SMMM Yeterlilik itiraz sonuçları.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gencay07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Smmm yeterlilik itiraz sonuçları.?

- benimde itiraz ettiğim iki ders vardı onlara başvuru yapmadım parasını da yatırmadım. İkisinin başvurusunu yaptım sadece. İtirazları bekliyorum hala.

sn sleep ben nerden bilecektim hasan türediyi , yusuf sürmeni. Adamların kitaplarını taa trabzondan niye getirteyim. Yayınevini aradığımda telefona çıkan bayan bile çok büyük bir talep var yüzlerce faks aldık adınızı bulmakta zorlanıyorum dediğinde ben bu işi o zaman anladım. Artık yayınevi kazanır, prof kazanır eninde sonunda bu işte bir rant var. Adam 90 lık kağıda 50 veriyorsa,60-70 lik kağıtlara 30 u veriyorsa ve illa istediği kitaptan cümle istiyorsa artık olay zaten alenen bellidir buda tartışmaya bile gerek yoktur.

tesmer'in sitesine yansıyan bir açıklama yok hala

Para kazanmak için bunlar yapılıyor demek gerçekçi değil.Kabul edilmesi gereken yeterlilik sınavına giren çoğu kişi yeterlilik sınavına girecek düzeyde değil.Ayrıca stajyerlerin bu durumda olmasının asıl suçlusu ODALARDIR.

stonhand ' Alıntı:
sn sleep ben nerden bilecektim hasan türediyi , yusuf sürmeni. Adamların kitaplarını taa trabzondan niye getirteyim. Yayınevini aradığımda telefona çıkan bayan bile çok büyük bir talep var yüzlerce faks aldık adınızı bulmakta zorlanıyorum dediğinde ben bu işi o zaman anladım. Artık yayınevi kazanır, prof kazanır eninde sonunda bu işte bir rant var. Adam 90 lık kağıda 50 veriyorsa,60-70 lik kağıtlara 30 u veriyorsa ve illa istediği kitaptan cümle istiyorsa artık olay zaten alenen bellidir buda tartışmaya bile gerek yoktur.

"Tartışmaya gerek yok" derken sanırım fikir belirtmememi ve bir daha cevap yazmamamı tercih ettiğinizi iletiyorsunuz; ama zaten ben adamları savunmak (yani konuyu tartışmak) için yazmadığımı belirtmiştim. Sanırım yanlış anlaşılmamak için yaptığım açıklama işe yaramamış.

Neyse, ben kısaca verdiğiniz rakamın kâr olmadığını ve tüm kârın da kitap yazarlarına kalmadığını genel bir bilgi olarak iletmek istemiştim.

Sayın stonhad haklı. Ben defalarca TESMER ' i aradım. Finansal Muhasebe dersini kim okuyor, komisyonda kim var kaynak alma açısından soruyorum dedim. Bana verilen cevap komisyon üyelerinin isimleri asla deşifre edilemez, verilemez dendi. O zaman bu Hasan Türedi, Yusuf Sürmen isimleri nereden çıktı. Tesmerin sitesinde açıklanan soru cevaplardaki dipnota istinaden mi biz bu adamların kaynaklarını alıyoruz, çalışıyoruz!

Tesmer istediği kadar saklasın. Özellikle finansal muhasebede komisyon üyesinin yusuf sürmen olduğunu biliyoruz. ben bu ismi ilk kez odanın eğitim birimindeki hocadan duydum. Trabzondan kitap siparişi vermek için aradığımda karşıma çıkan kişi bile denetimden hasan türedi, finansaldan yusuf sürmen diyordu. Hatta yusuf beyin aralık sınavında kolaylık sağlayacağını bile söyleyecek kadar bilgi sahibiydi. Ne diyeyim şaşırdım. Sonuç olarak stonhand arkadaşımızın da dediği gibi bu adamın usulüne uygun şekilde çalışmak ve cevap vermek zorundayız. Bu arada hazırlamış olduğu notlar için stonhand arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun son 1 yılda hem fiziksel hem ruhsal açıdan resmen bir çöküş yaşadım. Hakkımı helal etmiyorum

basvuru tarıhı mınımum cumaya kadar uzar...dunya uzerınde hıc bır sınav yoktur kı sonucu acıklandıktan 1 hafta sonra dıgerı yapılsın..bu lıse yıllarındaki"çıkarın kağıtları yazılı yapıcam"mantından farklı değil..ben gecen haftada yazmıstım sınav ertelenecek ıcıme doguyor dıye..bence sınavı ılerı bır tarıhe alacaklarlar...

TÜCCAR BUNLAR

Girdik sınava Ankarada
Kararlılar bırakmaya
Kuş tutsan ağzınla
Geçemezsin torpilin yoksa

Tüccar bunlar hepsi yiyici
Sınav bedeli gelir getirici
Ünvanları prof.iş bitirici
lafda sadece meslek bilinci

Mesleki gelişim önemliymiş
Meslek ahlakı temeliymiş
Bırak bunları kitaplarda
Neler oluyor piyasada

Bütün doğrular kanunlarda
Üçkağıtçılığı piyasada
Meslek aşkı önemliymiş
Şu an bu aşk karaborsa

HAKLAR YENİLİRMİŞ

Yine girdik sınava Ankarada
Sonuç değişmedi kaldık ortada
İtiraz sonuçları yalan imiş
Anladık ki haklar yenilirmiş...

Yüz bekleyen adaya elli verdiniz
Kusura bakmayın komplekslisiniz
Kırk,Kırkbeşle bıraktıklarınız da oldu
Aslında koskoca bir hiçsiniz

Vergi,denetim bir de maliyet
Bir sonraki sınavda kesin hallet
Komisyona göre bu bir gelenek
Kasalar dolsun,gelsin bereket

Haram olsun bizden yedikleriniz
Doymaya yok zaten niyetiniz
Bunca İNSANIN bedduasını
Acaba nasıl ödeyeceksiniz

Öldürdünüz azim ve umutlarımızı
Yakacaksınız sonunda ruhsatlarımızı
Sabrımız kalmadı bunu iyi bilin...
Yapamıyorsanız bu işi defolun gidin

NOT:Değerli komisyon üyelerine armağanım olsun.Bu komisyonla nice senelere...

belki bu kargaşadan çıkabilmek için itiraz edenlerin hepsi sınavlardan geçer :)) belli mi olur :)

Yahut sorular kolay gelir. O da kabulümüz.

Akşama kadar itiraz sonuçlarını bekliceklermiş
gelmezse cumaya uzatma vereceklermiş.
söz bitti artık ne desek boş.

Sınavın ertelenmesini, itiraz etmiş veya etmemiş bir çok aday istiyor fakat şahsi fikrim bu konuyu cumaya kadar çözmüş olamayacaklar..

Yönetim bu kararı alırken bir çok açıdan düşünmesi gerekecek. Mesela askere giden arkadaşlar var,ayın 13 ünde teslim olacaklar sanırım. Herkes için aynı tarih mi geçerli bilemiyorum.
Erkek arkadaşlar bu konuya daha hakimdir tabi,yanlışım varsa düzeltirler.
Gitmeden önce sınava girmiş olmaları gerekeceğinden, onlardan itiraz gelebilir.
Bu faktörü önemseyip düşünürlerse sınav 1 haftadan fazla uzamayabilir.

Tabi birde sınava girilecek olan yerlerde de, düşünülen tarihte başke bir sınavla çakışıyor olmaması gerekir..

Yani bizim birlik 2-3 günde bu konunun içinden çıkabilir mi sizce ??? ::) Bütün işleri ağır, bu kararı verene kadar sınava girsinler yine 4-5 aralıkta diyecekler gibi geliyor..

askerlık mevzunu hıc dusunmemıstım..ertelenme ısı yas olur o zaman

tesmerdeki yetkili kesin bir dille sınavın ileriki bir tarihe alınmayacağını ancak başvuru süresini uzatacaklarını söyledi...

dayanamuyorum artık cok canım acıyo benım...

tembell ' Alıntı:
Akşama kadar itiraz sonuçlarını bekliceklermiş
gelmezse cumaya uzatma vereceklermiş.
söz bitti artık ne desek boş.

Akşama kadar bekleyeceklerse her halükarda o sürenin uzaması gerekecek. 2 günde bankalara yüzlerce, belki binlerce aday sınav hakkının yanmaması için akın edecek.

Askerliğe gelince, 12'sinde teslim olunuyor biliyorum, 1-2-3 sınav, 10-12 de teslim süresi.

Ayrıca sınavı ertelerler ise bu okuma süresini ve sonraki sınavları da direkt etkileyecek. Bence de bunu yapmaları biraz zor. Şu an ellerindeki en iyi seçenek bugün açıklayıp cumaya kadar süre vermek. Cuma veyahut Pazartesi açıklanır ise bankaydı başvuruydu hepsi yaş olur .Sınav haftası olmaz bu işler.

ya artık olmadı herkes bahçelievlerde toplanır.... ondan sonra sınava girecekler bir çığırtkan aracılığı ilen kampüste megafondan isim soyisim ile çağırılır.... adı okunan smmm adayı kapıda kimliğini gösterir va 70 TL.'yi elden nakit teslim eder, para makbuzunu da alırrr ve sınavına girer.... geriye kalan arkadaşlar da bu vesile ile itiraz sonucu ile geçtiğine kanaat getirir... :)))))

Evet sayın begggum çok haklısınız. İşin o tarafı benim hiç aklıma gelmedi doğrusu. 12 sinde 337 KD lerin askerlik hizmeti başlıyor. Ben de itiraz falan etmememe rağmen itiraz sonuçlarının geç açıklanmasından dolayı bi uzatma olur diye hala geniş geniş takılıyordum :) Bu askerlik mevzusu sebebiyle sınav kesin uzatmaz maalesef.