SMMM Sözleşmesinin DV si

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MBOZO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MBOZO

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar sene sonunda mükelleflerle yaptığımız sözleşmelerin Damga vergilerini mükelleflerden taleb edeniniz varmı taleb etsek nasıl olur.

smmm sözleşme dv. si

damga vergisi beyannamelerini mükelleflerinizin adına verin. tahakkuk fişlerini onlara verin. ödesinler. YMM hep mükelleflerimizin adına sm makbuzu keser biz ise dv beyannamesini mükellefimiz adına verir (ymm tasdik sözleşmesi vb.) ve mükellefe ödetiriz. mükellefiniz çoksa büyük bir meblağ eder. tabi mükelleflerin adına vermek biraz uğraştırır. zaman alır.

Merhaba ;

İlgili Vergi Dairesi ya da Defterdarlık ile görüşüp liste olarak da verip tahakkukunu yaptırabilirsiniz.

Bulunduğumuz yerde 2005 ve 2006 yıllarına ait bu şekilde yaptık ve de yapmaya devam edeceğiz.

Defter tasdik ücretlerini tahsil ederken DV rakamını da dahil edebilirsiniz.

Sözleşmedeki D.V.nasıl hesaplayacaz ?
örneğin aylık 300.00ytl ise 300x12 =3.600.00.-YTL
3.600.00.-YTLX %07.5 = 270.00.YTL
1-Mükellefin adına damga vergisi beyannamesi verip,onamı ödetecez.?
2-Her mükellefin D.V. sicil servislerinde açık değildir,açtıracaz mı?
Yoksa d.v. beyanına gerek olmadan (kira kontratlarında olduğu gibi),tahakkuk çıkarttırabilirmiyiz?

pardon.tamamen haklısınız.Dalgınlıkla yüzde işaretine basmışım.

smmm dv si

sayın NİSAN;
1-Mükellefin adına damga vergisi beyannamesi verip,onamı ödetecez.?
2-Her mükellefin D.V. sicil servislerinde açık değildir,açtıracaz mı?
Diye sormuştunuz. 21.12.2006 da saat 17:35 civarında cevap yazdım ama herhelde foruma bir hacker saldırısı oldu abuk sabuk yerlere attı ve cevcap gelmedi.
1. soruya evet. neden olmasın. düşünün ki 100 mükellefiniz var ve aylık 150 ytl den her mükelleften 1.800 ytl. yıllık alırsanız 100 x 1.800 ytl. =180.000,00 ytl ve damga vergisi 1.080 ytl yapar siz cebinizden öder misiniz?
2. soru ise dv beyannameleri süreksizler servisinden alınır. yani beyanname oraya verilir. Ayrıca açtırma gibi bir sorun yok. Çünkü bunlar tek başına alınan vergiler olduğu için dv yönünden mükellefiyet açtırmaya gerek yok.

21.12.2006'da öğlenden sonra, siteye hiç giriş yapamadım,açılmadı.Ama şimdi cevabınızı aldım.tşk.

Ynt: Smmm Sözleşmesinin Dv Si

Mükelleflerime ait sözleşmelerimin damga vergilerini Sürekli damga vergisi mükellefiyeti açtırmayayım diye makbuz karşılığı damga vergisi beyannamesi düzenleyerek vergi dairesine verdim.Benden sözleşmelerimi istediler göreceklermiş.
Ben bunu gerçekten mesleki anlamda küçük düşürücü buldum. Bu sebeble bir damga vergisi defteri alıp tasidik ederek sürekli damga vergisi mükellefiyeti açtırmak istedim.Bu seferde aaaaa bilmiyormusunuz Serbest meslek erbabına açılmaz böyle bir mükellefiyet dediler.Bende 43 sayılı damga vergisi kanunu tebliğini okumalarını söyledim.Ödemek istiyorum engellemeyin beni dedim :)Bari E-beyanla veririm sizinle muhatap olmam.
Ben bu konuyu paylaşmak istedim ve yorumlarınızı merak ettim.
Şimdiden teşekkürler...

mrb arkadaşlar 2007 ocak ayında şirket mali müşaviriyle yaptığımız sözleşme için damga vergisi beyannamesini ne zaman vermeliyiz ve nasıl vermeliyiz. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

sy sibel iş bilmez ama bilgiç geçinen memura rastlamışsınız. gözünün üstünde kaşın var misali işi yapmamak için bahane bulmuş.