SMMM Olduktan Sonra Hayatınızda Neler Değişti ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayyuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SMMM Olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

Aday Meslek mensubu olabilmek bile psikolojik olarak iyi geliyor insana...

Birde şu yeterliliği verdik mi tam süper olacak...

smmm olduktan sonra hayatımda birşey değişmedi.tek değişen sınav stresinden kurtulmam.sadece smmm ünvanım oldu.şirketler smmm olmuşsun yada olmamışsın buna bakmıyor yokmuş gibi davranıyor.smmm olmak sadece denetim şirketlerinde işe yarıyor. koskoca 4 yılımı yedi ömrümden ömür gitti. ama birşeye yaramıyor bu ruhsat .ben aralık sınavında smmm oldum . bu kervana şubat ayında katıldım .ben hayrını göremedim

görürsün inşallah arkadaşım umutsuz olma

bence arkadaşım bu kadar umutsuz olma belgeni yeni almışsın hemen dönmez sana bence biraz sabret kenidine yeni arayışlar bul yeni işler müdürlük filan yapabilirsin büyük bir şirkette kendinide biraz geliştirdiysen
ben şu an sonucu bekliyorum belge gelsin bakalım nasıl dönüştüreceğim onu paraya

Gerçekten çok zor olduğunu söyleyebilirim:)

saygılar

Arkadaşlar ben de aralık yeterlilik sınavında SMMM oldum . Yalnız SMMM olmayı hemen hayatta birşey değişmesi olarak değerlendirmemek lazım . Sonuçta bu ruhsat bir muhasebecinin kendi işini yapabilmesi için tek fırsat . Birincisi eğer işi de biliyosanız iyi imkanlarla bir işe girme şansıdır . SMMM etikettir . Ama ilerde imkanlar dahilinde kendi büronu açıp kendi işini yapmak imkanıdır da .

ye kürküm ye....

ne iş yapıyorsun dediklerinde muhasebeyi küçümserlerken mali müşavirim dediğimde vaavvv oluyor. farklı davranılıp insanlar tarafından farklı yerlere konuluyorsun. açıkçası işyerimde öyle oldu. benim diyen insanlar bile sen aynı sen olsanda sırf artık ünvanım var diye beni daha bi dinler oldular. (artık ünvanmı benmi dinleniyorum ayrı bir tartışma konusu)
başındada söylediğim gibi ye kürküm ye oldu. aynen.

evet aslında kendi büronu açabilecek olmanın verdiği bi ratalık oluyor kişide.
,insanlarda Mali Müşavirlere bakış açısı farklı bu hissediliyor ancak öyle müdür olmak,çok iyi paralar kazanmak kolay değil hele büyük firmalarda,Maliyet Muhasebesi,Finansman yönetimi vb... konularda bilgili değilseniz çok bocalama olacağını düşünüyorum onun dışında zaten şefte olsan elemanda olsan birsey değişmez evrak girişi ve kontrolü dönem itibariylede beyanname hazırlık çalışmalar ve beyannameler...bizim mesleğimiz bu.

Gözümü muhasebede açtım, acaba kapatabilecek miyim???

Azcık daha iyi çalışma koşulları, azcık maaşta artış azcık itibar v.s. Bugünlük bunlar ama yarınlar güzel olucak umudum var hala :)

ayyuk ' Alıntı:
Smmm olduktan sonra hayatınızda neler değişti? ya da değişen birşey oldu mu ?
Kaymaya başladı.....

dulgerengin ' Alıntı:
Azcık daha iyi çalışma koşulları, azcık maaşta artış azcık itibar v.s. Bugünlük bunlar ama yarınlar güzel olucak umudum var hala :)

:)

finansalı verdiysem büro mu açacam hazır mükellefim var onun üstüne eklemeye çalışcam hayırlısı... güzel günler göreceğiz güneşli günler:)

Arkadaşlar merhaba,

Bende 2017 Ekim ayında SMMM oldum ve bir şirketin mali işler bölümünde çalışıyorum. Burada yaptığım iş evrak,fatura girişinden beyanname yapılmasına kadar uzanıyor. İdari işlerin bile bir çoğunu yapıyorum.

Aslında yapmak istediğim yine bir şirkette mali işler bölümünde çalışıp evrak girişi vb. işleri yapan eleman/elemanları kontrol etmek, mali tabloları düzenlemek ve raporlamak. Kısaca mali işler yönetiminde olmak.

Benim durumumda olup iş değiştiren veya statüsünü değiştirip memnun olan var mı? Sizler neler önerirsiniz?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Kimseye muhtaç olmuyorsun, aklını kullanır kendini pazarlayabilirsen yaşam standartların gayet yüksek oluyor
Elle tutulur bir mesleğin bir havan bir saygınlığın oluyor
Geçen gün birine muhasebesel bir şeyi açıklarken benim için çince konuşan biriyle eşdeğersin o derece zor şeyler konuşuyorsun dedi halbuki sadece gelir vergisi dilimlerinin geçici ve gelir vergisine etkisinden bahsediyordum :D

Kimseye muhtaç olmuyorsun, aklını kullanır kendini pazarlayabilirsen yaşam standartların gayet yüksek oluyor
Elle tutulur bir mesleğin bir havan bir saygınlığın oluyor
Geçen gün birine muhasebesel bir şeyi açıklarken benim için çince konuşan biriyle eşdeğersin o derece zor şeyler konuşuyorsun dedi halbuki sadece gelir vergisi dilimlerinin geçici ve gelir vergisine etkisinden bahsediyordum :D

Yani siz ne yaptınız? İş mi değiştirdiniz veya daha başka bir şey?