soru ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vicdan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkese selamlar
örnek :yurtdışına kesilen bir fatura
4 nüshadan 1. ve 4. nüshaya yurtdışı hizmet (reklam gider vb) faturası kesiliyor ve gönderiliyor örnek 100.000$ bunun 2.nüshası çöpe 3.işletmede kalan ve vergi dairesine bildirilen nüshaya cüzi miktarda 2-3 TL lik sembolik ürün kesiliyor. bunun cezası nedir ve ihbar gibi nasıl bir yol izlenmelidir

Not: Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor.

Ynt: soru ...

Üff bunu kim yapıyor??. Yani ne cesaret hapis cezası var , ağır vergi suçudur bu.

ne yapmam gerekir vicdan olarak çok rahatsızım bide bunun yanında tabiki maddi beklentimde var .

Paravan olarak çaycı, odacı, garban vatandaş sırtından mükellefiyet açanlar ancak buna cesaret eder. Yakalanan mağdur cahilliğine kurban olurken kendini işbilir olarak gören bu tip dolandırıcılar başka birini çoktan kafese alıp işlerini yürütürler, taki paçayı kaptırana kadar.
-/-
Bu tip bir yerde çalışıyorsanız bir an önce ayrılın. Canınıza kasdedebilecekleri gibi bir endişeniz yok ise maliyeye, mali polise şikayet edebilirsiniz.

evet halen çalışmaya devam etmekteyim. dediğiniz gibi endişeler taşımıyorum fakat elbet bir gün bunlar şikayet vb olucak fakat sonuçta benimde bir ailem var ve geleceklerini garantiye almam gerekir.Bu vergi ihbar ikramiyesi ne kadar güvenilir çünkü ortadaki para ve kesilecek ceza milyon dolarlarla ifade edilecektir.Şu an çalışıyorum ama ayrılın demişsiniz sonuçta maaşlı çalıştığımdan gelirimden yoksun kalıcağım.saygılar

İnce bir çizgidesiniz, canınız mı önemli yoksa korkarak çalışmaya devam etmek mi? Eğer adam ödürebilecek kadar gözü kara kişiler ise şikayetinizi bir şekilde öğrenip canınıza kasdebilirler. Nihayetinde çalışma ortamını siz biliyorsunuz. Nasıl bir ortamda çalıştığınızı iyi düşünüp karar vermelisiniz.

sayın vicdan

buna göz yumarak sizde suç işlemiş oluyorsunuz. yanlış olduğunu bile bile buna izin vermeyin. bence özel nedenlerle biran önce o şirketi terk edin. sonrada gerekeni yapmak sizin vicdanınız. :-\

Canım başka iş mi yok? 10000 tl maaş bile alsanız böyle yerde çalışılmaz. Başınız çok ağrır sonra

Evet bende çıkmak istiyorum. Tüm faturaların örneklerini ve gerekli belgeleri orjinalleri ile kendime backupladım.bundan sonraki işleyiş nasıl takip edilir

Çıkıyorsanız niye takip edeceksiniz onu da anlamadım. Ne halleri varsa görsünler.

ben şikayet ve vergi ihbar dan bahsetmiştim. Ve kişilere ödenen ihbar ikramiyesinin nasıl ve ne şekilde alındığı takip edildiği ve tahmini işlem sürelerini öğrenmek istiyorum.Saygılar

???
T U R K O ' Alıntı:
İnce bir çizgidesiniz, canınız mı önemli yoksa korkarak çalışmaya devam etmek mi? Eğer adam ödürebilecek kadar gözü kara kişiler ise şikayetinizi bir şekilde öğrenip canınıza kasdebilirler. Nihayetinde çalışma ortamını siz biliyorsunuz. Nasıl bir ortamda çalıştığınızı iyi düşünüp karar vermelisiniz.

Ne ihbarı ne şikayeti. Sanırım siz ciddi değilsiniz.

Dejavu mu yaşıyorum?Aklım bana oyunmu oynuyor?Ben bu konuyu bir yerden hatırlıyorum? Aylar öncesinden ama nerden onu çıkaramadım.
Sayın vicdan bu konuyu burada veya başka yerde daha önce açtınızmı?

Sanırım forumda yapmam gerekenler le ilgili bi cevap alamayacağım..

Not :ilk defa ve tek açtığım konudur

Saygılar

vicdan ' Alıntı:
herkese selamlar
örnek :yurtdışına kesilen bir fatura
4 nüshadan 1. ve 4. nüshaya yurtdışı hizmet (reklam gider vb) faturası kesiliyor ve gönderiliyor örnek 100.000$ bunun 2.nüshası çöpe 3.işletmede kalan ve vergi dairesine bildirilen nüshaya cüzi miktarda 2-3 TL lik sembolik ürün kesiliyor. bunun cezası nedir ve ihbar gibi nasıl bir yol izlenmelidir

Not: Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor.

sn vicdan, siz o firmada bağımlı meslek mensubumusunuz,yani beyanlar sizin şifrenizlemi gidiyor?
Yada bağımsız çalışıp o firmanın beyanlarınımı gönderiyorsunuz?
Eğer bunları gönderen biriyseniz, korkun.İşin ucunda cezaevi var.
Ama değilseniz,korkmanıza gerek yok.
ödülü felan niye soruyosunuz anlayamadım ben.
Sanırım ödülü almaya çalışıyorsunuz.

sanırım çok tehlikeli kişiler değilki ikramiyeyi düşünüp nasıl alabilirimin hesaplarını yapıyor vicdanım rahatsız diyorsunuz ikramiye olmasaydıda rahatsız olurmuydunuz siz bi ihbarda bulunun varsa ödül alırsınız hatta forumda yazarsanız bizde öğrenmiş oluruz ailenizi düşünüyorsanız bir an önce oradan ayrılın bu işi yapanlar uçar gider kaybolurlar evrakların kopyasını alabilecek kadar bu işe yakınsanızda olan size olur iyi düşünün

selamlar.
dediğiniz gibi beyan göndermiyorum .Ödüle gelince tabiki bu işlemlerden sonra maddi beklentim olucaktır sizce bu beklentim son derece doğal değilmidir .İş ciddi evet ve büyük, belki gazetelere tv lere kadar yolu var.Sonuçta bunlara göz yumup maaşımı almaya devamda edebilirim.Bu nu sorgulamayalım isterseniz nereye nasıl ve ne şekilde başvurmalıyım
Saygılar

Başvuru yerlerinizi 2 kere yazdım. Bu arada elinizi çabuk tutun bir başkası sizden önce davranırsa sizide (masum olsanız bile) bir süre misafir ederler.

İHBAR VE ŞİKAYETLERİN YAPILABİLECEĞİ YERLER

İhbar ve şikayetler ile ilgili başvurular, Maliye Bakanlığı?na ve Gelir İdaresi Başkanlığına verilebileceği gibi, Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu, Gelirler Kontrolörleri Daire Başkanlığı, Vergi Denetmenleri Büro Başkanlıklarına ve Vergi Dairesi Müdürlükleri ile bu işle görevlendirilen Müdürlüklere (İhbar ve Şikayetleri Değerlendirme Müdürlüğü gibi) de yapılabilir.

İhbar İkramiyesi
İhbar ikramiyesinin, kanuni dayanağını 26.12.1931 tarih ve 1905 sayılı ?Menkul ve Gayrimenkul Emval ile Bunların İntifa Haklarının ve Daimi Vergilerin Mektumlarını Haber Verenlere Verilecek İkramiye Hakkında Kanun? oluşturmaktadır. Bu Kanun?un 6. maddesine göre ?...Kazanç, hayvanlar, veraset ve intikal, muamele, dahili istihlak (tüketim) ve damga gibi daimi vergilerden yanlış beyanname vermek veya çift defter tutmak veya sair suretlerle ketmedilmiş (gizlenmiş) olanları haber verenlere... ikramiye verilir... Bilimum mal memurları ile tahrir ve tahmin heyetleri mensuplarına ve tahakkuk muamelesinde vazifedar (görevli) olanlara ikramiye verilemez.? denilmektedir. Bu Kanun kapsamına giren ihbarlara istinaden ihbarcıların aşağıda yazılı şartları taşımaları halinde tahakkuk eden vergi ve vergiye bağlı cezalar üzerinden %10 oranında ikramiye verilir. Bunun için; ikramiyenin üçte biri verginin kesin olarak tahakkukunda, üçte ikisi ise verginin tahsilinden hemen sonra ödenir. Ancak kesilen cezalarda ?cezaların kişiselliği? prensibi geçerli olduğundan, ihbar ikramiyesinin tahsilattan sonra ödenmesi uygun olacaktır. Nitekim Danıştay 7. Dairesi de bir uyuşmazlıkta aynı yönde karar vermiştir

Daha detaylı bilgiye http://www.alomaliye.com/2007/vahit_yasar_ihbar_sikayet.htm linkinden ulaşabilirsiniz oldukça detaylı ve uzun bir yazı