkür ederim ben yaklaşık 4 aydır çekiyorum bu ağrıları artık durulamayacak bir hal aldı son hadde ulaştı. Bu durumda beyin cerrahi ye gidince gerekli işlemleri yapıp yönlendirirler değilmi.

gcatar ' Alıntı:
gcatar ' Alıntı:

Çok teşekkür ederim ben yaklaşık 4 aydır çekiyorum bu ağrıları artık durulamayacak bir hal aldı son hadde ulaştı. Bu durumda beyin cerrahi ye gidince gerekli işlemleri yapıp yönlendirirler değilmi.

Meraklanmayın yönlendirirler 4 ay çok uzun beklemişsiniz doktorum bana demişti ki ellerini başının üzerine kaldır bakalım. Bir kaldırdım.

amanın o ne rahatlama... böyle azalacağını bilseydim ağrının kollarımı tavana bağlar öyle uyurdum filan yani.

şükür doktorlarımız bu meselelerde iyiler. çok geçmiş olsun.

Haklısınız çok uzun sure bekledım. İlginiz için hepinize teşekkür ederim.