SMMM Yeterlilik itiraz sonuçları.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gencay07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Smmm yeterlilik itiraz sonuçları.?

Sayın battıbalıkyangider:D Acaba niçin 4 dersten sınava giriyorsunuz. Staj değerlendirme notunuzun 100 olduğunu varsayıyorum. 4 derse çalışmak yerine tek Hukuka çalışıp (hukuk dersi son sınavlarda ortalaması en yüksek ders ) 80 almak daha mantıklı değil mi ? Ya da 2 ders seçip ortalama 65 almak ?

Bu nebiçim bir kurum. Böyle rezillik yok. İnsanı meslekten soğutuyorlar. Bari biraz kıyak yapsalar bu kadar bekledeniz hepiniz geçtiniz deseler:) Bütün yük kalklar üstümden:)))) Tabiki sadece hayel.:(

battibalikyangider ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
Sayın battıbalıkyangider:D Acaba niçin 4 dersten sınava giriyorsunuz. Staj değerlendirme notunuzun 100 olduğunu varsayıyorum. 4 derse çalışmak yerine tek Hukuka çalışıp (hukuk dersi son sınavlarda ortalaması en yüksek ders ) 80 almak daha mantıklı değil mi ? Ya da 2 ders seçip ortalama 65 almak ?

Sayın sedateroglu tek serse güvenemiyorum malesef, ne oluur ne olmaz. basit gelen derslerin hepsine çalıştım onlardan gireceğim sınava hangisi yükselirse artık.

bu arada staj notum 100 değil - 0 (sıfır) yazıyla da sıfır evet.

ha bu arada, sınava girin en yüksek hangi notsa o geçerlidir diyorlar ya? kitabın neresinde yazıyor bu değerlendirme diye sordum. e öyle değerlendiriyoruz diyorlar:) yani birinin kafası kızıp en son girdiğiniz sınavı alıp notunuz düştüyse sizi bırakıp misler gibi de haklı olabilir. yazılı hiç bir kaynakta böyle bir uygulamadan bahsedilmiyor. artık bizim resmi gazete gibi güvendiğimiz internet sitelerinde yazmışlar bi ara öyleymişmiş:)

smmm stajyerleri için en düşük staj notu 60 dır. 60 dan aşağı olan notlarda staj iptal olur.Sizinki, sm den smmm stajerliği heralde..

sedateroglu ' Alıntı:

Sayın sedateroglu tek serse güvenemiyorum malesef, ne oluur ne olmaz. basit gelen derslerin hepsine çalıştım onlardan gireceğim sınava hangisi yükselirse artık.

Bi dk. Staj değerlendirme notunuz stajınız gereği staj notu istenmediğinden aldığınız derslerin toplamının 6 ya bölünmesi suretiyle mi ortalama 60' ın altında kalıyor. Yoksa gerçekten staj notu yazıyla sıfırda onu da dahil edince (not toplamına değil ders sayısına) 7 ye bölünmesi suretiyle ortalama 60 altında kalıyor ki öyle olmadığını düşünüyorum. Öyleyse de sebebi özeldir. Şayet öyleyse bu her dersten 50 alma zorunluluğu staj değerlendirme notu için de dahil değil mi?

Ne kadar saçma bir uygulama bu!!!
Allah yardımcınız olsun

sedateroglu ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

Bi dk. Staj değerlendirme notunuz stajınız gereği staj notu istenmediğinden aldığınız derslerin toplamının 6 ya bölünmesi suretiyle mi ortalama 60' ın altında kalıyor. Yoksa gerçekten staj notu yazıyla sıfırda onu da dahil edince (not toplamına değil ders sayısına) 7 ye bölünmesi suretiyle ortalama 60 altında kalıyor ki öyle olmadığını düşünüyorum. Öyleyse de sebebi özeldir. Şayet öyleyse bu her dersten 50 alma zorunluluğu staj değerlendirme notu için de dahil değil mi?

Stajım gereği 1sene mali müşavir yanında staj yapıp 100 puan almış olmama kalan süreyi de imza yetkilisi olarak tamamlamış olmamdan ötürü stajımın yarı süresinden daha fazla imza yetkilisi yapmış oluyormuşum. ve bu sebeple mali müşavirden alınmış not staj notu olarak geçerli sayılmıyormuş. dolayısıyla benim ortalamam derslerin toplamına malesef staj notum dahil edilmeden ama yine de7'ye bölünmek sureti ile tespit edildiğinden ortalamam 59'da kaldı.

Allahtan ümit kesilmez artık ne diyim.

sysyphus ' Alıntı:
ececan ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. bankaların kapanmasına 3 saat kaldı ne bi uzama nede sonuçlar var. nasıl bir iş bu anlayamıyorum. itirazım olumsuz bile olsa bu sınavdada kaldım %100 çünkü sadecene 30 sayfa okudum ve tamamen soğudum marttada son hakkım tek dersim vergi kaldı. martta geçtim geçtim yoksa 2 sene bekleyecem sonra tekrar sınav ama o hakkımı kullanmayacam yoruldum yordular artık..

Benim de martta son hakkım. Aralık sınavının şubat gibi açıklandığını düşünürsek bırakın itirazı, olumsuz sonuçta çalışmak için 30-40 gün zaman kalacak (yetersiz demiyorum, sadece 3-4-5 aylık aralar içinde en uzundan -temmuz aralık 5 ay- en kısaya -aralık mart 3 ay- düşmenin ve temmuzda geçeyim derken dosyanın yanıp kül olabilitesinden bahsediyorum). Marta girerseniz o da Mayıs gibi okunur. Alın size 6 ay. Temmuz üzerinden sayarsanız 10 ay. Hayatınızın 1 yılı 10, belki 20 puan yüzünden akıp gitti. Ondan da kalırsanız 2 yıl. Ve yeniden tüm dersler.

Bunun dışında, ececan ve onun gibi düşünenlere şunu da hatırlatırım:

Staja başlama gibi, staj yeri bulmak ve çalışmak gibi yorucu aşamaları atlattıktan sonra, EĞER DOSYA YAKAR İSENİZ en azından en başa dönmemenin (staj bile oldu 3 yıl) avuntusu ve derslere aşina olmanın getirisi ile, 7 sınavlık maratona tekrar katılın. Vazgeçmek bu aşamadan sonra harcadığınız yıllari ve emeği çöpe atmak olacaktır. Sistem kirli çarklarını döndürmeye devam eder, siz kendinize zarar vermiş olursunuz. Ülkenin bütün kurumları bu şekilde işliyor, ben özelde bunu fazlasıyla yaşadım. TESMER ile bunu diğer insanlarla paylaşmak benim için yeni bir deneyim değil, şaşırmıyorum bile artık. Sadece kendi omuzlarınıza tırmanarak yükselebilirsiniz, unutmayın. Şans bazısına güler, bazısı ile dişiyle tırnağıyla kazıyarak kendi aslan payını alır. Siz siz olun, tırnaklarınızı bilemekten asla vazgeçmeyin. Ve unutmayın, öfke çaresizlikten iyidir. Hele de bunu hak eden onlarca kişi ve kurum varken.

"Siz siz olun, tırnaklarınızı bilemekten asla vazgeçmeyin. Ve unutmayın, öfke çaresizlikten iyidir. Hele de bunu hak eden onlarca kişi ve kurum varken."

Çok haklısınız, elinize sağlık...

yeni bir gün, yeni bir bekleyiş ..

tembell ' Alıntı:
yeni bir gün, yeni bir bekleyiş ..

ya evet paranoya olduk artık.tesmerin sitesi bu ara en çok tıklananlar arasına girmiştir heralde.benim bütün gün önümde açık zaten:(

Türkiye'nin
En başarılı
Strese sokma
M
E
R
:P

bugün hiç sonuç öğrencek havamda değilim... kdv filan vericez açıklamasalar bari:P

hergün bugün açıklanacakmı acaba diye bekliyoruz tıpkı bayramda kurbanların bu gün kesilecekmiyim acaba bekleyişleri gibi...

bugün hiç sonuç öğrencek havamda değilim... kdv filan vericez açıklamasalar bari:P
size kaç puan gerekiyo?
belli mi olur bir itirazınız olumlu olsa tamamdır bu iş. ömrümüzden ömür yediler, bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecekler merak ediyorum...

naztuğ ' Alıntı:
size kaç puan gerekiyo?
belli mi olur bir itirazınız olumlu olsa tamamdır bu iş. ömrümüzden ömür yediler, bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecekler merak ediyorum...

valla 8-10 puan beni pek bi mutlu edicek. yani yazisi güzel diye bir 5 puan verse
5 puanda soruda güzel hayal kurmuş diye verse geçtik gitti işte:)

çok güldüm valla... soruda hayal kurmak; özellikle vergide benim inanılmaz hayallerim oluyo sınav anında . hoca da bu hayal dünyasına kapılıp giderse kağıdı okurken geçtik gitti işte.
SMMM ye on var demek inşallah olumlu sonuç alırsınız. bi de tüm derslerden geçtiğiniz halde itiraz edişinizi göz önünde bulundurup durumunuzu tahmin edip tölerans tanırlar inşallah