SMMM Olduktan Sonra Hayatınızda Neler Değişti ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayyuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SMMM Olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

Tek dersi kalmış birisi olarak ben kendime eksi değer katacağını düşünüyorum.Son 2 yıldır iş ilanlarını sıkı takip ediyorum,çok az ruhsatı olan arıyorlar,hatta belgen olması başvuruyu negatif etkiliyor.Çünkü orada muhasebe müdürü ortalıkta kendinden fazla fazla belgeli dolaşsın istemiyor.Belgeden öte yabancı dil çok daha önemli. Belge isteyenlerde iş özelliklerine yabancı dil+bilançoyu ve ufrs uygun raporları hazırlayıp atomlarına ayıracak özellikler istiyorlar.Şu an belgesiz kendimi tecrübeli görüyorum, ama işin içine belge girerse adam muhasebe olarak düşündüğü her şeyden bilgili, tecrübeli olmanı bekliyor.Allah nasip ederde belgeyi alırsam sanırım çoğu iş başvurusunda yazmaycağım gibi gözüküyor.

tek sınavım gerçi olunca bişey değişmeyeceğine eminim.

ama müdürüm olunca başım göğemi ericek diyor belki erer ne dersiniz? :)

geç stajımı başlattığımdan kazanalı 3 yıl oldu biri mesleğini sorunca işletme mezunu muhasebeciyim demek yerine kısa öz mali müşavirim demek daha güzel oluyo.

birde mali müşavirliğin anlamını bilmeyen o kadar çok insan varki banamı denk geliyo ne?
soruyorlar ''kızım sen ne sınavına giriyosun ne olacaksın'' mali müşavir deyince ya kısaca NE yada O ne satıyo o para varmı diyorlar :) pes yıl 2010

bende biliyorum hayatımda bisi olmayacak ama, bu belgeyi alınca psikolojik olarak rahatlayacağım en azından. tamam para basmayacağım... ama inat oldu zıkkım

arkadaşlar ne oldun dediler mali müşavir dedim ola ola gümrükçümü oldun dediler... pessss

denetimzede ' Alıntı:
arkadaşlar ne oldun dediler mali müşavir dedim ola ola gümrükçümü oldun dediler... pessss

ya zaten bu memlekette kimse hangi meslegin ne ise yaradigini bilmiyor.

din bilgisi ogretmenine dinci
beden egitimi ogretmenine bedenci..
insaat muhendisine amele filan diolar..

ne oldun dediklerinde maliye bakanlıgında mufettis oldum alayınızı yakıcam de gec en iyisi

battibalikyangider ' Alıntı:
denetimzede ' Alıntı:

ne oldun dediklerinde maliye bakanlıgında mufettis oldum alayınızı yakıcam de gec en iyisi

süperrrrrrrr ;D ;D ;D

denetimzede ' Alıntı:

Maliye bakanlık müfettişlerini de yoklama memurlarıyla karıştırıyorlar bu ülkede :)

ben daha smmm olmadım.tek dersim kaldı. ama olunca da bir şey değişeceğini sanmıyorum.belki çalıştığım büroda aldığım ücrette pazarlık gücüm olacak ama patronun sallayacağını düşünmüyorum. şu an neysek yine aynı gideceği kanaatindeyim. belki değişen şu olabilir.piyasadaki bir haberi olmayan,sen stajyersin diye seni küçük gören ve kendini kasmaktan geri kalmayan smmm arkadaşlara daha rahat laf sokacağım...tek teselli bu olur... yoksa sizlerinde dediği gib mesleğimizinde değeri gün geçtikçe azalıyor...bu kadar çileyi boşa çekiyoruz gibi geliyor...

arkadaşlar smmm olunca insan bi değişik oluyo, verdiği 3-5 yıllık emeğin karşılığını almak tarif edilemez bi duygu, belki biraz abartıyorum ama insanın ayakları yere basmıyo sanki kuş gibi hafifliyo, insanların size bakışı değişiyo,

maddi kısmı söylemiyorum, manen o kadar rahatlıyoki insan ailesine de yansıyo bu, smmm olduğuma inanın en çok kızım sevindi, babam bi daha ders çalışmıycak benimle oynuycak diye sevinip durdu,

tüm bu duyguları inşallah herkes yaşıycak bundan eminim, inşallah herkes en kısa sürede bu duyguları yaşar, herkese sınavlarında başarılar diliyorum.

valla mesleki anlamda daha bişey olmadı olunca söylerim ama dün sordular mali müşavir olmak istiyodun noldu dediler oldum bile dedim :) oldum bile ;D sanki aradan aylar geçmiş gibi. üstüne basa basa yani bitti eşinde sende mali müşavirsin şimdi dimi deyip tekrar teyit istediler bu sefer kızdım tabiki doğal olarak bu kadar güzel bi kızın nasıl kafası çalışır bu kadar diyemi düşünüyo millet acaba.sarışında değilim. bu sefer evet dedik ya dedim millet kaldı. neyse yani
1 günde hayatım şöyle oldu;

** kendimle smmm oldum bitti derken gurur duydum
** insan kendine ne kadar güvensede smm olunca daha bi o kadar güveniyor
** üniversite mezunuyum derken bir ünvanım yokken (özel hayatındada) smmm gibi bi ünvana sahipsin
** televizyon seyrederken gezerken suçluluk duygusu duymuyorsun (ohhh gelsin hürrem sultan gitsin öyle ir geçen zamanki ohhhh izle izle dur)
** hayattan daha fazla şeyler beklemeye başıyosun çünki sen smmmsin ;D
** bütün yaşadığım zorlukları, aramalar başladığı günkü sıkıntıyı unuttum gitti.

---- işyerim beni artık tatmin etmiyor :-[ buda olumsuz yani

sedateroglu ' Alıntı:
Vayyyyy arkadaş 1 günde insan bu kadar mı değişir.:)

aynen öyle kardeş ,inanmıyosan belgeyi al da gör ;)

Artık spk, cia ve cpa lisanslari icin daha cok vaktim var.

15 gundur ilk defa kafamı yastıga koydugumda rahat yattımm sorular aklıma gelmediii :)

Abi benden bukadar insan başarıya doymuyor bende les mes diyorum ama yok.
bıktımmmmmmmmmm çektiğim stress varya bezdirdiiiii şimdilik kalsın çoluk çocuğa karışayım belki o zaman.

denetimzede ' Alıntı:

bıktımmmmmmmmmm çektiğim stress varya bezdirdiiiii şimdilik kalsın çoluk çocuğa karışayım belki o zaman.

Alesi kazandim ben:(

fakat ucretler cok yuksek oldugu icin baslatamadim:(

yanicak hakkim:(

ucuz mba istiyorum 11000 gibi rakamlar cok yuksek ya:(

o başarma duygusu varya gerçekten paha biçilemez.staja başlama sınavına hazırlıkla birlikte sayarsak 5 yılllık bi emek var işin içinde.evet ben bunu başardım diyorum ve sevinçten bi kaç gündür uyuyamıyorum :)) halbuki aralık sınavından sonra bi hafta ağlamıştım kaldım diye ve benim son hakkımdııı.sürmen sayesinde 3 dönemdir sadece muhasebeden sınava giriyodum.
bide tabi ailemin sevinci görülmeye değerdi.benim ağır abi eşimin bile sanki gözünden bi kaç damla yaş geldi :)))
mesleki anlamda hiç bi değişiklik olmayacak malesef bende.şimdilik tabi.kapanmak üzere olan can çekişen bi firmada çalışıyorum.maaşlarımızı zor alıyoruz.benim mali müşavir olmam şu ara kimsenin umurunda olmaz gibi.
ama ilerisi için ne olur bilmem.
he bide kurs bitti ders çalışma bitti artık kafam rahat ders çalışmak dışına bişey yaparken suçluluk duymayacağim.alıpta okumaya fırsat bulamadığım kitaplarım var hepsini okuyacağım.
şimdilik benden bu kadar yani.....

denetimzede ' Alıntı:

Alesi kazandim ben:(

fakat ucretler cok yuksek oldugu icin baslatamadim:(

yanicak hakkim:(

ucuz mba istiyorum 11000 gibi rakamlar cok yuksek ya:(

İyimiş ücretler ya biz daha ruhsatı alamadık

Cekeriz 2500 kredi gider aliriz

onda bişi yok da.. buro muro filan zor is o kadar para yok.

bende artık bıktım patron olayından, 2 defter alip baslayacagim bi sekilde

Cekeriz 2500 kredi gider aliriz

onda bişi yok da.. buro muro filan zor is o kadar para yok.

bende artık bıktım patron olayından, 2 defter alip baslayacagim bi sekilde

vall abi şimdilik bakkal dükkanı aylık 2000 tl yi doğrultabildiği işler bulursam hemen ayrılcam sonrada bunun üzerine mükellefler arıcam. ama bulamassam iiyi bir iş yerindede kalabilirim