Smmm Bürosu Özellikleri

Üyelik
23 Mar 2016
Mesajlar
20
Konum
Ankara
Smmm Bürosu Olarak Kullanabilir miyim?

Merhaba. Ruhsatı yeni aldım sayılır. 6 aylık bebeğim var. Neler yapabilirim diye düşünüyorum. Cocuklu bir anne olarak buro benim için daha uygun geliyor.

Ancak şöyle bir durum var. Kayinbabama ait bir binada oturuyoruz. Bu binanın giriş katındaki dairede kayinbabam in yardımcısı oturuyor. Ancak o dairenin bir odasıno kayinbabam kendine buro yapmış. Girişı bina dışından. Ve wc filan var. Normal dükkan. Ancak bu buro emlak olarak bağımsız görünmüyor. Yani hala yardımcısının evine bağlı görünüyor. Ben oraya smmm bürosu açabilir miyim. Ne yapmam gerekir. Çünkü kayinbabam kullanmıyor artık orayi. Ve benim için en azından baslangic için en uygun yer orası.

Yani öyle bir yeri smmm bürosu olarak nasıl gösterebilirim. Kullanabilir miyim orayı. Tecrübelilerden bilgi istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Ayrı girişi varsa, kullanabilirsiniz.
Başka bir işletmenin içinde değilse, bağmsız olarak görünüyorsa kullanabilirsiniz.
 
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Tapuda bağımsız görünmüyor. Ayrı bir kapı numarası da yok. Sadece girişi ayrı. İçeriye de bir kapı var ancak kullanılmıyor. Duvar oruleblir.
 
Birde elektrik su doğalgaz odanın bağlı bulunduğu ev ile aynı. Süzme saat oluyormu yoksa ayrı bir saat mi taktırmak gerekiyor. Nasıl bir yol izleyebilirim acaba
 
Vergi dairesi de, türmobda, odada, sana tapu sormaz, su saatini sormaz, kira kontratını vergi dairesi sorar, odada vergi levhasını görür. Bir de oda, bağımsız girişi olup olmadığını başka bir iş ile birleşik olup olmadığını vs. kontrol eder, gelen oda temsilcisine güleryüzlü ol yeterli olacaktır.

Hayırlı olsun.
 

Benzer konular

Üst