fonradar

SSK İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik

CANBOLAT

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
447
Konum
ÇORUM
28 Eylül 2006 Tarihli Resmi Gazetede 26303 sayı ile yeni yayımlanan ssk işlemleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikten birşey anlayan varmı?

Hani vizite kağıdı kalkacaktı! vizite kağıdı ibaresi geçen yerler neden yönetmelikten çıkartılmamış acaba ?

Sadece TC kimlik numarasına has bir eklenti var.Bu da demek oluyor ki sigortalının tüm günlerini hem ssk kurumuna bildireceksin hemde sağlık karnesi verilirken kurum vizite kağıdı isteyecek.

Ayrıca sigortalı sağlık hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacağına kurum bilgi sisteminden incelenerek karar verilebilir denilmekte.Daha sağlık ocaklarında bilgi sistemi yok.Nasıl olacak?Hani sağlık karnesi kalkıyordu?Ne oldu?Ya biz çok şey istiyoruz yada bunları hakediyoruz.

Ya ben yanlış anladım bu değişikliği yada atlıyorum. :?

Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.
 
Okuyunuz;


Kurum; sigortalılar, sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almakta olanlarla bunların geçindirmekle yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları ile hak sahibi olarak gelir veya aylık alan eş, çocuk, ana ve babaların tamamı ya da bunların bir kısmı için, belirli il veya bölgelerde muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine T.C. Kimlik Numarası bulunan Nüfus Cüzdanlarının ibraz edilmesini yeterli kabul edebilir
 
Sayın nguroy,

okuyunuz dediğiniz yeri okudum ve daha öncede okumuştum.

Ama benim anlatmak istediğim o paragraf hariç diğer yerlerde geçen vizite kağıdı meselesini neden yönetmelikten açık ve net bir şekilde çıkartmıyorlar.
Benim derdim o.

Tabi kimse o yönetmeliğe müdahale edemez fakat biraz tuhafıma gittiği için yazdım.Böyle örnekler bir sürü.
 

Benzer konular

Üst