SM'den SMMM'ye E-Eğitimle geçiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maviefe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SM'den SMMM'ye E-Eğitimle geçiş

nguroy ' Alıntı:
Demek ki hırsızın hiç suçu yok. :) Bütün suç ev sahibinde. :D

Peki TÜRMOB kim acaba? Başka bir mesleğin birliğimi. Üyeleri mühendisler mi? eczacılar mı?

Demek bu kanun tasarısını hazırlayan, meclise sunan, komisyonlarda tartışıp oy çokluğu ile kabul eden, sonra , genel kurula getiren orda tartışan/tartışmayan daha sonra parmak hesabı ile kabul eden, sonra yayınlanması için cumhurbaşkanına gönderen, yasayı inceleyip hemen kabul edip onayların,( üstelik bunu avrupa birliği böyle istedi onun için yaptık diye açıkça söyleyen,) hiiiiç ama yasal/etik/moral sorumluluğu yoktur ..

Öylemi?

Sn nguroy meclisin nasıl çalıştığını bilen biri olarak söylemem gerekirki bu tür teknik yasaların hazırlanmasında milletvekillerinin etkisi gayet az olur. Çoğunlukla bu tür yasların taslakları ilgili kurumlara hazırlattırılır veya ilgili kurumun görüşlerinden geniş oranda faydalanılır. Olması gerekende budur zaten. Yani bu yasanın hazırlanmasından cumhurbaşkanının onayına kadar her aşamasında TÜRMOB ve Maliye Bakanlığı vardır. Söylemek istediğim yasa bu şekli ile çıkmışsa ya TÜRMOB böyle istediği içindir yada TÜRMOB ses çıkarmadığı içindir.

"Söylemek istediğim yasa bu şekli ile çıkmışsa ya TÜRMOB böyle istediği içindir yada TÜRMOB ses çıkarmadığı içindir. "

Sn Kater;

Bu sözlerinize ben de katılıyorum. Elbette yasanın böyle çıkması TÜRMOB 'un işine geliyordu.
Ancak sormak istiyorum Türmob kim? bir kurumsal kişi, Kurumsal kişileri de gerçek kişiler oluşturur.
Çuvaldızı kendimize batıralım diyorum.

Amaç aidat ödeyecek kelle sayısını arttırmak.Çünkü yönetim biliyorki kendisi oradan gitmeyecek.Ezelden beri orada zaten.Üyelerin bir çoğu Açıköğretim mezunu.Kalite yerlerde sürünüyor.Herkese beleş SMMM veriliyor.
Dikkat edilirse oda meslek sorunları konusunda sus pus.Mali Çözüm dergisini de ağaçlar kesilmesin deyip kaldırdılar.Ama aidatlar azalmadı.Üyeyi sömürürcesine epey yüksek aidat ödetmeye devam ediyorlar.Kriz mıriz hak getire bunlar için.

Sn nguroy haklısınız tabiki TÜRMOB bir tüzel kişiliktir. TÜRMOB'u oluşturanlar bizleriz. Sonuç olarak ortada bir yanlış varsa o yanlışta bize aittir. Ayrıca ben burada yasayı eleştiren çoğu kişi gibi de düşünmüyorum. Bu yasa şartların elverdiği ölçüde iyi bir yasadır. Meslek açısından ulaşılmak istenen hedeflere büyük oranda ulaşılmasına yardımcı olacaktır. Daha iyisi olabilir miydi derseniz olabilirdi. SM'lerin SMMM'ye geçişi eğitim şartına bağlanabilirdi. Örneğin üniversiteyi bitiren SM'lere otamatik SMMM hakkı verilebilirdi. SM'ler için YÖK'le uzlaşılarak özel lisans programları oluşturlabilirdi. Hatırlarsanız bu ve benzeri uygulamalar öğretmen okullarından mezun öğretmenler için milli eğitim bakanlığı tarafından yapılmıştı. Benim itirazım işin özüne değil biraz şekline yönelik. Ama bu hali ilede yasa büyük ölçüde beklentileri karşılamıştır.

Bence mesleğin kalitesii düşüren bir yasa.Bu yasadan faydalananlarda doğrudürüst Üniversite sınavına falan girmeden Üniversite mezunuyla aynı haklara kavuşan Açık Öğretimliler.Tam anayasa mahkemesine gidecek yasa.

Yakında meslek lisesi mezunlarına da bu hakkı veririler nasılsa.
Malesef kalite çok düştü. Artık smm olduğumu söylemiyorum.

"SMMM" olduğunu söylemeyi bırakın, adama SMMM olduğunuzu söylediğinizde ya katibim diyor ya da "Açık öğretimimi bitirdin?" diye soruyor.Balık baştan kokar diyen iyi demiş.

nguroy ' Alıntı:

Ben Meslek Lisesi Mezunu olarak, bu mesleği 1. sınıf kalitede yaptığımı savunuyor ve buna inanıyorum;

SM ünvanını yıllarca gururla taşıdım, ve taşımaya devam edeceğim; Sonuna iki M harfinin eklenmesiyle kalitenin veya müşterilerime sunduğum hizmetin değişeceğini sanmıyorum,

Ben bilgi satıyorum; Sermayem ünvanım değil beynimdir, Ünvan bu bilgiyi satma yetkisini veren bir araçtır;

Bilgi ve Tecrübeyle müşterileri yönlendirmek ise amaçtır;

Ancak amacını SMMM ünvanı yapıp, Sermayesini bu ünvana yükleyenler başarısız olmaya her zaman mahkumdurlar;

SM ünvanıyla çalışmanın zararını görmediğim gibi, SMMM ünvanıyla çalışmanında bir faydasını görmeyeceğim açıktır;

Saygılarımla,

pantoron ' Alıntı:
"SMMM" olduğunu söylemeyi bırakın, adama SMMM olduğunuzu söylediğinizde ya katibim diyor ya da "Açık öğretimimi bitirdin?" diye soruyor.Balık baştan kokar diyen iyi demiş.

nguroy ' Alıntı:

Yorumları okudukça üzüntüm ve kızgınlığım artıyor,

Ünvanınızı söylemeye utanıyorsanız;

Bende sizin gibi meslekdaşlarıma sahip olmaktan utanıyorum;

Yapmayın o zaman; kafanıza silah mı dayıyorlar;

Düşün mesleğin yakasından ve kirletmeyin;

Saygılarımla,

Bu kadar kötü bir yönetimi olduğunu ve önüne gelene belge verdiğini bilseydim girmezdim zaten.
Bir süre sonra belki de büro kalmayacak.Yabancı denetim tekelleri piyasayı ele geçirecek.Böye yönetim olursa bu işin sonu bu.Sen plazanda otur gerisine aldırma misali.Aslında hesap sorulması gerekir.Hiçbir meslek kuruluşu akademi falan kurmuyor.Bunlar kimin parası ile ne kuryorlar belli değil.

Merhaba,

Sayın pantaron,

Hiçbir meslek kuruluşu akademi kurmuyor, çünkü hiç bir meslek kuruluşunda, eğitime bu kadar ihtiyaç yok. Yabancı denetim tekelleri piyasayı ele geçirecek diye veryansın edeceğimize, yapmamış gereken standartlarımızı yükseltmenin yollarını aramak, Odaların yapmaya çalıştıklarıda bu,

Desteklemeliyiz diyorum,

Saygılarımla,

Hiçbir meslek kuruluşu fahiş rakamlarla eğitim vermiyor.

Siz öğle sanın. Örn; ecz. kuurm anlaşması için 3 sayfa yazıya her yıl tonla para vermekteler ve bu parayı onların üst kurumu TEB harcamakta.