SMMM Sözleşme Damga Vergisi

haktan

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Haz 2008
Mesajlar
182
arkadaşlar kolay gelsin smmm sözleşme damga vergilerini hangi tarihte beyan edeceğiz ve oran kaç olacak
 
Ynt: smmm sözleşme damga vergisi

Smmm sözleşmesini hangi ayda yapıyorsan sonraki ayda vereceksin (örnek sözlşeme taraihin 30.04.2012 damga vergisi beyannamesini 23.05.2012 tarihine kadar vereceksin)

Damga vergisi oranı binde 8,25 her sözleşme sureti için (sözleşmeyi iki sıret yaparsan binde 16,50)
 
Ynt: smmm sözleşme damga vergisi

1-Sürekli damga vergisi mükellefiyetiniz varsa Damga Vergisi Kanunu madde 22/1-a'ya göre ertesi ayın yirmiüçüncü günü akşamına kadar beyan edilip, yirmialtncı günü akşamına kadar ödeyecek, eğer sürekli damga vergisi mükellefiyetiniz yoksa madde 22/1-b'ye göre sözleşmenin imzalanadığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde beyan edeceksiniz.

2-Oran kira sözleşmeleri hariç tüm sözleşmelerde olduğu gibi binde 8,25.
 
Ynt: smmm sözleşme damga vergisi

koraykarakaya ' Alıntı:
1-Sürekli damga vergisi mükellefiyetiniz varsa Damga Vergisi Kanunu madde 22/1-a'ya göre ertesi ayın yirmialtncı günü akşamına kadar
371 Seri No.lu V.U.K. Genel Tebliği
- 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında bulunan mükellefler ile 23 üncü maddesi kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarca 5615 sayılı Kanunun yürürlülük tarihinden sonra verilecek beyannamelerin, ertesi ayın başından yirmiüçüncü günü akşamına kadar
 
Ynt: smmm sözleşme damga vergisi

Mohicans beyanname verme tarihi düzeltmesi için teşekkürler, beyan 23.gün, ödeme 26.gün olarak düzeltiyorum bir önceki mesajımı.
 
SMMM sözleşme damga vergisi

merhaba arkadaşlar.SMMM Sözleşmesi hazırlayacağım 5 aylığına aylık 150 tl den .Damga vergisi beyannamesini nasıl düzenleyebilirim?150 tl üzerinden mi vergi hesaplayacağım yoksa 150*5 mi ?
 
Ynt: SMMM sözleşme damga vergisi

yıllık anlaştığınız miktar üzerinden hesaplanır.
bu yıl ki oran binde 8,25 dir.
mesela 2000 tl yıllık smmm ücretiniz. 2000 x 8,25 /1000 x2 şeklinde bulunur.
2 nüsha hazırlanır. b iri vergi dairesine biri sizde kalacağı içindir.
 
Ynt: SMMM sözleşme damga vergisi

bir de sıklıkla yapılan hata olarak bdp den damga vergisi düzenlenirken mükellefte siz olacksınız smmm de siz olacaksınız. açıklama kısmınada .... nolu mükellef damga vergisi şeklinde yazmanız yeterli olacakıtr.
 
Öncelikle beyannameyi vergi dairesine mi veriyosunuz yoksa bdp den mi? Bir de vergi dairesine yıllık damga vergisi listesi veriyormusunuz?
 

Benzer konular

Üst