SMMM Yeterlilik Sınav yorumları hk!

Ynt: Smmm Yeterlilik Sınav yorumları hk!

Sınavı okuyanın insafına kaldığımız için şu an şundan geçtim, şundan kaldım diyemiyorum.
Eğer burdaki serzenişleri duymasam, hakedene hakettiği puanı kesinlikle verdiklerine inansam, dün sınav çıkışı bu iş bitti diyebilirdim. Yinede korkuyorum. Ne olur ne olmaz bilmiyorum.

Özellikle vergi ve finansal analizden geçip, geçemeyeceğime emin değilim.
Diğerleri genel anlamda iyiydi.

dün sınav çıkışı bir arkadaş ile yanyana minibüs yolculuğu yaptım. maliyeten sonuçlarını yazmış , kontrol eidyor. doğsru cevapla birebir aynı . iyisn 100 gelir sana dedim. geçen sınavdada böyle hepsi tutmuştu. 45 aldım dedi. dumura uğradım. bütün moralim yere düştü. olmaz yani. bütün herieyitutmuş sonuçlar birebir ve 45 almış .ya sınav çıkıı havalar uçması gereken bir durum herşeyi doğru yapmış ama sevinem,yor.elleri titriyor ne verirler acaba buna diye
ne kadar zor ya.içimizi öldürdüler. kalbim çarpıyor hala her sınav dediğimde

evet genel geçici mizan verildiği halde herkes açılış kaydı yaptı ama bende çok düşündüm orda acaba yapsakmı yapmasakmı sonuçta değişen birşey olmayacak fazladan zaman tüketecen halbuki direk kebire işleyecen o mizanı ama 15 dakika düşündükten birde etrafı kolladıktan sonra yapmaya karar verdim:))
analizde sorular çok uzundu ama sözelleri biraz düzgün yaptıysanız rahat geçersiniz zaten kafadan tabloyla birlikte 30 puan garanti gibi. dipnot sorusundan 3-5 puan getirir.
vergide asgari geçim indirimini maalesef kanun dilinde yazamadım çalıştığım bir kitap vardı orda basit bir tanımı vardı onu yaptım oranlardada çalışmayan eşe 15 yazdım halbuki 10 olucaktı. bankerede resmen tefecinin tanımını yaptım en ufak bir fikrim yoktu. kurum sorusunda iştirak kazancını dahil etmedim ama altta açıklama yaptım. birde 6111 kanunun tamamını almadım diğerleri doğru umarım 50 verir..

kursta hocaların bıze söyledıgı su:vergide doğru kuracagın her cumle puan getırıyo.bazen kılıt bı cumle bıle yeterlı.gayrımenkullun malıyet bedelı ıle degerlenır demen bıle en az10 puan.dönem karına kadar dogruysa da yarı puan gelıyo merak etme.

*****acaba 50 gelir mi ne diyorsunuz*******

maliyette 2. soruda formulü yanlış hatırladım ve onun üzeirden tüm soruyu yaptım yani koca bir sıfırrrrrrrrrrr
ama ilk soruda ortak gideri dağıttım. ondan önce300,000 buldum %70-30 da dağııtım son hareket
ortak giderden sonra üzerlerine ek maliyeti ekleyip x toplam bu kadardır demeyi unutmuşum.offffffff 50 puanlık soruyu tutupta 45 verir miki adamalarç hani geçme sınavı ise acaba daha hoşgörülü bu biiyor ama unutmuş derler mi. ki .... inşallah 50 gelir yoksa kafayı yerim

Analiz kesinlikle kolaydı ancak hakkını vermek için süre en az 2,5 saat olmalıydı..

nurbanu ' Alıntı:
dün sınav çıkışı bir arkadaş ile yanyana minibüs yolculuğu yaptım. maliyeten sonuçlarını yazmış , kontrol eidyor. doğsru cevapla birebir aynı . iyisn 100 gelir sana dedim. geçen sınavdada böyle hepsi tutmuştu. 45 aldım dedi. dumura uğradım. bütün moralim yere düştü. olmaz yani. bütün herieyitutmuş sonuçlar birebir ve 45 almış .ya sınav çıkıı havalar uçması gereken bir durum herşeyi doğru yapmış ama sevinem,yor.elleri titriyor ne verirler acaba buna diye
ne kadar zor ya.içimizi öldürdüler. kalbim çarpıyor hala her sınav dediğimde

Geçen dönem Maliyet Muh. iki soruda full yaptım. İlk başta İkinci sorudan başladım çıkışta 100 aldım dedim kontrol ettim doğru çıktı tesmer soru ve cevapları açıkladı yine aynı.Gelen not 60 oldu.

O yüzden bu sınav işi şans işi kim nederse dedin.Şunu yaptım bunu yaptım geçerim demekle olmuyor.

kesinlikle ısnvaları kim okuyor ne oluyor , ne düşünüyor bilemiyoruz ki.

Arkadaşlar,
Uzun bir sınav maratonunu atlattık. (İlk girenler için söylüyorum.)
Gece gündüz, elimizden geldiğince çalıştık. Strese girdik.
Artık dinlenme vakti gelmedi mi? Size tavsiyem artık bu konulardan, en azından sınav açıklanana kadar uzak durun. Dinlenin. Gezin, eğlenin. 2 ayı sonuç ne gelecek diye düşünerek, geçirmeyin.
Gereksiz stres size hiçbirşey kazandırmaz.
Şahsen ben, bu mesajdan sonra buraya girip, bakmayacağım.
Şimdilik bu kadar. Allah'a emanet olun.
Görüşmek ümidiyle.

aynen öyle... katılıyorum kafaları boşaltıp muhtemel kalacağımızı tahmin edebildiğimiz derslere tekrar dinç kafayla bakmak yerinde olur..

Meslek ve Analiz vardı.ikisi de kritik

Sınavı okuyanın insafına kaldığımız için şu an şundan geçtim, şundan kaldım diyemiyorum.

Ynt: SMMM YETERLİLİK SINAV YORUMLARI

doneri ' Alıntı:
maliyet dersi 2.sorunun cevabını kaç buldunuz arkadaşlar fiziksel ölçülere göre giderler vermişti burda ek maliyetlerde dahildir diyordu. ben ek maliyetleri ayırmadan direkt yaptım sonuç a şıkkı 340 000 ve b şıkkı 84,75 ile 110.85 çıktı galiba yanlış sonuç buldum
uretım adetlerı bellı ıdı, brım malıyetlerıde (ek gıderler dahıl) bellı, ikisinin çarpımları ve mamul olarak toplamlarından ayrı ayrı belırtılmış olan (15 bin ve 10 bin di sanırım) ek giderleri düşünce ortak gider toplamı çıkıyordu. ancak rakamı hatırlamıyorum

zeynepclk ' Alıntı:
Hesaplama sorusunu dogru yapan varmi acaba
dogru yaptıgımı düşünüyorum, zira temettü kurumlar vergisinden istisna idi, geçmiş yıl zararının yarısının alınması gereklıydı, kkeg yi once kar-zarar hesabında indirim yapıp sonra cıkan kara ekleyerek işlem yapmak lazımdı dıye düşünüyorum. hesaplanan vergi 260 bin, odenecek vergi 160 bin bulmustum.
ancak yinede dogruluğunu sonuçlar acıklanınca teyıt etmıs olacağım

mennes ' Alıntı:
zeynepclk ' Alıntı:
Hesaplama sorusunu dogru yapan varmi acaba
dogru yaptıgımı düşünüyorum, zira temettü kurumlar vergisinden istisna idi, geçmiş yıl zararının yarısının alınması gereklıydı, kkeg yi once kar-zarar hesabında indirim yapıp sonra cıkan kara ekleyerek işlem yapmak lazımdı dıye düşünüyorum. hesaplanan vergi 260 bin, odenecek vergi 160 bin bulmustum.
ancak yinede dogruluğunu sonuçlar acıklanınca teyıt etmıs olacağım

Ben de sizin gibi kkeg'i önce brüt satıştan düştüm karı buldum sonra vergi matrahını bulurken geri ekledim. Ama deha'nın çözümünde sanki kkeg genel yönetim giderlerinin içindeymiş gibi hesaplamışlar. Kar bulurken düşmemişler vergi hesaplarken kara eklemişler. O da bir mantık tabi.

maliyet sınvında ilk soruyu herkes aynı yapmış ama ortk gideri çok karıştırdım umarım yine 40 ile kalmam çok zoruma gidiyor ,vergi ve hukuk totalde 155 puan lazım bana umarım insafa gelirler ..

İlk defa yeterliliğe girdim.

Denetim, ilk iki soru çok kolaydı, geçmiş yıllarda defalarca sorulmuş sorular, üç ve dörtüncü soruları ne çalıştığım kitaplarda nede geçmiş yıl sorularında göremedim.

Meslek mevuzatı, çok basitti hepsini yazdım.

Vergi, bu dönem oldukça kolay sorulmuş, sadece Banker sorusu biraz farklıydı. Ben tam tanımını bilmesemde üniversitede bir dersimizde geçmişti ve ordan hatırladığım kadarını yazmıştım. Mevduat faizi vermek veya faiz ve benzeri menfaatler sağlamak üzere devamlı olarak para toplama işlerini yapanlar, ne kadar doğru bir tanım bilmiyorum. Asgeri geçim indirimini ve gayri menkullerde değerlemede çok basitti.

Hukuk, çok basitti, geçmiş dönem sorularına çok benzer sorular vardı. üniversitede derslerde hatırladıklarımıda birleştirince hepsini yaptım.

Muhasebe, sanırım şimdiye kadarki en basit sınavdı. yevmiye maddeleri çok basitti,

Finansal tablo analiz, basitti, geçmiş yılara benzer sorular vardı.

Maliyet Muhsebesi, beni ters köşeye yatıran ve boş kağıt vermeme neden olan ders. İki sorununda nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ben II. dağıtımdan ve safha maliyet konularından soru bekliyordum ve hep buna yönelik çalıştım, bu yüzden iki soruda bana çok uzaktı ve boş kağıt verdim.

amacım ilk seferde 7 de 7 yapmaktı ama maliyet muhasebesi buna engel oldu.

Benim de ilk girişimdi fakat Maliyet Muhasebesinden gelmez dediğim yerden geldi.O kadar diğer kazık maliyet yöntemlerine çalıştık ama soruyu görünce şok geçirdim en azından birinden şok geçirseydim iyiydi ama iki soruda bana tersti olmadı aslında kolay bir soruydu ama çalışmayınca kolay dinlemiyor.Diğer sorulardan her şeye cevap verdim ama kitabın dilinden değil kendi dilimden cevap verdim o yüzden umudum çok fazla değil.Hele denetimde 152 mamullerle ilgili bir soru vardı.Onu en az yarım sayfa kendi mantığımla salladım doğru kabul edeceklerini düşünmüyorum...Artık insaflarına kaldık.Ama bu cumartesi pazar çektiğimiz tam işkence bir sınavdan çık diğerine gir, ondan çık diğerine gir tam rezalet iki gündü benim için.Başka bir yöntem bulabilirler mi bu işe onu bilemiyorum...30 yıllık hayatımda tam üç saat boyunca ben ne sınıfta sandalye ye ne evde koltuğa oturduğumu hatırlamıyorum.Biraz daha vakit verseler 1 saate daha otururdum sanırım finansal muhasebe için:)Sonuç itibariyle herkese geçmiş olsun...

finansal muhasebe ile ilgili daha önce sınava giren arkadaslar bilgi verirse sevinirim.bende bi kaç yevmiye maddesi yanlıs ama kendı kayıtlarıma göre bılanco ve gelır tablosu tutuyor.nasıl puanlama yapılıyor?