Sosyal Güvenlik Destek Primi Hakkında ...

Rmuhasebe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Eyl 2012
Mesajlar
254
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı. Emekli olup, işe başlayan kişilerin sosyal güvenlik destek primlerinin yatırıldığı bilgisine nereden bakabiliriz? E sgm den girip hizmet dökümüne baktığımda orada görünmüyor ama şirketin aphb hizmet listesi onaylı ve kişiye sgdp yatırıldığı belli . Bilen arkadaşların yardımcı olmalarını rica edicem.
 
Sayın formdaşım

e-devlet şifresi ile e-devlet'ten girdiğiniz zaman sgk dökümlerinden görebilirsiniz
 
Emekli olup ücretli çalışan, SGD primlerini ancak işverenden alacağı Aylık
Hizmet listesinden görür.
 
adınıza sgdp pirimi ödendiğini sadece işverenden alacağınız hizmet belgesinde veya kuruma giderek öğrenebilirsiniz aksi taktirde internetten kontrol etmeniz mümkün değildir
 
Sayın aşkınbulduk kendim bakma ihtiyacı duymadım zira emekli değilim daha emekliliğin adını anacak yaşta bile değilim. fakat muhasebeciyim ve personellerden yada çevremden birçok soru soran oluyor. Emekli ve çalışan bir tanıdığım takip etmek istiyorum dedi zaten hepimiz arada bir bakmaz mıyız sgk günlerimize primlerimize o kişi de doğal olarak bilgilerini verdi ve bakıp kendisine döküm vermemi rica etti, fakat sayın ihsans ve sgkrehberi nin de dedikleri gibi e devletten yada e sgm den hizmet dökümünden emekli kişi sgdp ödenen aylarını primlerini göremiyor acaba bakılabilen başka bir bölüm var mı diye sormuştum. burada ihsans ve sgkrehberinin verdiği cevaplar ve alo 170 in de verdiği cevap aynı oldu. SGK merkezinden yada işverenin aylık prim hiz. belgesinden takip edebilir denildi. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
yok, sorma amacım kötü değildi ? bu yatan primin soran arkadaşlara bir faydası yok ? onun için acaba dedim bilmediğim birşey mi var ?
 
kötü amaçlı olduğunuzu düşünmedim de cevabınız değişik bir tarzda olduğundan açıklama getirdim (neden bakma ihtiyacı duyduğundan insanların).Evet bir faydası yok ama sonuçta kişiye senin sigortan şu gün başlayacak gel şu gün çalışmaya başla deniliyor, çalışıyor. Fakat gerçekten sigortam yapıldımı yapılmadı mı diye öğrenmek istiyor çünkü sonuçta çalışan da kayıt dışı çalışmak istemez emekli de olsa. Çünkü bu durumdan kendisi de sorumlu tutulabilir hele ki son zaamanlarda emekli çalışanlar hakkında çok haberler duyulduğundan emekli çalışanlar daha bir duyarlı olmaya başlamış sanki gördüğüm kadarı ile. haberlerde kendi işini yapan emekli işyeri sahiplerinin borçlarından bahsediliyor genelde fakat işte demekki diğerleri de bu konuda hassaslaşmış anlaşılan.
 

Benzer konular

Üst