Spor Salanu Açılışı

Tekwando-halter-aletli cimnastik vs gibi faaliyetlerin yapılabilmesi için bir yer kiralanıp spor salonu işletmeciliği yapılmak istenmektedir. (Şahıs firmasıdır) Bu konu ile ilgili olarak;
1-Vergi dairesinin dışında nerelere müracat etmek gerekir ?
2-İşletme sahibi Spor salonunda kafeteryada açmak istemektedir. Bunun içinde ayrıca izin almak gerekirmi ?
3-Sözkonusu işletme, spor salonu ve kafeterya için yazar kasa kullanabilirmi ?
4-Eğer kafeteryadan vazgeçilirse yani sadece spor salonu işletmeciliği yapılırsa faturamı kesilmesi gerekir.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Spor Salanu Açılışı

forumda arama yapın,bu konu üzerine bilgiler mevcut.

merhabalar
Tamer başkan bey ve osman erol bey sizlere benim sorunuma en uygun açıklamaları yaptınıziçin teşekkür ederim .
Sayın tamer başkan sizin son örnekli anlatımınızdan sonra kafamda muhtasar beyanname ve kdv2 rakamları tam şekillenmiştiki Sayın osman erol'un taşıt kira gelirini Gayri menkul sermaye iradı sayılması gerektiğini açıklayan kanun maddeleri kafamı karıştırdı. Osman beyin ilişkilendirdiği kanunlar da çok açık.
Sayın tamer başkan ben osman erol beyin açıklamaları ile ilgili sizin yorumunuzu merak ediyorum.

Taşıt kira gelirleri zaten işletmeye dahil değilse GMSİ sayılmaktadır. Bu konuda yazım var okuyunuz.

arkadaşlar, yukarıda yazdığım mesajı yanlış konuya yazmışım özür dileyerek dikkate almamanızı rica ederim.