fonradar

SOMA Ve Başka Yerler

Üyelik
13 Ocak 2010
Mesajlar
11
Konum
Afrika
Merhaba herkese,

içim parclandı, dayanamadım, yazmak mecburiyetinde kaldım.
Evet, Türkiyede daha çok gariban veya fakir insan var. Hayatlarını ölüme atıyorlar hakikatı söyleyemiyorlar iş yerlerini kaybetmemek için, belkide kime söyleceklerini bilmedikleri için ...

Ben işçi ailesinden gelmiyorum...ama humanist bir ülkede büyüdüm. Para için, güç için, gösteriş için lütfen başkasını bizden daha zaif insanları kullanmayalım ve eğer fark edersek bunu deyiştirelim herkes bu mesuliyeti taşıyor.

Eğer bu foruma işverenler uğruyorlarsa mesuliyetli işveren olun ve tütün ve hayvancılık yapılmayan bölgelerde yeni işyerleri yaratın lütfen. Umarım o mezardan kurtulanlar para için oraya dönmek mecburiyetinde kalmazlar, onlar öyle bir travma geçirdileriki başka bir ülkede ...başka şeyler olurdu...neyse...

Herkese selam
 
Iş sağlığı ve güvenliği noktası genel manada ülkeler,lokal anlamda işveren ve yöneticiler için gelişmişlik göstergesisidir. Ülkemizde yasal mevzuat yürürlükte olmasına rağmen yeterli mesafenin alınamadığı dolayısıyla optimum
seviyeye ulaşılamıamış olduğu düşüncesindeyim. Bu arada soma da meydana gelen iş kazası nedeniyle hayatın kaybeden kardeşlerimize Allahdan rahmet kederrli ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başısağolsun. İşler ve çalışanlar yöneticilere emanet ise yeterli derecede hassasiyet gösterilmeli.
 
Selamlar
Acımız gerçekten tarif edilemez.Bu vesile ile ölenlere tekrar Allah'tan rahmet,ülkemize,aile ve yakınlarına da sabır ve başsağlığı diliyorum.Allah günahlarını affetsin inşallah.

Bizim yasalarla değil de,bunların denetimi ve uygulamasıyla ilgili sorunlarımız var.Nitekim ülkemizde çok güzel yasalar var.Uygulama ve denetim eksikliği devam ettiği sürece yeni yasa çıkarmak,yasa çöplüğünden başka birşey doğurmaz.
Örneğin hızlandırılmış kurs ile A sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikası verilen bir ülkede,denetimin başıbozukluğu kaçınılmaz olacaktır.Çok tehlikeli işyerlerinde (örneğin maden ocakları veya tersanaler) iş güvenliği uzmanı bulmak,deveye hendek atlatmak kadar zor.
Aslında söylenecek o kadar çok şey var ki,sayfalarca yazılır.
Ayrıca şu kadercilik anlayışımızı da artık değiştirmemiz lazım.Bu kadercilik zihniyeti devam ettiği müddetçe ne iş güvenliğini sağlam hale getirebiliriz,ne de bu ölümlerin önüne geçebiliriz.
Bir kez daha milletimizin başı sağolsun.
Saygılar
 

Benzer konular

Üst