SSK Adres Değişikliği Başka Sgm Halinde ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Bir Ltd.Şti. başka İstanbul ili içinde başka bir Sgm'nin bölgesine adres değişikliği yaptık. Uzun zamandır yapmadım, ilk 5510 çıktığında dilekçe almıyorlardı, tekrar açılış/kapanış yaptırıyorlardı.
Ancak şimdi yanlış bilmiyorsam bir dilekçe ile iki tarafa da bilgi veriyoruz doğru mu?
Normal SSK açılışı gibi İşyeri Bildirgesi mi düzenleyeceğiz?
Yoksa adres değişikliğini belirten bir dilekçe yazmamız yeterli midir? Dilekçe örneği olan var mı?

Gözlemlediğim kadarıyla her sgm bu konuda farklı işlem yapıyor. Bazı sgmler dilekçe ile ünite no değiştirerek işi bitirirken bazı sgmler yeni dosya açılmasını istiyor. En garantisi siz dosyanın yeni taşınacağı yerdeki sgmye arayıp nasıl yapmamız gerekiyor diye sorun. Onların yönlendirdiği şekilde yaparsınız. Yanlız sgm değişikliğinde 10 gün mü 1 ay mı ne süre vardı diye hatırlıyorum süreyi geçirmeyin.

Yeni dosya açılışı yönteminde teşvikler öldüğü için dilekçe ile olması gerekir.

5510 11 nci madde: "... İşyerinin aynı il sınırları içinde Kurumun diğer bir ünitesinin görev alanına giren başka bir adrese nakledilmesi halinde, adres değişikliğinin yazı ile bildirilmesi yeterlidir." 10 gün veya 1 ay gibi herhangi bir süresi de yoktur.

Bugün gittik yeni Sgm'ye sorduk, bize değil eski Sgm'nize bir dilekçe vermeniz yeterli dediler, yarın sabah vereceğiz.

Teşekkürler.

Eski Ssk'ya verdik dilekçeyi, ancak ünite kodları da dahil hiç bir değişiklik olmayacağını söylediler. :confused:

firma şehir değiştirirse işlemler nasıl olacak? personel çıkış giriş işlemine gerek var mı?
adres değişikliğini bildirme süresi 10 gün müdür? Örn. İstanbul'daydı Kocaeli'ne taşındı.

firma şehir değiştirirse işlemler nasıl olacak? personel çıkış giriş işlemine gerek var mı?
adres değişikliğini bildirme süresi 10 gün müdür? Örn. İstanbul'daydı Kocaeli'ne taşındı.

İşçileri çıkış giriş yapmanıza gerek yok onlar aynen devam edecek. Bağlı olduğunuz eski sgk ya adres değişikliği ile ilgili dilekçe vermeniz yeterli. Süre olarak bazı yerler 10 gün süre var diyor bazı yerler süre yok diyor. Siz bir an önce verin.

İşçileri çıkış giriş yapmanıza gerek yok onlar aynen devam edecek. Bağlı olduğunuz eski sgk ya adres değişikliği ile ilgili dilekçe vermeniz yeterli. Süre olarak bazı yerler 10 gün süre var diyor bazı yerler süre yok diyor. Siz bir an önce verin.

günü geçirdiği ve cezai bir durum olduğu için sayın muhasebecimiz (nasıl olduğunu anlamadım ama ceza yememek için) çıkış giriş yaptırmış tüm personelleri. 16 nakil kodlu çıkış tabii.
bu durumdan henüz kimsenin haberi yok. personelleri yazılı olarak bilgilendirmem gerektiğini düşünüyorum. özlük hakları korunuyor gerçi ama. görüşlerinizi alabilir miyim?

Evet dediğiniz gibi personeli bilgilendirmeniz iyi olur. Hizmet dökümlerine baktıklarında çıkış giriş görecekler çünkü. Haklarının korunduğuna dair taahhüt verirseniz yerinde olur.

Arkadaşlar SGM adres değişikliklerinde Ana SGM veya Ana SGM bağlı alt SGM kurumlar olarak sınıflama yapıldığından değiştirilen üniteye göre istenen evraklar ve işlemler de buna göre değişmektedir. İPC yememek adına işlemlerin buna göre yapılması gerekmektedir.

5510 sayılı Kanunun 11. maddesi dördüncü fıkrası gereği, işyerinin faaliyette
bulunduğu adresten başka bir ildeki adrese nakledilmesi halinde
işveren nakil tarihini takip eden on gün içinde işyeri bildirgesi vermekle
yükümlüdür. İşyerinin aynı il sınırları içinde Kurumun diğer bir ünitesinin
görev alanına giren başka bir adrese nakledilmesi halinde, adres değişikliğinin
yazı ile bildirilmesi yeterlidir. 5510 sayılı Kanun gereği, işyerinin
başka bir adrese nakledilmesi halinde işverenlerce yapılacak işlemler, işyerinin
farklı bir ildeki adrese veya aynı il içinde başka bir ünitenin görev
alanına giren adrese nakledilmesine göre değişkenlik göstermektedir.

Evet dediğiniz gibi personeli bilgilendirmeniz iyi olur. Hizmet dökümlerine baktıklarında çıkış giriş görecekler çünkü. Haklarının korunduğuna dair taahhüt verirseniz yerinde olur.

teşekkür ederim, ben de aynısını düşündüm, o yüzden personelleri bilgilendireceğim.