SMMM Yeterlilik Sınav yorumları hk!

Ynt: Smmm Yeterlilik Sınav yorumları hk!

Öncelikle sınava giren herkese, hepimize çok geçmiş olsun ve umarım inş. tekrar girmek durumunda kalmayız.

Sınava gelince; Denetim ve Analiz.den girdim sadece ancak diğer sınavların sorularına da baktım.

Denetim, ilk 2 soruda herkes birşeyler yapmıştır diye düşünüyorum ancak 3 ve 4.sorular biraz daha önceki genel soru kalıplarının dışındaydı ve bu iki sorudan birşeyler yapanların geçeceğini umuyorum ki umarım öyle olur. GEÇEN DÖNEM İTİRAZ ETTİM 40 İDİ ANCAK 1 PUAN DAHİ DEĞİŞMEDİ AŞAĞI VE YUKARI YÖNLÜ, DEĞİŞENİNİ DE GÖRMEDİM.. :(

Meslek hukuku sınavlarında 1 veya 2 soru meslek hukuku dışında diğer alanlardan (vergi, denetim, hukuk) geliyor ve bunu daha önce halen ismmmo akademi.de görev yapan bir hocamız paylaşmıştı bizimle, ancak geçen döneme göre bu dönem biraz daha kolaydı. geçen dönem ilk 3 soruyu tama yakın yaparak 60.la geçmiştim ki diğer 2 soru baya baya kasıntıydı bu döneme göre.

Vergi Hukuku dersinde açık olacağım mantıklı cümle kurarak 30.luk kağıt verin geçersiniz çok samimi söylüyorum. Ki geçen dönem 'bu dersten geçirirlerse itiraz ederim' diyerek 50 alıp 7/7 yapan bir arkadaşım bile mevcut hesaplama sorusu baştan sona yanlış ve diğer sorulara yarım yamalak cevaplar vererek (5dersi 50 idi).

Hukuk; daha önceki sınava toplamda 6-7 sayfalık hocanın verdiği nota son gün bakarak girmiştim, hoca o kadar abartıyordu ki ilk sayfaya mantıklı cümle kursanız bile geçersiniz demişti, notu boldur. Sınavda ilk sayfa ve arkasına 2 satır yazarak 70 alarak geçtim. Açık olacağım bu derse takılmayın içiniz rahat olsun, kalanını görmedim umarım kimse kalmaz.

Finansal Muhasebe; alttan muhasebe bilgisi az çok alarak gelen ve çok fazla heyecan yapmayanlar için averaj dersi bana göre. Geçen dönem biraz karıştırmışlardı ve işlem çoktu, bu dönem daha kolaymış. En azından sürenin yettiğini düşünüyorum. Geçen dönem bilançoya ancak gelebilmiştim. VE EN ÖNEMLİSİ 35-40 ALSANIZ DAHİ KESİNLİKLE İTİRAZ EDİN, İTİRAZ EDİP GEÇEN ARKADAŞLARIM MEVCUT, 50.YE TAMAMLIYORLAR.

Analiz; iki dönemdir yoruma önem veriyorlar, geçen dönem KALACAĞIM AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEYEN DERS. ÖNCELİKLERİ YORUM GEÇEN DÖNEM HESAPLAMA PUANI VE YORUM PUANI ŞU KADARDIR DİYE BELİRTMEMİŞLERDİ. KALANI VE İTİRAZI ÇOK OLDU. GEÇENLER DÜŞÜK ALDI. HESAPLARIMIN HEPSİ DOĞRU ANCAK YORUMU ÇOK ÇOK FAZLA YAPMAMIŞTIM 40.LA KALDIM İTİRAZ ETTİM, DEĞİŞMEDİ, DEĞİŞENİNİ DE GÖRMEDİM 5-6 ARKADAŞIMIN DA AYNI KALDI. BU DÖNEM EN AZINDAN HESAPLAMA ŞU KADAR PUAN VE YORUM ŞU KADAR PUAN DİYE BELİRTTİLER. SINAVDA SÜRE YETMEDİ VE EN AZ 2 SAAT İSTERDİ TAMA YAKIN YORUM YAPABİLMEK İÇİN. KURULUN HEDEFİ AÇIKÇA ORTADA ÖNCELİK YORUM...

Maliyet; son iki sınava kıyasla biraz farklı kısımlardan sormuşlar ama şahsi fikrim kesinlikle zorluk derecesi düşük sorulardı. AYRICA GEÇEN DÖNEM 35-40.LARI 50.YE TAMAMLADILAR ÇOKÇA BİLGİNİZ OLSUN. UMARIM KALAN OLMAZ AMA KESİNLİKLE ALACAĞINIZ PUANA GÖRE İTİRAZ EDİN DERİM.

Herkese tekrar geçmiş olsun ve inş. sınava giren herkes başarılı olur ve tekrar sınav stresi yaşamaz. Beklemesi dahi acayip sinir bozucu. Bunun dışında elimdeki notları ihtiyaç duyan herkesle paylaşabilirim, işim gereği hemen olmasa bile ist.a döndüğümde kargo veya soft ortamda göndermeye çalışırım. Ve ist.da olan ve ihtiyaç duyan arkadaşlara da elimden geldiğince iyi olduğumu düşündüğüm (sayısal daha çok finansal muh ve maliyet muh.) sınavdan önce ist.da olduğum sürece elimden geldiğince birebir de yardımcı olmaya, anlatmaya çalışırım.

Selamlar, saygılar..

Ynt: Smmm Yeterlilik Sınav yorumları hk!

Merhaba arkadaşlar

Ben ilk kez tummuzda sınava girdim.Denetim sınavında ilk souryu tam yaptım.İkinci soruda denetim kanıtları sayısını etkileyen unsurları tam ve eksiksiz yazdım fakat denetim kanıtı kalitesini etkileyen unsurları yazmadım.Çünkü benim kitabımda kanıtların güvenilirliği yazıyordu, yani kafam karıştı.Üçüncü soruda ise bazı dershanelerin cevapları ile hemen hemen örtüşüyor.Dördüncü soru malum salladım herkes gibi.Acaba 50 alabilirmiyim?Tecrübeli arkadaşlar ve sınava önceden girmiş arkadaşlar yorum yapabilirse çok sevinirim.

merabalar umarım bizde sisin gibi kurtluruz bu sınavlardan satjım bitmek üzere notlar konusunda yardımıcı olursanız sevinirim şididen tşk. ederim mail adresim
[email protected]