ececan ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. bankaların kapanmasına 3 saat kaldı ne bi uzama nede sonuçlar var. nasıl bir iş bu anlayamıyorum. itirazım olumsuz bile olsa bu sınavdada kaldım %100 çünkü sadecene 30 sayfa okudum ve tamamen soğudum marttada son hakkım tek dersim vergi kaldı. martta geçtim geçtim yoksa 2 sene bekleyecem sonra tekrar sınav ama o hakkımı kullanmayacam yoruldum yordular artık..
Benim de martta son hakkım. Aralık sınavının şubat gibi açıklandığını düşünürsek bırakın itirazı, olumsuz sonuçta çalışmak için 30-40 gün zaman kalacak (yetersiz demiyorum, sadece 3-4-5 aylık aralar içinde en uzundan -temmuz aralık 5 ay- en kısaya -aralık mart 3 ay- düşmenin ve temmuzda geçeyim derken dosyanın yanıp kül olabilitesinden bahsediyorum). Marta girerseniz o da Mayıs gibi okunur. Alın size 6 ay. Temmuz üzerinden sayarsanız 10 ay. Hayatınızın 1 yılı 10, belki 20 puan yüzünden akıp gitti. Ondan da kalırsanız 2 yıl. Ve yeniden tüm dersler.
Bunun dışında, ececan ve onun gibi düşünenlere şunu da hatırlatırım:
Staja başlama gibi, staj yeri bulmak ve çalışmak gibi yorucu aşamaları atlattıktan sonra, EĞER DOSYA YAKAR İSENİZ en azından en başa dönmemenin (staj bile oldu 3 yıl) avuntusu ve derslere aşina olmanın getirisi ile, 7 sınavlık maratona tekrar katılın. Vazgeçmek bu aşamadan sonra harcadığınız yıllari ve emeği çöpe atmak olacaktır. Sistem kirli çarklarını döndürmeye devam eder, siz kendinize zarar vermiş olursunuz. Ülkenin bütün kurumları bu şekilde işliyor, ben özelde bunu fazlasıyla yaşadım. TESMER ile bunu diğer insanlarla paylaşmak benim için yeni bir deneyim değil, şaşırmıyorum bile artık. Sadece kendi omuzlarınıza tırmanarak yükselebilirsiniz, unutmayın. Şans bazısına güler, bazısı ile dişiyle tırnağıyla kazıyarak kendi aslan payını alır. Siz siz olun, tırnaklarınızı bilemekten asla vazgeçmeyin. Ve unutmayın, öfke çaresizlikten iyidir. Hele de bunu hak eden onlarca kişi ve kurum varken.