husok ' Alıntı:Merhaba Arkadaşlar, sözleşmelerinizi her yıl yeniden düzenleyip damga vergilerini ödüyormusunuz? ben devam eden mükelleflerimi bugüne kadar yenilemedim. bu konuda ki uygulamalarınızı yazarmısınız?
prof67 ' Alıntı:husok ' Alıntı:Merhaba Arkadaşlar, sözleşmelerinizi her yıl yeniden düzenleyip damga vergilerini ödüyormusunuz? ben devam eden mükelleflerimi bugüne kadar yenilemedim. bu konuda ki uygulamalarınızı yazarmısınız?
doğru olan uygulama; her süre sonunda otomatikman uzayan sözleşmelerin damga vergilerinin tekrar beyan edilerek ödenmesidir.
...
hıghpower ' Alıntı:Damga vergisi,her yıl tekrar beyan edilerek ödenmesi gerekir.Sözleşme yapmadığı için şu an için 400 milyarlık cezayla karşı karşıya kalan meslek mensubu bulunmakta.
Bir de
Özellikle ymmlerin kdv iadesi sözleşmelerin de tutarın belli olmaması neticesinde damga vergisinin nasıl ödeneceği konusunda tereddütler yaşanıyordu.Tutar belli değilse şerhin ücrete ilişkin tutara eklendiği tarihte ödeme ...
Bu kişiler ile meslek mevzuatınca sözleşme yapılması zorunluğu var ise damga vergisi de var. Ancak defterlerin tutulmayıp sürekli beyanının gönderilmesi sanki arka kapı arayışı gibi geldi bana.husok ' Alıntı:kayıtlarını tutmayıp, sadece beyannamesini gönderdiğim nakliye işi yapan birkaç mükellefim var. bunların damga vergileri ve sözleşme düzenlemesi nasıl olacak?