fonradar

SSK-Bağkur

Üyelik
13 Ara 2011
Mesajlar
48
Konum
Ankara
Bir işyerinde SSK lı olarak çalışan doktor kendi muayehanesini açmak istiyor. Özel İşyerinde kısmi olarak çalışıp öğleden sonra muayehanesinde olacak bu durumda işyeri açılışı olacağı için hem ssk lı hem bağkur lu olunabiliyor mu? 6111 torba yasaya göre sadece ssk lı olarak devam edebili mi?Biraz aklımız karıştı. Bu konu ile ilgili bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...
 
Ynt: SSK-Bağkur

**Bir işyerinde SSK lı olarak çalışan doktor kendi muayehanesini açmak istiyor. Özel İşyerinde kısmi olarak çalışıp öğleden sonra muayehanesinde olacak bu durumda işyeri açılışı olacağı için hem ssk lı hem bağkur lu olunabiliyor mu? 6111 torba yasaya göre sadece ssk lı olarak devam edebili mi?Biraz aklımız karıştı. Bu konu ile ilgili bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...


--Hem SGK'lı hem Bağ-Kur'lu olmaz.Eğer çalıştığı işyerinde SGK'lı olarak devam ederse sorun yok fakat 1 gün dahi boşluk olursa Bağ-Kur'lu olmak zorunda.
 
Ynt: SSK-Bağkur

Ferhat bey cevabınız için teşekkürler. Özel hastane primini kısmi süreli çalışma karşılığı yatıracak bu nedenle bir boşluk doğuyor. O zaman biz bağkur kaydını açtıracağız bu koşullarda.
 
Ynt: SSK-Bağkur

ferhat ' Alıntı:
...--Hem SGK'lı hem Bağ-Kur'lu olmaz....
Son değişiklik ile artık olabiliyor. Ancak bağkur için dilekçe ile müracaat edilip prim ödenmek istendiği kuruma bildirilmeli. yani bağkur kişinin isteğine bağlı olabiliyor.
Not; her ikisine de aynı ay için prim ödensede toplam gün 30 olarak kabul edilir. Emekliliğe esas matrahta her iki ödemenin toplamı (tavanı aşmamak kaydı ile) hesaba katılır.
 

Benzer konular

Üst