SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

Ynt: SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

aynı zamanda sgk vergi dairesi borcu yoktur isteniyor. bağımlı çalışıyosan sgk işe giriş bildirgesi diyor. ben çalışmayacağım belki oda kütüğüne kayıt olup çalışanlar listesine kayıt olmayacağım. ee onlarıda dolduracakmıyız şimdiki çalıştığım yer için. sanırım oda engüzel bu heyecanımızı yatıştıracak. türmobdan bi mektup gelseydi.

kater ' Alıntı:
Şimdi ruhsat almak için doldurmamız gereken belgelerde şu an çalışmakta olduğumuz yeri, adresini, telefonunu vs istiyor. Bunları doldurmak zorunda mıyız?

Karşıma bir fırsat çıkana kadar mesleki faaliyette bulunmayacağım. Acaba hiç ruhsat alma işlemlerine başlamayıp işe başlayınca mı alsam.

kerem81 ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:
3 yılda aldığı bir belgeyi 30 günde elinden alan adama naparlarki acaba :):):)

FERCEY ' Alıntı:
onlar biran önce üye gelsinde aidat alalım derdinde başka yaptıkları birşey yok zaten. bende martta verdim dersleri ruhsata başvurmadım şuan başvurmayıda düşünmüyorum, zorunluluk diye birşey yok. o belge bizim anamızın ak sütü gibi hakkımız istediğimiz zaman alabiliriz.

Bende şu an ruhsat almayı düşünmüyorum. Zaten bağımlı çalışıyorum. Birde onca masraf yeter yani. Bi rahat edelim :)
Kimse ruhsatı almadık diye hakkımızı elimizden alamaz böyle birşey mümkün değil. Ancak izlenmesi gereken yolu da öğrenmek lazım.
Bi ara bakarız bırakın biraz yaşayalım mutluluğumuzu dimi ama :)
En azından burda adımızın önüne eklemeye para istenmiyor ;D Burayı seviyorum ;)

amman dikkat:) SMMM ünvanını kullanabilmek için şartların sonuncusu SMMM ruhsatını almış olmak da var diye biliyorum. yanlış mıyım acep:)
Ayrıca ben bişey sorayım ben illaki büro açınca mı kartvizit bastırabilirim şimdi yaptıramazmıyım hiç olmazsa arkasana adres içindir yazsam olur mu:)

aynen işe başlayım bi hele ünvanımla ,aldığım maaşla alıyım diyorum kredi şu bu şuan için saçma geliyo ama
buarada seni tebrik edemedim arkadaşım. hayırlı uğurlu olsun güzel helal kazançlarda kullan belgeyi.

stajyer2007 ' Alıntı:
Karşıma bir fırsat çıkana kadar mesleki faaliyette bulunmayacağım. Acaba hiç ruhsat alma işlemlerine başlamayıp işe başlayınca mı alsam.

arkadaşlar ben şu kartvizit işine kafayı taktım bastıramıyomuyum yani şimdi kartvizit kendime:) illaki büro mu açmam lazım :)

bastır arkadaşım niye bastıramıycan. odanın eline geçip sistemlerinemi bakıcaklar bu hak kazanmış ama bana para bayılmamış mı diyecekler. nasıl olsa ruhsatsız iş yapamıycaz. adres olsun diye kullanıyosun. ama sonra büro açarsın adres değişir güncellemek zorunda kalırsın tekrar bastır falan sana zor olmasın. bide biri gıcık olur sana ihbar falan olursa o ayrı . sonra milleti yanıltıcı ünvan kullanma derler senin adres kullanma amacına bakmazlar.
hoş ben disiplin cezaları var yönetmelikte ama nekadar uyguluyorlar acaba ciddi bir durum olmadıkça merak ediyorum.

hayalişçisi ' Alıntı:
arkadaşlar ben şu kartvizit işine kafayı taktım bastıramıyomuyum yani şimdi kartvizit kendime:) illaki büro mu açmam lazım :)

3M_FS ' Alıntı:
bastır arkadaşım niye bastıramıycan. odanın eline geçip sistemlerinemi bakıcaklar bu hak kazanmış ama bana para bayılmamış mı diyecekler. nasıl olsa ruhsatsız iş yapamıycaz. adres olsun diye kullanıyosun. ama sonra büro açarsın adres değişir güncellemek zorunda kalırsın tekrar bastır falan sana zor olmasın. bide biri gıcık olur sana ihbar falan olursa o ayrı . sonra milleti yanıltıcı ünvan kullanma derler senin adres kullanma amacına bakmazlar.
hoş ben disiplin cezaları var yönetmelikte ama nekadar uyguluyorlar acaba ciddi bir durum olmadıkça merak ediyorum.

hayalişçisi ' Alıntı:

teşkür arkadaşım. tesmere odaya kaydolunca (büro açmayı beklemeden) alırız nolur nolmaz. çıkar biri 9 yıldır ugraştığın bi kağıt parçasına leke sürmeye çalışır trafik karışmasın:)

Çalışanlar listesine kayıt olmadan,yani kaşe,mühür parası ödemeden ve faaliyete 5-6 ay daha geçmeyi düşünmüyosam kartvizit bastıramıcakmıyım ,faaliyete başlamdan bastıralım ki yavaş yavaş insanalrın haberi olsun yoksa nasıl büro açıcaz. öyle değil mi?kart bastırmamda sakınca var mı?

arkadaşlar sonuçta bilgi amaçlı kartvizit.mimar mühendis veya doktor nasıl ünvanını kartvizitte gösteriyorsa.bizim içinde sakınca yoktur.benim arkadaşım büroyu açmadan 6 ay önce kartvizit bastırdı.hiç bir şey olmadı.

ipek_06 ' Alıntı:
arkadaşlar sonuçta bilgi amaçlı kartvizit.mimar mühendis veya doktor nasıl ünvanını kartvizitte gösteriyorsa.bizim içinde sakınca yoktur.benim arkadaşım büroyu açmadan 6 ay önce kartvizit bastırdı.hiç bir şey olmadı.

adresi nere yazıcas mevcut adresi yazsak sayın mali müşavirimize de bir tenesini ikram etesek n'olur:)

trafik karışır gene üstad. :):)

hayalişçisi ' Alıntı:
ipek_06 ' Alıntı:

adresi nere yazıcas mevcut adresi yazsak sayın mali müşavirimize de bir tenesini ikram etesek n'olur:)

Arkadaşlar yazı geldi. şimdi odaya başvuru yapacağım ama faaliyete başlamam 1 - 1,5 ay kadar sürecek şimdi ben kaşe ücretini yatırıp kaşe alabilir miyim? Odaya giriş aidatlarını şuan işe başlamayacağım için indirimli yatırıp sonra işe başlayınca yine odaya para mı yatırmam gerekiyor. Benle aynı durumda olan arkadaşlar varsa düşüncelerini yazarlarsa sevinirim. Bir de ruhsatın gelmesi heralde uzun sürüyor gerekli başvuruları yaptıktan sonra ruhsatın gelmesi beklemeden işe başlayabiliyor muyuz?

stajyer2007 ' Alıntı:
Arkadaşlar yazı geldi. şimdi odaya başvuru yapacağım ama faaliyete başlamam 1 - 1,5 ay kadar sürecek şimdi ben kaşe ücretini yatırıp kaşe alabilir miyim? Odaya giriş aidatlarını şuan işe başlamayacağım için indirimli yatırıp sonra işe başlayınca yine odaya para mı yatırmam gerekiyor. Benle aynı durumda olan arkadaşlar varsa düşüncelerini yazarlarsa sevinirim. Bir de ruhsatın gelmesi heralde uzun sürüyor gerekli başvuruları yaptıktan sonra ruhsatın gelmesi beklemeden işe başlayabiliyor muyuz?

SSK Bağ-Kur ve Vergi dairesinden yazı istiyorlar kaydı olmadığına dair. Bunları getirirsen indirimli yapıyorlar. Sonra problem olur mu dedim olmaz dedi. Kaşeyide büro açmadan vermiyorlarmış. Odaya evraklarını verdiğin an ünvanını kullanmaya başlayabiliyormuşsun.

ismmmo için masraflar kaşe hariç 1.990 tl diye biliyorum

istanbulda oturuyorum. Türmob dan bana yazı gelmedi. Gelen arkadaşlara kargo ile geldiyse hangi kargo ile gönderiyorlar. bilgi verirmisiniz.

FERCEY ' Alıntı:
ismmmo için masraflar kaşe hariç 1.990 tl diye biliyorum

doğru

eğer insan kaynakları yapıyorsanız 1750ye düşüyor ve 6 taksit ;)

arkadaşlar türmob beni takmıyo sanırım bena ruhsatınızı alın diye bir sonuç gelmedi. gelmeyen başka arkadaş var mı ?