fonradar

Site Yönetimine Fatura Kesilmesi Hk.

suleyman057

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 May 2006
Mesajlar
189
Konum
Ankara
Arkadaşlar,

Site yönetimine fatura kesebilirmiyiz. (KDV.li) Şayet kesebilir isek kesmiş olduğumuz faturayı ba/bs formunda nasıl beyan edeceğiz. Site yönetiminin vergi numarası bulunmamaktadır. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla,
 
Ynt: Site Yönetimine Fatura Kesilmesi Hk.

Site yönetimleri potansiyel vergi nosu alması gerekiyor. Ancak yönetimler genelde uğraşmak istemiyorlar bu durumda site yönetim kurulu başkanının TC nosuna kesebilirsiniz...
 
Ynt: Site Yönetimine Fatura Kesilmesi Hk.

Site yönetimi gelir veya kurumlar vergisi mükellefi değildir ama Muhatasar vermek zorundadır. Bu nedenle vergi nosu olmalıdır.
 
Ynt: Site Yönetimine Fatura Kesilmesi Hk.

Sayın Güroy, işte bu işlemlerle uğraşmamak için siteler çoğunlukla dışarıdan hizmet satın alıyor(güvenlik, temizlik) kendileri adam çalıştırmıyor. O yüzden ekseriyeti itibariyle vergi noları yok, vergi nosu almanız gerekiyor dediğimizde de, felancalar da yapıyor onlar almamışlar diye de akıl veriyorlar malesef. Vergi dairesiyle görüştük, Aile sağlık merkezleri, apartman yönetimlerine fatura keserken vergi nosu yoksa, sorumlu kişilerin TC nosuna düzenleyin dediler ben o şekilde uyguluyorum.
 
Ynt: Site Yönetimine Fatura Kesilmesi Hk.

Tamamdır. O zaman yönetici adına kesin.
 
Üst