SMMM Yeterlilik itiraz sonuçları.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gencay07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Smmm yeterlilik itiraz sonuçları.?

naztuğ ' Alıntı:
ders çalışayım diyorum ama kitabı açasım bile gelmiyo. üzerimde bi rehavet içimden hiçbişey yapmak gelmiyo;Allahım sen yardım et bize...

Aminnnnnnn:)bende aynı durumdayım

Ercan Beyazıt ile görüştüm ..
O kadar kibardı ki çirkefleşemedim :)
Bugün yarın dedi en geç 2 gün içinde ..
Sorunları söyledim kendince cevap verdi.
İşte böle .. Konuşmayı yazcak halim bile yok ..
Ben denetimi bu akşam bitireyim bari.
Vergiyede yarın çalışırım.
Of offfffffffffffffffffffffffffffffffffffff

biraz da gülelim ama of yeter bu matem havası.

hazırladım paraları yatıramadım bankaya
okudum kanunları acaba sokabildim mi kafaya
ben tesmerin gözünün yağını yiyeyim
e bu lafım da anlayana :))))

Yani bu demek oluyor ki sınav ücretini yatırıcaz ve paşa paşa girip çalışamadığımız için tekrar kalıcaz.Bu kadar zor olan nedir anlamıyorum ki.Meslek mensubu olunca oy diye herkes peşinize düşüyor ama böyle arafta kalanların yüzüne bakan yok. :'(

tesmeri aradım ,paranın yatırılma tarihi yarın sonmuş, yani 24 kasım paranın yatırılma son günüymüş..

tembell ' Alıntı:
Ercan Beyazıt ile görüştüm ..
O kadar kibardı ki çirkefleşemedim :)
Bugün yarın dedi en geç 2 gün içinde ..
Sorunları söyledim kendince cevap verdi.
İşte böle .. Konuşmayı yazcak halim bile yok ..
Ben denetimi bu akşam bitireyim bari.
Vergiyede yarın çalışırım.
Of offfffffffffffffffffffffffffffffffffffff

şu finansala bi el at ercan hoca ya eskiye dönse muhasebe yine

maliye bakanlığı atıyor müdehale edemiyoruz dendi yahu :)
bana kibarca kalmış gibi düşünüp derslere çalışın dedi :)
içimden neler saydım ama onları söyleyemezdim :)
inanın bana sizin sölediklerinizi kat kat ben her gün söylüyorum ama maalesef dedi :)
ay deliricim :)
sinirden gülüyorum.

arkadaşlar gerilmeye hiç gerek yok, 2 derse itiraz ettim, o derslerin birini bitirdim diğerine de hala çalışıyorum, açıklanır da geçersem ne ala geçemezsem zaten çalıştım, para işine gelince çarşamba günü para yatırmanın son günü ertesi günü ders seçimi yapılabilir, artı eğer çarşambaya kadar açıklanmazsa para yatırma süresi cumaya kadar uzar merak etmeyin, kendinizi kasmanıza gerek yok rahat olun biraz ;)

Onbinlerce kağıdı okumak için yeterli süre yok diyerek yılda 3 sınav yerine 2 sınav yapmaya karar verirlerse zararlı çıkan yine siz olursunuz.O yüzden ders çalışmaya devam edin.

nasıl bir mantık söylediğiniz yahu !
3 yerine 2 sınav yapmaya kalkışırlarsa
yani susalım hiçbişi demiyelim öyle mi ?
ne yaparlarsa susalım.
geçme ihtimalim olan derse niye çalışayım ?
itirazımın zayıf oldugu dersi zaten bitirmek üzereyim!
gerilmeyin derken ?

bu cevaplardan sonra yapılanlar az bile diyorum.

sürenin son gününde açıklayacaklarsa para yatırma süresini de cumaya kadar uzatsalar iyi olur, aksi takdirde gerek yoğunluktan gerekse planlanmamış engellerden sınav hakkını yakacak adaylar olabilir. bu hepimiz olabiliriz.

beyan (!) süresi ve ödeme süresi aynı gün oluyor bu durumda. aynı güne kadar değil, aynı gün. tek gün. ne güzel...

hanmiroğlu ' Alıntı:
Onbinlerce kağıdı okumak için yeterli süre yok diyerek yılda 3 sınav yerine 2 sınav yapmaya karar verirlerse zararlı çıkan yine siz olursunuz.O yüzden ders çalışmaya devam edin.
Evet arkadaşım,ders çalışmaya devam edelim hem de kalmaya devam edelim.Hiçbir şekilde hakkımızı savunmayıp koyun muamelesi görelim öyle değil mi? peki sen nasıl bir adaysın? yazdıkların bu platformdaki arkadaşlarımızı olumlu etkiliyor mu acaba?bunları istersen bir düşün...tabi sınavdan çıktıktan sonrada düşünebilirsin hayli zamanın olacak...Zarar konusuna gelirsek,bu mesleğe adım atmakla zaten zarardayız.Eğer maliyet hesaplanacaksa bu kadar adayın çektiği maddi ve manevi maliyeti hesaplasınlar ama sonucu doğru bulacaklarından emin değilim...

kusura bakmayın ama burda bağırıp çağırarak artislik yaparak hak savunulmaz,hele hele tesmerdeki sekretere laf sokarak hiç savunulmaz, lafla peynir gemisi yürümüyo, icraat yapın da icraatınızı görelim... güzel güzel dersini çalışırsın belgeyi alırsın sonra yönetime girersin işte orda hakkımızı savunursun, burdan kimse sizi duymaz ne yazıkki...

Kimse hakkını savunma demiyor ki Ders, çalıştıktan sonra kalınmaz.Doğru kaynaktan çalışmamış olabilirsin. Finansal muhasebe için forum da bolca kaynak oldu. Ayrıca bir arkadaşta madde madde tüm konuları açıklayarak yazdı.Eğer Hakkıyla çalışmana rağmen yine de kaldım diyorsan hakkını bu forumda değil mahkeme de aramalısınSınav kağıdın geçer nitelikteyse hakkını sonuna kadar ara....Ayrıca hak arama yolu hocaları tersleme, hakaret etme hatta tehdit etme olmamalı ...Bu arada çoğu hoca bol not vermekte özellikle vergi dersinde genel çerçeveyi yazabilen geçer.

sm³ ' Alıntı:
kusura bakmayın ama burda bağırıp çağırarak artislik yaparak hak savunulmaz,hele hele tesmerdeki sekretere laf sokarak hiç savunulmaz, lafla peynir gemisi yürümüyo, icraat yapın da icraatınızı görelim... güzel güzel dersini çalışırsın belgeyi alırsın sonra yönetime girersin işte orda hakkımızı savunursun, burdan kimse sizi duymaz ne yazıkki...
Öncelikle ben hakkımı her yerde savunacak kadar cesur biriyim.Amacım burada çığırtkanlık yapmak değil...Ortada büyük bir haksızlığın olduğu aşikar...Bu işin ne zekayla ne de ders çalışmayla bir alakası var ama siz dönen oyunların farkında bile değilsiniz ya torpillisiniz yada vurdumduymaz...Ki ben ticaret lisesi mezunu bile değilim.Yetersiz biri olsaydım bu konuma gelemezdim herhalde...Ayrıca belgeyi alınca herkes yönetime giremiyor.Sen girecek gibi gözüküyorsun artık bizim mesleki haklarımızı da dile getirirsin.Sesimi kimseye duyurmaya niyetli değilim senin gibi anlayışlı arkadaşlarımın olması kafi...Kitap okuma yaşımız geçti.Bundan sonra biz kitap yazacağız...

hanmiroğlu ' Alıntı:
Kimse hakkını savunma demiyor ki Ders, çalıştıktan sonra kalınmaz.Doğru kaynaktan çalışmamış olabilirsin. Finansal muhasebe için forum da bolca kaynak oldu. Ayrıca bir arkadaşta madde madde tüm konuları açıklayarak yazdı.Eğer Hakkıyla çalışmana rağmen yine de kaldım diyorsan hakkını bu forumda değil mahkeme de aramalısınSınav kağıdın geçer nitelikteyse hakkını sonuna kadar ara....Ayrıca hak arama yolu hocaları tersleme, hakaret etme hatta tehdit etme olmamalı ...Bu arada çoğu hoca bol not vermekte özellikle vergi dersinde genel çerçeveyi yazabilen geçer.
Evet haklısın ders çalıştıktan sonra kalınmaz ama yeterlilik sınavlarında bu kural geçerli değil...Benim çabam da bunu anlatabilmek...Bir arkadaşım Finansal muhasebeden çok iyi olmasına rağmen 3.seferde verebildi.Ben ise bu dersten çok iyi değildim ama ilk girişimde verdim. Buna ne dersiniz yada Maliyet muhasebesinden 48 le bırakılan arkadaşımı örnek verebilirim.Haksızlığa uğrayan kişileri burda çok ta anlatmaya gerek yok herşey ortada... bu olayları yaşayanlar birkaç kişiyle kalsa tamam ben saçmalıyorum diyeceğim fakat çoğunluğun düşüncesi bu yönde çünkü ortada büyük meblağlar var.Çark istenildiği gibi dönüyor kim ne derse desin...Arkadaşım sen de biliyorsun hak aramanın bir fayda sağlamayacağını...Hak savunmak sadece mahkemede olmaz.Dava açmam sadece benim yararıma olur ya diğer arkadaşlarım...Onların hakkı ne olacak yada benim dava açmam kişilerin uğradığı haksızlığı giderecek mi?Ben hiçbirzaman egoist olmadım.Olmayacağımda...Bol notlardan bahsetmişsin.Bu platformdaki çoğu arkadaşımız benim gibi sinirlenmiştir sana..Hem de sözkonusu ders 55-60 beklediğim ama 40 la bıraktıkları ve hala itiraz sonucunu bekleyip medet umduğum,artık çok sevdiğim ders olan vergi dersi...Ne diyeyim demek ki çerçeveyi tutturamamışız. Zaten böylesine dar bir çerçeveye mahkum olmak istemiyorum.Çünkü bilgi evrenseldir kimselerin tekelinde değildir.Demek ki profesör olmakta çok önemli değil(bazıları için)

Biri haksızlık mı dedi.? Bu sınavda haksızlığın en büyüğü oluyor arkadaşım. hangi çerçeveden bahsediyorsunuz.? Daha belli bir çerçevenin adı yokki çerçevenin kendisi olsun. Biz meslek mensubu adayıyız ama koyun muamelesi görüyoruz, bakınız avukat meslek mensuplarına o zaman aradaki farkı haklılığı haksızlığı görürsünüz.

İlla haksızlık istiyorsan söyleyeyim. Sınava 10 gün kalmış daha itiraz sonuçları açıklanmamış. Bu haksızlık değilde ne şimdi.? Adeletmi.? Ben çok çalıştığım günüde bilirim. Ama nerede hakkımı arayacağım.? Mahkemede mi.? yani 5 yıl sonra cevap gelecek bana.

Sevgili profesör bana SEN KİMİN ÇOCUĞUSUN DİYE soruyor sınavda. Bende BEN BABAMIN OĞLUYUM diyorum. Sonuç : 0 Niye.? Çünkü ben profesöre göre annemin oğluymuşum, çerçeve buymuş. Yemişim ben çerçevesini ya. Yazılı sınav Hangi haktan haksızlıktan bahsediyorsun, haksızlığın kralı var kralı bu sınavda.

KPSS deki hileler hurdalar bunun yanında halt etmiş. Yazılı sınav bu, adam kafasına göre not veriyor. Çıkmış bana çalışmaktan bahsediyorsun. Yok arkadaşım yok bu yönetimle bu sistemle bu iş yürümez. İnşallah bir gün bende meslek mensubu olacağım ve bir oy hakkım olacak ve o hakkımı bu sistemi değiştirmek için kullanacağım.

ARkadaşlar bu durumu direkt MALİYE BAKANLIĞI na şikayet etmek lazım...Diğer türlü kurumun kendisini eleştirmek fayda etmez...DSP örgütlü TURMOB un hakkında AKP örgütlü MALİYE BAKANLIĞI gelir...Herkes arasın şikayet etsin.SAdece buraya yazmakla olmaz.....

Maliye Bakanlığı

(0312) 415 2900
Hükümet Caddesi No:2 Ulus

Arkadaşlar itiraz eden adaylar için para yatırma son günü diye birşey yok şu anda zaten itiraz etmişseniz para yatırıp başvuru yapamassınız itiraz sonuçlarınız açıklandıktan sonra ancak sınava başvuru yapabilirsiniz.

birde itiraz edene takıyorlar diyenlerde saçma söylüyor. zaten sınav kağıtları isminiz kapalıyken okunuyor. başka işleri güçleri yokta yüzlerce giren arasından itiraz edenlerin kağıtlarını ayırıp puan kırcak halleri yok zaten kağıtları zamanında yoğunluktan geç okuyabiliyorlar. bide bunu yapmazlar heralde... dimi?