SSK Girişi Verildikten Sonra İşe Gelmeyen Personel

Üyelik
31 Ara 2005
Mesajlar
11
KOLAY GELSİN, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN ÖNCELİKLE. TEKRAR GİRİŞİ NETTEN VERİLEN PERSONEL YARIN İŞE BAŞLAMAK ÜZERE İŞYERİNDEN AYRILIR ANCAK ERTESİ GÜN İŞE GELMEZ.

NORMAL KOŞULLARDA

SSK YA İŞ YERİ GİRİŞ BİLDİRGESİNİN İPTALİ İÇİN DİLEKÇE YAZILABİLİR.

1 GÜN GÖSTERİLEREK ÇIKIŞI YAPILABİLİR.

EKSİK GÜN FORMU DOLDURULARAK O 1 GÜNDE GÖSTERİLMEDEN SSK YA TUTANAK EKİNDE EKSİK GÜN FORMU VERİLİR.

ANCAK BUNLARIN HİÇBİRİ YAPILMAZ İSE SSK İŞE GİRİŞ BİLDİRGELERİNİ AYLIK BİLDİRGELERLE KARŞILAŞTIRMA YAPIYORMU.

BİLDİĞİM KADARIYLA İŞE GİRİŞLER VERİLDİKTEN SONRA ŞİRKET SİCİL NUMARASI İLE EŞLEŞTİRİLİYOR.

ANCAK BUNUN TAKİBİ BUGÜNE KADAR HİÇ YAPILMIŞMIDIR VEYA HERHANGİ BİR İDARİ PARA CEZASINA KONU OLMUŞMUDUR.

KİŞİSEL KANATİM ; SSK DA MEMURLARLA HAŞIR NEŞİR OLMAM DOLAYISI İLE BU İŞE GİRİŞLER FİRMALAR BAZINDA BİLE YANLIŞ İŞLENEBİLİYOR. HATTA BİR İŞÇİNİN GÜNLERİNİ DÜZELTİRKEN A FİRMASINA DEĞİLDE ALAKASIZ B FİRMASINA (İŞ YERİ NUMARASI BAZINDA) GİRİŞ YAPILDIĞINI ÇIKARMIŞTIM. VE ÜSTÜNDEN 4 AY GEÇMİŞ BİR KONU İDİ.

AYRICA SSK GİRİŞLERİNDE NORMAL ŞARTLARDA İŞE GİRİŞ BİLDİRGELERİ DOSYALARDAN(İŞÇİ DOSYASI,İŞVEREN DOSYASI) AYRI MUHAFAZA VE ARŞİV EDİLİYOR.

İŞ BU ŞARTLAR ALTINDA SİZİN KİŞİSEL KANATİNİZ NE OLURDU.

Bu başlık Ebru Şener tarafından Forum Kurallarına uygun olmadığı için değiştirilmiştir.
 
Merhaba hakancetin5,

Yazmış olduğun cevaplardan birini yapmanı öneririm. Benim başıma geç gönderilen bildirgeden dolayı 17 ay sonra asgari ücret * 2 kat ceza geldi. Şu an muhatap olduğun kurum SSK. ne olur ne olmaz, bence kendini garantiye alman en iyisi. 1 günlük çalışmadan sonra çıkış bildir, derim ben. Yinede sen bilirsin :)
 
Arkadaşlar, işe giriş bildirgeleri 3 ay önce verilmiş yani iptal edilemez yada 1 gün gösterilemez, ben bu şartlar altında düşüncelerinizi merak ediyorum
 
ARKADAŞLAR BEN KESİN BİR CEVAP DEĞİLDE ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİNİZİ MERAK EDİYORUM KİMSE YAZMAMIŞ :) 120 KİŞİ NERDEYSE GİRİP OKUMUŞ AMA...
 
merhaba hakancetin5,

SSK saymış olduğunuz durumlar dışında puantaj gösterilmemiş ve eksik gün formu doldurulmamış olan işçi için res'en ceza uygulamaktadır.

Ceza gün sayısı * günlük yevmiye olanarak hesaplanıyor.

Tavsiyem işçinin işe gelmediğine dair işyeri yetkiliniz tarafından bir tutanak tutun. Sadece ilgili tarihte işbaşı yapmadığını belirtmeniz yeterli. Bu sadece elinizdeki belgeye istinaden bir işlem olduğu için. Yasal zorunluluğu yok. Ve 3 ay öncesi için ek bildirge ile ilgili aydaki çıkışı gösterin. Puantajı 0 bırakırsanız tutmuş olduğunuz tutanakla mutabık olursunuz. Ve gecikme zammı uygulanacak. Res'en kesilen cezadan daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Biricik
 

Benzer konular

Üst