SMMM Aday Adayına Yol Gösteriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umt35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SMMM Aday Adayına Yol Gösteriniz

İMREN ' Alıntı:
heerdeem ' Alıntı:
ogüncüm çok güzel bir video, bence bunu bitirmeye yönelik tavsiyelerin başına editlemelisin:)

yalnız ben sonunda aç kal buda kal olayını veya mesajını tam anlayamadım???

Yani geleceği önemseme mantığının devamı mı acaba??

ben ' aç kal budala kal'dan şunu anladım..
başkalarının budala diyeceği hatta sonucunda aç kalacağın birşeyi yapmayı çok istiyorsan ,aç ve budala da kalsan yapmalısın demek istiyor.....diye yorumladım.

:)

o zaman geleceği ve çevreni önemseme, hatta yüreğinin götürdüğü yere git. :) ;)

heerdeem ' Alıntı:
İMREN ' Alıntı:
heerdeem ' Alıntı:
ogüncüm çok güzel bir video, bence bunu bitirmeye yönelik tavsiyelerin başına editlemelisin:)

yalnız ben sonunda aç kal buda kal olayını veya mesajını tam anlayamadım???

Yani geleceği önemseme mantığının devamı mı acaba??

ben ' aç kal budala kal'dan şunu anladım..
başkalarının budala diyeceği hatta sonucunda aç kalacağın birşeyi yapmayı çok istiyorsan ,aç ve budala da kalsan yapmalısın demek istiyor.....diye yorumladım.

:)

o zaman geleceği ve çevreni önemseme, hatta yüreğinin götürdüğü yere git. :) ;)

hayır ama orda şöyle bir msj var.başkaları bu şekilde yorumlasada..sen yap saten sevdiğin işi yapman sevdiğin kişiyi seçmen vb.sana başarıyı getirecektir.sonucunu şimdiden göremezsin çevrende göremez sen yap başarı sevgiden istekten geçer.vb.

özür ama yorum farkını göremedim, :)

aynı şeyi söylüyorsunuz ya da söylüyoruz

umt35 ' Alıntı:
tesekkurler arkadaslar yol gosterdiginiz icin

islam cankaya hocanin kitabini aldim sevgi yolundan 56 ytl.. 1 aya kadar da kursa baslamayi dusunuyorum. odanin staja baslangic kursunu tavsiye etmiyorlar hem 1 derse bile girmezsek stajdan 3 ay dusulmezmis.. murat kpss iyi kurs dediler 1500 civarindaymis..

sinavi kazanirsam staji da muhasebecide yapmak en dogrusu olacak gibi gozukuyor. su asamada durumum cok karmakarisik aile sirketi iyi hos ama cok sorun yasanacak 2-3 gunde anladim bunu :(

Deha için kerkes çok iyi diyor bir araştır istersen. İzmir de varmı bilmiyorum ama.

değerli görüşleriniz için teşekkürler... steve amca da iyi gaz veriyor:)

bugün izmir tesmer kursuna yazıldım 1 ağustosta dersler başlıyor ... hava acayip sıcak gündüz ders çalışmak çok zor geceleri çalışcaz artık haydi hayırlısı... izmir tesmerde olan varsa haberleşelim;)

umt35 ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Geçen hafta maliyeden mezun oldum. Aile işimiz var, şükür iyi bir iş ama ben hayatta her şeyin olabileceği kanısındayım o yüzden ek bir işim güvencem olsun diye mali müşavirlik düşünüyorum.İlerde aile işimizi yaparken bir sorun olursa mali müşavirlik yapmaya başlayabilirim. Sizlerden bir kaç ricam olacak yardımcı olursanız sevinirim.

İzmirde staj başlangıç sınavı için önerdiğiniz kurslar hangileri tesmerinki stajı kısalttığından daha mı mantıklı?

İslam Çankaya hocanın kitanı yeterli mi? Başka hangi kitaplar tavsiye edersiniz?
En ucuz nereden temin edebilirim?

Kasımdaki sınava girebileceğim bu süre yeterli olur mu? Kasımdakini pas geçip boşa para vermeyip bir sonrakine girmek daha mantıklı olabilir mi?

Çan eğrisi var diye biliyorum dolayısıyla sıkı bir çalışma gerekiyor diye düşünüyorum. Giren arkadaşlar sorular hakkında ne düşünüyorsunuz zor bir sınav mı yoksa elemeye yönelik yanıltıcı sorular mı?

İyi çalışmalar dilerim

Sevgili arkadaşım 1) hayatının en büyük hatasını bu mesleğe girmekle yaparsın ne olursa olsun çok ağar bi süreç ne kadar sağlam psikoloji lazım biliyomusun yok bilmiyosun. 2) dünyanın snavını kafayı oynatmadan verebilirsen ki servet gibi paralar yatırman gerekicek ve evet çan eğrisi var ama ama onu vercem diye sırt eğrisi sahibi oluyosun deli bir saç döküp iyice ağartıosun 3) "yuppiiiiiii sınvı kazandın yaşasın senden büyüğü yok oolllleeeeeeeyyyy başın göğe erecek bütün dünya diz çökecek sana" diye düşünüyorsan dikkatli oku koçum ayemin ederim ki hayatının enbüyük ama en büyük hatasını yapıyosun neden mi çünkü staj yeri bulmak dehşet zor velevki buldun ennnn fazla 500 ytl ye çalışıcan sekreterinden çaycısına çalıştığın ortamda herkes senden fazla maaş alıcak daha klavye nin ne olduğunu bilmmicekler ama senden en az 100 kağat fazlasına çalışacaklar velev ki sabrettin o maaş denen sadakayı staj ortamındaki pek çok masrafı sana çektirerek biraz daha eritecekler he bu arada sesinmi çıkıo "hımmmm bak sen stajyersin yanarsın patronun bi imzasına bakıo sürüm sürüm sürünürsün" bittin emin ol bittin sekreterinden çaycısına smmm sinden ymm sine herkes sana çökecek he bu arada bilmediğin bişey olamaz sen herşeyi yapabilen biri olucan bi soru sor en 3 hafta sonu fazla mesai bu arada gittiğin firmalarda küçücük bebeler senden 3 kat fazla maaş alıcak ama sen neffes aldın ya bittin be sen nası dinlenirsin hele 2 sene köpek ol bi şirketle ilgili bişe sor var ya sana ya yalan söylenir ya da hayatta söylemezler aralarında iyi olanları olacak tabi ama bişe sor bitersin anında ortama madarası yaparlar sakın he zannetme ki sen onların ailesine bir meslektaş olarak girecek olan birisisin de seni kucaklıycaklar aklının ucundan bile geçirme kesinlikle benim gibi yaşın 34 bile olsa o muameleyi görmüyceksin asla düşünme sakın sanma çay bardağa yıkatmıycaklar sakın sanma musluk tamir etmicen senin neyine şirket kurmak ana sözleşme hazırlamak v.s. aman yarabbi sakın he bi çökerler var ya değil kazandığın onlarca ünv. Sınavları diplomaların we arkasından smmm staj başlatma ve katlandıın binlerce ytl lik ek masraflar sakın ola bişe olacaksın sanma öyle bir sefil kalıcaksın ki sonunda günlerce yorgan altından hüngür hüngür gözyaşların dinliycekler cep telefonundan ama bi soru sor haksız olucaksın sakın sorma bi şirket kurmayı öğrenmeyi iste bittin sakın isteme hımmmmm bak döverler adamı onlara ne senin oraya kadar çektiğin eziyetlerden kardeşim odan senin ne yapcak biliomusun bi dosya vercek senden 50 kağat isticek bu arada patronun seni öle bi sıkacak ki yorula yorula ölmen için deney yapıcaklar üstünde tabi bütün bu yolun sonunu sölim staj biticek sende öyle bi fırtınadan çıkıcaksın ki geldi çattı yeterlilikler bu arada yaşın başında artık sona gelmiş olucak he bundan sonraki aşamayı da söyleyim dostum her sınavı verdin ve bu dünya gözüyle diyelim ki belgeni gördün bu arada ona da 2500 ytl verecen heh işte o zaman beklicen azrail ruhunu alsın die çünkü bunca maceradan sonra sakın iş bulucan sanma gene aç kalıcaksın

sevgili arkadaşım 1) hayatının en büyük hatasını bu mesleğe girmekle yaparsın ne olursa olsun çok ağar bi süreç ne kadar sağlam psikoloji lazım biliyomusun yok bilmiyosun. 2) dünyanın snavını kafayı oynatmadan verebilirsen ki servet gibi paralar yatırman gerekicek ve evet çan eğrisi var ama ama onu vercem diye sırt eğrisi sahibi oluyosun deli bir saç döküp iyice ağartıosun 3) "Yuppiiiiiii sınvı kazandın yaşasın senden büyüğü yok oolllleeeeeeeyyyy başın göğe erecek bütün dünya diz çökecek sana" diye düşünüyorsan dikkatli oku koçum ayemin ederim ki hayatının enBÜYÜK AMA EN BÜYÜK HATASINI YAPIYOSUN NEDEN Mİ ÇÜNKÜ STAJ YERİ BULMAK DEHŞET ZOR VELEVKİ BULDUN ENNNN FAZLA 500 YTL YE ÇALIŞICAN SEKRETERİNDEN ÇAYCISINA ÇALIŞTIĞIN ORTAMDA HERKES SENDEN FAZLA MAAŞ ALICAK DAHA KLAVYE NİN NE OLDUĞUNU BİLMMİCEKLER AMA SENDEN EN AZ 100 KAĞAT FAZLASINA ÇALIŞACAKLAR VELEV Kİ SABRETTİN O MAAŞ DENEN SADAKAYI STAJ ORTAMINDAKİ PEK ÇOK MASRAFI SANA ÇEKTİREREK BİRAZ DAHA ERİTECEKLER HE BU ARADA SESİNMİ ÇIKIO "HIMMMM BAK SEN STAJYERSİN YANARSIN PATRONUN Bİ İMZASINA BAKIO SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNÜRSÜN" BİTTİN EMİN OL BİTTİN SEKRETERİNDEN ÇAYCISINA SMMM SİNDEN YMM SİNE HERKES SANA ÇÖKECEK HE BU ARADA BİLMEDİĞİN BİŞEY OLAMAZ SEN HERŞEYİ YAPABİLEN BİRİ OLUCAN Bİ SORU SOR EN 3 HAFTA SONU FAZLA MESAİ BU ARADA GİTTİĞİN FİRMALARDA KÜÇÜCÜK BEBELER SENDEN 3 KAT FAZLA MAAŞ ALICAK AMA SEN NEFFES ALDIN YA BİTTİN BE SEN NASI DİNLENİRSİN HELE 2 SENE KÖPEK OL Bİ ŞİRKETLE İLGİLİ BİŞE SOR VAR YA SANA YA YALAN SÖYLENİR YA DA HAYATTA SÖYLEMEZLER ARALARINDA İYİ OLANLARI OLACAK TABİ AMA BİŞE SOR BİTERSİN ANINDA ORTAMA MADARASI YAPARLAR SAKIN HE ZANNETME Kİ SEN ONLARIN AİLESİNE BİR MESLEKTAŞ OLARAK GİRECEK OLAN BİRİSİSİN DE SENİ KUCAKLIYCAKLAR AKLININ UCUNDAN BİLE GEÇİRME KESİNLİKLE BENİM GİBİ YAŞIN 34 BİLE OLSA O MUAMELEYİ GÖRMÜYCEKSİN ASLA DÜŞÜNME SAKIN SANMA ÇAY BARDAĞA YIKATMIYCAKLAR SAKIN SANMA MUSLUK TAMİR ETMİCEN SENİN NEYİNE ŞİRKET KURMAK ANA SÖZLEŞME HAZIRLAMAK V.S. AMAN YARABBİ SAKIN HE Bİ ÇÖKERLER VAR YA DEĞİL KAZANDIĞIN ONLARCA ÜNV. SINAVLARI DİPLOMALARIN WE ARKASINDAN SMMM STAJ BAŞLATMA VE KATLANDIIN BİNLERCE YTL LİK EK MASRAFLAR SAKIN OLA BİŞE OLACAKSIN SANMA ÖYLE BİR SEFİL KALICAKSIN Kİ SONUNDA GÜNLERCE YORGAN ALTINDAN HÜNGÜR HÜNGÜR GÖZYAŞLARIN DİNLİYCEKLER CEP TELEFONUNDAN AMA Bİ SORU SOR HAKSIZ OLUCAKSIN SAKIN SORMA Bİ ŞİRKET KURMAYI ÖĞRENMEYİ İSTE BİTTİN SAKIN İSTEME HIMMMMM BAK DÖVERLER ADAMI ONLARA NE SENİN ORAYA KADAR ÇEKTİĞİN EZİYETLERDEN KARDEŞİM ODAN SENİN NE YAPCAK BİLİOMUSUN Bİ DOSYA VERCEK SENDEN 50 KAĞAT İSTİCEK BU ARADA PATRONUN SENİ ÖLE Bİ SIKACAK Kİ YORULA YORULA ÖLMEN İÇİN DENEY YAPICAKLAR ÜSTÜNDE TABİ BÜTÜN BU YOLUN SONUNU SÖLİM STAJ BİTİCEK SENDE ÖYLE Bİ FIRTINADAN ÇIKICAKSIN Kİ GELDİ ÇATTI YETERLİLİKLER BU ARADA YAŞIN BAŞINDA ARTIK SONA GELMİŞ OLUCAK HE BUNDAN SONRAKİ AŞAMAYI DA SÖYLEYİM DOSTUM HER SINAVI VERDİN VE BU DÜNYA GÖZÜYLE DİYELİM Kİ BELGENİ GÖRDÜN BU ARADA ONA DA 2500 YTL VERECEN HEH İŞTE O ZAMAN BEKLİCEN AZRAİL RUHUNU ALSIN DİE ÇÜNKÜ BUNCA MACERADAN SONRA SAKIN İŞ BULUCAN SANMA GENE AÇ KALICAKSIN

sanırım siz hep bardağın boş tarafından bakmışsınız bu kadar kötü olamaz. elbetteki zorlukları olacaktır bugün hangi meslek bazı engelleri aşmadan kolaydır hangisi yatarak para kazandırır. bir yerlere gelmek istiyorsak zorluklarla başetmemiz gerekir. bir sürü para harcayacağımız çok doğru ama mecburuz, bu yola cıkarken bunları bilerek cıktık.

kurs ücretlerine takıldım ben.. istanbul smmmo 858 ankara smmmo 550 izmir smmmo 1500ytl.. neden bu kadar fark var bilginiz var mı?

umt35 ' Alıntı:
sanırım siz hep bardağın boş tarafından bakmışsınız bu kadar kötü olamaz. elbetteki zorlukları olacaktır bugün hangi meslek bazı engelleri aşmadan kolaydır hangisi yatarak para kazandırır. bir yerlere gelmek istiyorsak zorluklarla başetmemiz gerekir. bir sürü para harcayacağımız çok doğru ama mecburuz, bu yola cıkarken bunları bilerek cıktık.

kurs ücretlerine takıldım ben.. istanbul smmmo 858 ankara smmmo 550 izmir smmmo 1500ytl.. neden bu kadar fark var bilginiz var mı?

Demekki izmirde bu mesleğe girmek isteyenler daha çok.
Yada kursun muadilleri yoktur.

Bence hemen orada bir kurs açın ;D

2 yıllık kötü bir süreç, pastanın ne kadar bölünmesi gerektiği kararıyla zorluk derecesi (ki gerçekten çok zor) belirlenen sınavlar, sonrasında ortalama bir yaşam standardı için oldukça yoğun bir çalışma temposu, stres, sinir hastalığı, kamburluk, bürokratik işler, vergi kanunlarını bilmeyen mükellefler, sizi robot yerine koyan ama nedense duyarlılıklarınızı önemsemeyen vergi yönetimi, habire değişen mevzuatlar vesaire vesaire...

yolun başındayken bir daha düşünün derim, 1993 den bu yana muhasebe mesleğinin içerisinde biri olarak söylüyorum. bankacılığı, sigortacılığı, ticareti bir kez daha düşünün.

bırakın arkadaşlar ne kadar fedakarlık yaparsanız yapın ne türmob un umrunda senin çabaların ne de senin meslektaşlarının ve hatta arkadaşlarının bile umrunda deil hele hele iş arkadaşalrına gelince çok iyi olnları hariç sadece bazıları ölmeni bilerek isterler abartısız söylüyorum 3 kere kalbimin koltukta duraksadığını yaşadım en az 3 kere anladım ki canımdan olucam we bıraktım çünkü hayatındaki herşeyi alıp giiyorlar değişmiyor iletişimd e kocaman bir sorunlar yaşıyor sunuz. İnsanlar bir erkek için hele hele kızlarınkarşısında senden 3 kat fazla maaş alan ve 11 yaş küçük olan kzıların karşısında yerin en dibine sokulmayı erkek olarak sindiremeyi başaracaksın, o yere sokan da senin kendi meslektaşın buna da ismen eğitim adı vermişler öğrenmenin tek yolu da aha buymuş ileri düzeyde içime atıp sabretmekten başka yapacak hiç bişey yoktu ben de öle yaptım. Çünkü çok çırpındım çok çırpındım hatta beni öldürün duyduysa bir yaradan bildiyse bir anam bildi gerisi hep yalan

O yüzden bu mesleğe girmek isteyenlere tereddütsüz söylüyorum sakın iyi bi meslek sanmayın ve de sakın şanınınız haysiyetiniz karakteriniz olacak sanmayın sakın ola o belgeyle de ömrünüz kurtulacak da sanmayın dedim ya en yakınım dediğiniz kişiler size düştünüz die ölesiye vuracaklar hem de her fırsatta birbirlerine nası vurduklarını da ballandıraballandıra ada anlatıcaklar sora işte yaşam mücadelesi verceksin şansın varsa açlıktan ölmiycen ama hiç bişeyin de sahibi olamıcaksın ? bu arada bu açlıktan ölmeyeceğin seviyeye gelebilmek için dünya kadar zor olan sınavı vericen sadece cd leri 300 lira olan bir cd sonra biticek dev gibi sınavlara katılıcan kazanamzssan her birinden çaycı kadar maaş almazken her sınavda astornomik rakamları toplamak için dibin çıkıcak anlıyacaaan aman deyim aman he şunu yapabilirsin yaşın 15 ise bu meslekle kesin tanış ve geliştir kendini

değerli görüşleriniz için teşekkürler. bu mesleği önermiyorsunuz ama dikkatinizi çekerim kimse kendi mesleğini önermiyor güzel, kolay paralı işler hep bizim yapmadığımız işler oluyor ama o işleri yapana sorunca da dünyanın en pis işi aman uzak dur diyor... mezun olalı yaklaşık 2 ay oldu bu süreçte sadece 3 arkadaşım işe girdi dolayısıyla artık lüksümüz yok mantıklı gelen buydu ve başladım artık. ilerde smmm olunca pişman olur muyum bilemiyorum ama olursam da şimdi içinde bulunduğum duruma göre yorumlar haklı cıkarım ..

sen artık smmm aday adayısın başarılar dılıyorum sana ....kendın düştün:)))