fonradar

Ssk-Bağkur Çakışması ?

Üyelik
14 Mar 2011
Mesajlar
4
Öncelikle hayırlı günler dilerim.Sizlere rahatsızlık verdiğim için özür diliyorum lakin yardım bulabileceğim konuya hakim bir kimse olmadığı için sizi rahatsız ediyorum,eğer ilgilenir ve cevap verirseniz çok sevinirim.
2007 ocak ayında bir anonim şirket kurulumunda ortak olarak bulundum ve hemen sonrasında bağkura(4/b) girişim yapıldı.Ancak şirketin içinde bulunduğu durum dolayısıyla bağkur borcum ödenmedi,2008 deki yapılandırma ile o tarihte 3000 tl olan borcumun 1900 tl kadarı ödendi ancak ödeme aksaklığı nedeniyle yapılandırma iptal oldu.
O dönem yeni çıkan bir yasa ile yönetim kurulu üyesi olmayan anonim şirket ortaklarının bağkurdan ssk ya geçişi sağlanıyordu,ben de muhasebecimizden rica ederek 01.08.2008 tarihi iş başlangıcı olmak üzere ortağı olduğum şirkette ssk (4/a) ya geçiş yaptım.O günden beri yaklaşık 900 gün kadar ssk günüm mevcut,ancak 2gün önce e-devlet kanalından bağkur kaydıma baktığımda şu an 3000 tl si ceza olmak üzere 13000 tl borcum olduğunu gördüm ve bağkurum da 50 aydır aktif göründüğünü anladım.Muhasebecime konuyu sorduğumda sıkıntı olmayacağını,sgk il müdürlüğüne yazılı dilekçe ile başvurduğumda 01.08.2008den sonra ssk ya geçiş yaptığım için bağkura 01.08.2008den sonraki borcun sistemden çıkarılacağını söyledi.
Son derece karmaşık bir durum sizi yordum.Durum cidden muhasebecinin bildirdiği gibi mi olur acaba?Çok mağdur durumdayım,ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar.
 
Ynt: Ssk-Bağkur Çakışması ?

Muhasebeciniz ile birlikte SGK?ya gidip bilgi almalısınız. Size yapılacak açıklama ile düzeltilecek bir durum varsa düzeltilir, borcu ödemeniz gerekiyor ise Yapılandırma Yasasından yararlanıp borcu ödemelisiniz.
 
Ynt: Ssk-Bağkur Çakışması ?

Selamlar
Sayın Sezer'in emeklilik ve sgk uygulamalarında bilgisi tahmin ediyorum bizden daha fazladır. Tabiki en doğru bilgiyi kurum verecektir.
Siz şirket ortaklığınızdan ötürü bağkura kayıt oldunuz ve 2008 yasasından sonra ssk'ya geçtiniz.Fakat geçerken bağkurunuzu gidip kapatmadınız.Kaldı ki bana göre ssk'ya gereksiz yere kaydoldunuz.Çünkü 2007 de zaten bağkura kaydolmanız gerekiyordu ve de oldunuz.Ortaklıktan ayrılmadığınız sürece ssk'ya geçmemeliydiniz.Sizin durumunuzda mükellefiyet dolayısıyla kurum önceliği bağkurundu.
Eğer tam tersi olsaydı yani bağkura kayıt olmanız gerekirken olmasaydınız ve 01.10.2008 den önce ssk nız başlasaydı bağkur bişey yapamayacaktı.Çünkü yasaya göre o tarihten öncesi onları ilgilendirmeyecekti.SSK nız ağustosta başlamış ama daha evvelinden bağkur kaydınız yapılmış.a.ş'den ayrılıncaya kadar bağkurdan artık çıkamazsınız.Dolayısıyla ssk'nız boşa gidebilir.
Umutsuz olmanızı istemem ama bilgim şu anda bu yönde..
En doğru bilgiyi kurum verecektir.Kesinlikle kuruma danışmalısınız.
Saygılar.
 
Ynt: Ssk-Bağkur Çakışması ?

İlginiz için çok teşekkür ederim,dediğiniz üzere kuruma direkt başvuru yapmak en doğrusu.
Saygılar sunarım,sağolunuz...
 
Ynt: Ssk-Bağkur Çakışması ?

Hepinize iyi günler iyi çalışmalar diliyorum.. Benim babam hakkında bir sorum olacaktı size cevaplayabilirseniz çok memnun olacağım.. Babam 13 mart 1961 doğumlu, 6/02/1984 tarihinde zorunlu sigortalı olarak bağkura girmiş ve 31/08/1984 tarihinde terk almış. Daha sonra isteğe bağlı olarak tekrar 13/04/1989 tarihinde giriş yapmış ve 31/10/1992 tarihinde terk almış yani toplam 4yıl 43 gün gözüküyor. Bu arada ssk sı da 09.10.1984 te giriş yapmış ve şu güne kadar toplam 1816 gün primi var ve ssk hala devam ediyor. Size sorum babam yeni çıkan bu torba yasa kanunundan faydalanabilirmi? Normalde 48 yaş 5225 günle emekli oluyormuş ama toplam primi yaklaşık 3300 gün yapıo bağkurla birlikte. Buna göre nası bi yol izleyip geri kalan prim günlerini borçandırması lazım. Umarım anlatabilmişimdir inş. Bu baya uzun bi yazı oldu ama özür dilerim.. Okuyup cevap verebilirseniz çok mutlu olacağım.. Hepinize işlerinizde başarılar hayırlı günler diliyorum... Sağlıcakla kalın..
 

Benzer konular

Üst