SMMM Olduk Şimdi Sıra Geldi TURMOB ve Odaya Bunun Bedelini Ödemeye!!!

Mrb 07-08 temmuz SMMM yeterlilik sınavında son dersimi vererek ruhsat almaya hak kazandım bu kadar çalışmanın sonucunu nihayet aldım.TURMOB tarafından bana tebrik yazısı ve bunun yanı sıra bu yazıda yapmam gereken ödemeler sıralanmış toplam 1.240,00 YTL ayrıca 500,00 ytl ve 120 ytl kaşe ücretide de sanırım oda isteyecekmiş.
Bana bu istenen ödemeler biraz abartılı ve anlamsız geldi.Sizinde düşüncelerinizi almak isterim.İçinizden bazı SMMM adayları mutlaka diyecek ki-(Ya ruhsatı almıssın daha ne istiyorsun ben olsam hemen öderdim) falan diyebilir o da onların fikirleri saygılıyım ama ortada bir haksızlık olduğununda farkındayım benim gibi farkında olan arkadaşlarda vardır eminim.
İyi Çalışmalar.Kolay gelsin Arkadaşlar...

Ynt: SMMM Olduk Şimdi Sıra Geldi TURMOB ve Odaya Bunun Bedelini Ödemeye!!!

merhabalar,
evet söylediklerinize katılıyorum.
bürokrasiden en çok şikayet eden türmob-ismmmm ama en çok bürokrasi olan
yer de yine kendileri.
Peşinen aldıkları ücretler çok çok fazla ve haksızlık olduğu kanaatindeyim.
hepimizin şikayetlerini korkmadan dile getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
rast gele

Öncelikle tebrik ederim;
Dünyanın eziyetini çek SMMM ol... Ondan sonrada sanki babalarının bahçesini lütfedeceklermiş gibi senden olmadık para istesinler.Tabiki mecbursun bu parayı wermeye...Ancak sonradan Türmobun LORD larıyla mücadele etmek istersen yine buraya yaz sana destek olalım.

ARKADAŞIM BENDE 7-8 TEMMUZDAKİ SINAVI GİRİDM. 7 DERSİN 6 TANESİNİ VERDİM. TEK DERSE KALDIM. DOSTUM MALİ MÜŞAVİR OLDUĞUN İÇİN TEBRİK EDERİM. TÜRMOB TAM BİR AĞALIK SİSTEMİ. HERİFLER AĞALIK SİSTEMİNİ KURMUŞLAR. BİZİ RESMEN AYAK ÜSTÜ KOYUN GİBİ GÜDÜYORLAR. BİZ SESİMİZİ ÇIKARTMADIKÇA DAHA ÇOK GÜDÜYORLAR. BİZ KOYUNUZ ARKDAŞLAR SESİMİZÇ IKMIYOR ONLARDA AĞALIĞA DEVAM EDİYORLAR. BENCE BİRLİK OLMALIYIZ BU PADİŞAHLIĞI KALDIRMALIYIZ.

hiç bir meslek odası kazanılmış bir hak karşısında bu kadar ücret talep etmiyor.
meslek odaları arasında en zengini turmob zaten..
bununlada bitmeyecek her an yeni bir ödeme çıkaracaklar.

ve biz sustukça böyle devam edecekler..

Tşkler arkadaşlar.Gerçekten bir ağalık sistemini çağrıştırıyor ve bunların kazançları kesilmeden devam edecek bizden öncekilerde olduğu gibi,bizde olduğu gibi ve bizden sonrakilere olacağı gibi hep yeni şeyler olacak maddeler konacak ve daha fazla ücret taleb edilecek işin kötüsü de ne biliyormusunuz bu harcamaların NERELERE gittiğini tam olarak bilememiz ve ya devlet tarafından kontrol edilememesi.Çok düşündürücü ve üzücü.

HAYIRLI OLSUN

Cidden bu olay banada çok dokunuyor.Bu dönem hepsini vereceğimi düşünmüyodum ama ne hikmetse hepsinden geçirmişler bende belgemi almaya hak kazandım ama henüz elime yazılı sonuç ulaşmadı.Ödemeyle ilgili herhangi bir tarih belirtmişlermi dostum yazıda.?

GÜNAYDIN.GÖNDERİLEN TURMOB YAZISINDA 15 GÜN İÇİNDE BAŞVURUYU YAPIN DİYOR ODA TARAFINDAN SİTEDE 1 AY İÇİNDE DİYOR.AYRICA TURMOB SADECE KENDİ ALMASI GEREKEN TOPLAM 1.240 YTL Yİ YAZMIŞ YAZIDA.ODAYA YAPILACAK ÖDEME SİTEDE AÇIKLANMIŞ.500 YTL.

Forum kuralları gereği mümkün olduğunca büyük harf kullanmazsak kurallara uymuş oluruz.

eğer büro açmayacaksak veya biyerde bağımlı da çalışmayacaksak ruhsat başvursunu daha sonra yapsak olmuyormu acaba ?hakkımız ın kaybolmaması açısından .hem turmob başvursunda nakit gerekiyor sanırım banka hesapları verdiklerine göre..

internet yoluyla bir kampanya başlatılamaz mı ? imza kampanyası mesela,ya da daha farklı.. bu kurumu hangi makamlar denetliyor,onca gelir nerelerde harcanıyor ? Bir açıklaması olması şart.. Bundan önce yapılmadıysa şimdi yapılsın..

Angel; ruhsatı daha sonra da alsan oluyor sanırım. Ödemelerle ilgili olarak da Türmob 1240,00 YTL istiyor ve Garanti ve İş Bankası kredi kartlarına 6 taksit yapıyor. (Ben şubatta ödemiştim değişiklikler olabilir belki) Ankara odası da 605 YTL alıyor. Oda taksit yapmıyor ama kredi kartıyla ödeme yapılıyor. Bu tutarlara kaşe bedeli dahil değil.

buradan konuşmakla olmaz, odanın kurullarına ya da bu yonetimler karşısındaki meslek örgütlerini desteklemeli ve bu sistemde belirli değişiklikler yapılmalı,konuşarak rek tek bir konu halledilemez ancak birlik olunursa olur bunun içinde çeşitli meslek grupları var , meslekte birlik , çağdaş yaşam ve bir kaç tane daha bunlarla çalışıp fikirleirni belirtmelisin.