SMMM Yeterlilik 2013/3 Dönem Sınavı İle İligli Hocaların, Odanın Sizin Tahminleriniz Nelerdir?

gelir vergisi birönceki dönem çıktı tekrar soracaklarını sanmıyorum kurumlar ve ammeden çıkabilir 25puanlık sorular

Ne sorarlarsa sorsunlar.. Ama mutlaka çalıştığınız dersin geçmiş yıl sorularını çözün arkadaşlar.. Bu size o desin hocasının bilinç altınıza ne demek istediğini algılatacaktır ... Nacizane fikrim dostlar..

Benim tek ders maliyet muhasebesiiii .... Artık yürüyen bir hayalet gibiyim son zamanlarda .. Eve gidiyorum küçük bebeğim var onunla oynuyorum 10 da derse giriyorum.. Allah ne verdiyse .. Ama çok çabuk unutuyorum :( .. Nasıl unutmaya bilirim..

Son hafta dayız ve sinir sistemlerim iyice gerildi.. Yorgunum ama uyuyamıyorum...yazık bize yaaaa...,

fikirleriniz arkadaşlar maliyetle ilgili...

Netlook arkadaşım, sen şu bi msn adresi vardı oradaki maliyet notlarını çıkardın mı, eğer çıkardıysan şahsıma çook faydasını gördüm sende onlarada bi bak ve sınav sabahı erkenden uyan ve güzelce tekrar et ve gir sınava ben bayaa bi faydasını gördüm...

netlook arkadaşım, sen şu bi msn adresi vardı oradaki maliyet notlarını çıkardın mı, eğer çıkardıysan şahsıma çook faydasını gördüm sende onlarada bi bak ve sınav sabahı erkenden uyan ve güzelce tekrar et ve gir sınava ben bayaa bi faydasını gördüm...

ilginizden dolayı teşekkür ederim ;

şu espirili anlatan 46 sayfa olan notlarsa evet çıkardım.. çalıştım.. Belirttiğiniz gibi .. Sınav sabahıda çalışacağım...

Bakalım hayırlısı .. Bu biraz şans işi...

Tahminler benim tahminlerimdir dershaneye falan gitmiyorum ama nacizane çıkmasını beklediğim sorulardır.
DENETİM

Denetimin amaçlarını yazınız.kasa denetiminin amaçlarını sorabilir
Kanıt toplama tekniklerini yazınız doğrulamayı açıklayınız.
çalışma kağıtlarının amaçları nelerdir.iyi bir çalışma kağıdında olması gereken nitelikler nelerdir?
devamlı dosya yada cari dosyada bulunması gereken bilgiler nelerdir?
Bilanço Tarihinden Sonraki Önemli Olayların Gözden Geçirilmesinde Uygulanan Denetim Prosedürleri nelerdir?

MESLEK HUKUKU

Oda genel kurulunun toplantısı ne şekilde yapılır?
sınavla ilgili temel esaslar nelerdir?
disiplin cezalarında biri kesin çıkacak bence.hatta olay verilip hangi cezanın uygulanacağı sorulacak.
Etik ilkeler,tehditler ve korunma yöntemleri nelerdir?
haksız rekabet sayılan hallerden 5 tanesini yazınız.
ücret tarifesinin hazırlanışını anlatınız.

TEMEL HUKUK

Hakkın korunmasında dava türleri nelerdir?
Hısımlığın sonuçları nelerdir?
Borçlunun temerrüdünü anlatınız.borcu sonu erdiren haller nelerdir?
iptal ve tam yardı davası arasındaki farklar nelerdir?
Ticari defterlerin lete ve aleyhe delil olmasını anlatınız
poliçede bulunması gereken zorunlu haller nelerdir?
iş güvencesi nedir?
kısa vadeli sigortadan sağlanan yardımlar nelerdir?

TEMEL HUKUK

Hakkın korunmasında dava türleri nelerdir?
Hısımlığın sonuçları nelerdir?
Borçlunun temerrüdünü anlatınız.borcu sonu erdiren haller nelerdir?
iptal ve tam yardı davası arasındaki farklar nelerdir?
Ticari defterlerin lete ve aleyhe delil olmasını anlatınız
poliçede bulunması gereken zorunlu haller nelerdir?
iş güvencesi nedir?
kısa vadeli sigortadan sağlanan yardımlar nelerdir?

vergi mevzuatında soru tahhminleriniz varmı

vergi mevzuatında soru tahhminleriniz varmı

geçmiş yıl sorularını mutlaka çözün.. Vergiyi gözünüzde büyütmeyin.. Ilk sınavda verdim..

Sınavda açıklama yaparken kitap cümleleri yerine çok az abartmadan kendi mantığınızı kullanın..

Hoca kağıdı okurken dikkat ediyor... Hukuklarda yorum kabiliyeti nasıl..

Biliyorsunuz hukuklar yazılı kaynaklardır .. Karşı tarafı etkileme sanatısır.. Avukat bir arkadaşımdan almıştım bu cümleyi.. Bizim amacımız hakimi etkilemek sizin amacınız komisyonu ,:)

her hukuk sınavına girerken tedirgin değil ben yaparım . Artık mali müşavir olacağım..demeli ve sınava girmelisiniz.. Korkmak yok .!

Birde ben ankara siyasalda giriyorum.. Insanlar grup halinde gevezelik yapıyor.. Herkeze kısa süre küsün ve o 1,5 saati o dersin pratikten ( deha 2 x 707 den göz atın ) .. Stres bulaşıcıdır.. Stresli bir arkadaşınız varsa uzak durun ..

Ya farkında olmadan strateji geliştirmişim : )))

tüm arkadaşlarıma bol şans...

Cihangirrrrr yenecem seni ulann ( zerrin ) şey pardon maliyetttt ....

Muhasebe Denetimi nasıl olacak acaba?

sizin tek dersini kalmıştı sanırım . bence 2.girişniz olduğu için daha bir tecrübelisiniz konulara daha hakimsinizdir. ilk sınavda eksiklerinizi görüp çalışmalarınızı ona göre yaptıysanız bence geçersiniz :) ben ilk kez gireceğim . ayrıca 7/6 yaptığınıza göre başarılı bir çalışma yaptığınız ortada.

yaa şu meret fin. tablolardan bi ben mi kalmışım acaba :)) kimsede ne bi yorum ne bi tahmin var :)

Malesef tek dersim finansal tablolar analizi kaldı. Trend analizi gelir diye düşünüyorum. Aynı zamanda oran analizlerindende gelir. Tabi yorumlarıyla birlikte. Sözel olarak muhasebenin temel kavramları maddeler halinde ya da bir kaç tanesinin tanımı gelir diye düşünüyorum...Başka fikri olan arkadaş varmı???

malesef tek dersim finansal tablolar analizi kaldı. Trend analizi gelir diye düşünüyorum. Aynı zamanda oran analizlerindende gelir. Tabi yorumlarıyla birlikte. Sözel olarak muhasebenin temel kavramları maddeler halinde ya da bir kaç tanesinin tanımı gelir diye düşünüyorum...başka fikri olan arkadaş varmı???

merhaba arkadaşım ;

analizi matamatiksel hs ları yaptıktan sonra ..örneğin gelir tablosu ise onun ana kalemleri brüt satış şöyle , net satış bu olmuş şu etkilemiş diye mutlaka yazın , ara hesaplama kalemleri vercektir. Devir jızı falan gibi onlarıda yapın soru sırasına göre ama en sona sonuç : Koyup ... Kendi fikrinizi net olarak değil ... Analiz de pat pat pat yapılmaz .. Dolandıra dolandıra oplabilir şu da şöyledir diye mutlaka sonuç belirtin...

50 den yukarı alırsınız.. Yorum iyi sallamışsan 70,80 garanti derim...

Nacizane fikrim arkadaşımm..

Bol şans diliyorum...

Benimde tek ders maliyet , sanırım maliyet şans işi... Eee.. Bakacağız...

yaa şu meret fin. tablolardan bi ben mi kalmışım acaba :)) kimsede ne bi yorum ne bi tahmin var :)

Merhaba

Ben analizden 70'le geçtim. Odada ders veren hocamızın tavsiyesi kalem ve grup bazlı artış azalışları yazın şeklindeydi. Örneğin brüt satışlar xxx yılıyla kıyaslandığında azalmıştır/arttırmıştır ve yüzde değişimi %xx'tir gibi. bunun üzerine zaten artma ve azaltma ile ilgili bir iki cümle sebebi bu olabilir yazarsanız yeterli olacaktır. En azından ben bu şekılde yaptım ve geçtim. Bende maliyet ve vergiden kaldım. Şimdiden herkese başarılar...

Merhaba Netlook01;
Teşekkürler ilginiz ve yorumunuz için. İki seferdir tabloların matematiksel çözüm ve yorumunu yapıyorum sözel sorulardan da bildiğim kadarı bir şeyler yazıyorum. Sonuç 42-43 malesef. Tek dersim kaldı inşaallah bu sefer 50 alıp sınav stresinden kurtulmak istiyorum. Geçmiş yıl sorularına bakarak Trend analizi gelir gibi. Sözel olarak hangi sorular gelir....
Bütün sınava girecek arkadaşlar başarılar. İnşaallah herkes emeklerinin karşılığını alır. Evet dediğiniz gibi maliyet biraz şans işi gibi. Hoca sonuç odaklı umarım çalıştığınız yerlerden gelir. Başarılar...
merhaba arkadaşım ;

analizi matamatiksel hs ları yaptıktan sonra ..örneğin gelir tablosu ise onun ana kalemleri brüt satış şöyle , net satış bu olmuş şu etkilemiş diye mutlaka yazın , ara hesaplama kalemleri vercektir. Devir jızı falan gibi onlarıda yapın soru sırasına göre ama en sona sonuç : Koyup ... Kendi fikrinizi net olarak değil ... Analiz de pat pat pat yapılmaz .. Dolandıra dolandıra oplabilir şu da şöyledir diye mutlaka sonuç belirtin...

50 den yukarı alırsınız.. Yorum iyi sallamışsan 70,80 garanti derim...

Nacizane fikrim arkadaşımm..

Bol şans diliyorum...

Benimde tek ders maliyet , sanırım maliyet şans işi... Eee.. Bakacağız...

sizin tek dersini kalmıştı sanırım . bence 2.girişniz olduğu için daha bir tecrübelisiniz konulara daha hakimsinizdir. ilk sınavda eksiklerinizi görüp çalışmalarınızı ona göre yaptıysanız bence geçersiniz :) ben ilk kez gireceğim . ayrıca 7/6 yaptığınıza göre başarılı bir çalışma yaptığınız ortada.

İNŞALLAH hepimiz geçeriz, endişeli, stresli, heyecanlı ve nasıl sorular soracaklarından dolayı meraklıyım?

Denetimden girecek arkadaşlar boş bakiyeli doğrulama,olumlu doğrulama,olumsuz doğrulamaya ait örnek bir mutabakat mektubunu bilsinler.sanki soracaklarmış gibi geliyor bana