personel maaş programı

SSK İhbar ve Kıdem Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sides
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işe giriş : 01.09.2006
işten çıkış : 15.05.2007

işçi işveren tarafından çıkarılıyor ödenmesi gereken ihbar ve kıdem tazminatı ne kadardır? çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Ynt: ssk ihbar ve kıdem tazminatı

kıdem tazminatı hakkı kazanmamış
ihbar tazminatı için ücreti belirtmemişsiniz
rast gele

Ynt: SSK İhbar ve Kıdem Tazminatı

Kıdem tazminatına hak kazanamaz çünkü kıdemi 1 yıl olmamış İhbar tazminatı ise 443,10 YTL.dir.

İHBAR BİLDİRİM SÜRELERİ

Hizmet Süresi 6 aydan az sürmüş işçi için
2 hafta
Hizmet Süresi 6 aydan 1.5 yılı kadar sürmüş işçi için
4 hafta
Hizmet süresi 1.5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş işçi için
6 hafta
Hizmet süresi 3 yıldan fazla sürmüş işçi için
8 hafta
dolayısıyla sizin bahsettiğiniz işçi 562,50 ytl ihbar tazminatı hak etmiştir.

Asgari ücret aylık:562,50 günlük:18,75 YTL'dir. ihbar tazminatı ödenerek çıkarılacak ise 4 haftalık ücreti olan bürüt 525,00 YTL ödenir.

arkadaşlar verdiğiniz cvp lar tam olarak doğru değil dir. nedeni ne gelince kıdemi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçiye 4 haftalık ücret verilir doğrudur. Ancak 4*7=28 gün eder 28*18,75= 525,00 YTL ama brüttür bundan %15 gelir vergisi ve %0,6 Damga vergisi kesilir ve kesintiler toplamı 81,90 YTL. dir ve bu düşüldükten sonra net ücret 443,10 YTL olur bilgilerinize

metin478 ben ne yazmışım?

Sn nane siz brüt olan tutarı yani 525,00 YTL.yi yazmışsınız. Ama işçiye brüt değil net olan tutar ödenir. Yani gelir vergisi ve damga vergisi kesintileri düşüldükten sonraki kısım 443,10 YTL. sanırım gözden kaçırdınız. Beşiktaşlı olduğunuz için ayrıca tebrik ederim. Saygılar

meslek mensubu olan kişi bürütün ne demek olduğunu nete nasıl ulaşacağını ve çalışana net paranın ödeneceğini bilmeli diye düşünüyorum. (yaptırılan stajın asıl manası bu gibi uygulamaların öğretilmesi ve öğrenilmesidir. o yüzden belli süre meslek mensubunun yanında bulunuluyor.)

Sn. Nane çok haklıdır. Yani brüt 525 diye yazmış. Bunun üzerine yok yanlış yazdın, yok gözden kaçırdın diye yorum yapmak bence amacını aşan bir zorlamadır.
Bir meslek mensubu arkadaşımız ise TTK nın ilgili maddeleri okuma tavsiyeme ilk defa duydum diye yanıt veriyor.
Arkadaşlar ezbercilikten, hazıra konmaktan kaçınalım. Kendimizi yetiştirelim, araştırmacı olalım. Bütün bunlar sonunda hala kafamız karışıksa foruma soralım, tartışalım daha verimli oluruz böylece diye düşünüyorum.