SMMM Yeterlilik Sınavında Yenilikler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: SMMM Yeterlilik Sınavında Yenilikler

stonhand ' Alıntı:
Test usulunu bilmem ancak benimde odadan duyduğum artık sınavı maliye bakanlığı yapmak istiyormuş.
Eğer ki bu sınavı politik bir kurum yaparsa ister test olsun ister yazılı tam anlamıyla bittiğimizin resmidir.
KPSS de olanları gördük yani alenen soruların servis edildiği ortada , yök başkanı bile yalan söyleyemiyor '' Soruları bir kaç kişi almış olabilir'' diyor, aynı evde oturan arkadaşlar,evli çiftler 120 de 120 yapıyorsa ve bu adamların politikası her sektörde yandaş yaratmaksa, gelen gideni aratırmış yanarı ki ne yanarız.

sanki şimdi sınavı türmob-tesmer yapıyor da çok mu adaletli, politik bir kurum diyosunuz peki türmob başkanı kim acaba, benim bildiğim dsp genel başkanı, artı dsp lilerin akrabalarından sınava girmeden bile geçen olduğunu tahmin ediyorum, geçirmek istemeseler alırlar ellerine silgi silerler cevaplarımı gene geçirmezler bu kadar basit yani

Vallahi gelen gideni aratır diye bir söz vardır. Tesmer-Türmob ne kadar adaletli yada adaletsiz olursa olsun ancak şuanki yönetimden çokdaha adaletli olduğu bana göre su götürmez bir gerçektir. KPSS de alenen yapılanlar belli ve o soruları çalan adamlar çatır çatır devlet kurumlarına atanacaklar. Her sınavda birinci bizden çıktı diye dersaneler reklam yaparlarken bu yıl kimsenin sesi çıkmıyor. Bunun bir benzerinide polislik sınavlarında yaptılar sınavda sorulan sorularla belli dersanelerin deneme sınavları nerdeyse birebir aynı çıktı ki bunlar medyada gördüklerimiz görmediklerimiz daha neler var Allah bilir.

Ben gene diyorum bu sınavı resmi ve politik bir kurum yaparsa heryer imam hatip mezunu SMMM lerle dolar. Bir bakmışsınız belli dersanelerin deneme testlerinde bizim sorular çıkar olmaz derseniz bi KPSS ye bakın sonra yorum yapın hadi biz az kişiyiz adamlar 1 milyon kişinin hakkını göz göre göre yiyor

Birde sm3 hocam sizinkiler tahmin yani gerçeklik payı yok ancak ben ortada gerçekten yapılmış bir şeyi örnek veriyorum. İlerde soruları çalarak 120 de 120 yapan insanların yönetici sıfatında vali, kaymakam,milli eğitim müd. vb. pozisyonlarda çalıştıklarını bir düşünün hırsızdan yönetici olursa bu ülkenin vay haline be

stonhand hocam istersen insanları hırsızlıkla suçlamadan önce haklarındaki iddiaların kesinleşmesini bekliyelim, sonra istediğimiz hakareti edelim

ayrıca ben de imam hatip mezunuyum , bunda yadırganacak bişey yok, imam hatip mezunları da bu ülkenin evladı, her ne kadar yıllaca puanı kesilip mağdur edilseler de, mesela benim puanım kırılmasaydı işletme yerine en iyi siyasal bilgilerde okuyabilirdim veya en iyi hukuk fakültesinde, imam hatip mezunu olmak ayrıcalıktır bence, mesela bizim şirkette iddia ediyorum en çok sevilen, en çok arkadaşlarıyla uyumlu olan, en az sorun çıkaran ve en güvendikleri kişi benimdir, bence bu ülkede hala imam hatiplileri öcü gibi gören bir zihniyet var ve bu zihniyetin yıkılması gerekiyor, eskiden öss de hep ilk üçe imam hatip mezunları girerdi, baktılar kendi adamlarını iyi yerlere yerleştiremiyolar hemen bi talimat önümüzü kestiler lütfen bu gerçekleri gözardı etmeyelim.

sm³ ' Alıntı:
ayrıca ben de imam hatip mezunuyum , bunda yadırganacak bişey yok, imam hatip mezunları da bu ülkenin evladı, her ne kadar yıllaca puanı kesilip mağdur edilseler de, mesela benim puanım kırılmasaydı işletme yerine en iyi siyasal bilgilerde okuyabilirdim veya en iyi hukuk fakültesinde, imam hatip mezunu olmak ayrıcalıktır bence, mesela bizim şirkette iddia ediyorum en çok sevilen, en çok arkadaşlarıyla uyumlu olan, en az sorun çıkaran ve en güvendikleri kişi benimdir, bence bu ülkede hala imam hatiplileri öcü gibi gören bir zihniyet var ve bu zihniyetin yıkılması gerekiyor, eskiden öss de hep ilk üçe imam hatip mezunları girerdi, baktılar kendi adamlarını iyi yerlere yerleştiremiyolar hemen bi talimat önümüzü kestiler lütfen bu gerçekleri gözardı etmeyelim.

Sadece Türkiye ye özgü bir durum İmam hatip mezunun muhasebeci olmak istemesi Ticaret lisesi mezununun imam olmak istemesi ne kadar absürd se bu da öyle..

ne alakası var, sizin lisede gördüğünüz bütün dersleri biz de gördük, ek olarak siz veya akrabanız ölüp te öbür dünyaya gidince arkanızdan cenaze namazınızı kıldıracak kadar da dini eğitim aldık, mesela bizim şirket şehrin dışında ve cuma namazları şirkette kılınıyo namazı da ben kıldırıyorum, kötü mü oldu yani dini eğitim almış olmam, ayrıca ticaret lisesinden mezun olunca muhasebeci olunmuyo, bizim şirkette ticaret mezunu bir sürü stajer var, kasa yevmiye kaydı yapmayı bile bilmiyolar.

stonhand ve hanmiroğlu size katılmıyorum yorumlarınız kişileri aşkın bir olay ve şunuda eklemeliyim ben imam hatip mezunu biriside değilim ve sizin söylemeye çalıştığınız şey bir Türkiye gerçeği ve ayıbı biliyorsunuz anayasamızda herkes eşit ve dil din mezhep ırk farketmeksizin eşit şartlara sahiptir ve kimseye ayrıcılık yapılamaz bunu bir daha gözden geçirin burada hangi lise okuyup okumamak önemli değil önemli olan smmm kanununa göre belirlenen fakülteyi bitirmiş özel ve genel şartları taşımış bir aday var ve sizin bizim gibi aynı şartlarda yarışıyor şimdi söylermisiniz arkadaş imam hatip mezunu ve sizden ayrıca bir özelliği yada eksikliği varmı??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...