personel maaş programı

SSK İşlemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan harun8859
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
02/04/07 pazartesi günü internetten tekrar işe giriş yapacağım acaba girişi 2 nisan mı yapmalıyım yoksa 3 nisan mı

-ayrıca bu girişi yaptıktan sonra hangi sürelerde hangi kurumlara hangi evrakları gönderiyoruz

teşekkürler

Ynt: ssk işlemleri

02/04/07 pazartesi günü internet üzerinden vereceğiniz sigortalı tekrar işe giriş bildirgesinde sigortalı işe başlama tarihini 02/04/2007 olarak gösterebilirsiniz.

Sendikalar Kanunu'nu 62.maddesi uyarınca sigortalı işe girişini izleyen ayın 15'ine kadar Ek/1 İşçi
Bildirim Listesi verilmesi gerekmektedir.

bu gün yapacaksanız giriş tarihi kesinlikle 3 nisan olmalı, aksi taktirde ceza yersiniz,

müfettiş ' Alıntı:
02/04/07 pazartesi günü internet üzerinden vereceğiniz sigortalı tekrar işe giriş bildirgesinde sigortalı işe başlama tarihini 02/04/2007 olarak gösterebilirsiniz.

Sendikalar Kanunu'nu 62.maddesi uyarınca sigortalı işe girişini izleyen ayın 15'ine kadar Ek/1 İşçi
Bildirim Listesi verilmesi gerekmektedir.

Bilmediğiniz konuda niye mesaj yazıyorsunuz.?
İnsanları zor duruma düşürüp, ceza yemelerine sebebiyet verceksiniz.!
Kesinlikle 03/04/2007 yada daha sonraki bir tarih olmalı.

müfettiş arkadaşıma katılıyorum pazartesi gününe rastlayan işe giriş tarihlerini pazartesi gününden yapabilir.(02/04/2007 yapılabilir yani)
sebebi de işçinin işe geliş tarihinin başlangıcının hafta sonuna geldiği için pazartesiden işe giriş yapmanın hiçbir zararı yoktur.
cezai müeyyidesi yoktur.

GECECİ MUHASEBECİ

yanlış.işe giriş bildirgesinin veriliş tarihi 2.4.2007 ise,işçinin işe giriş tarihi :3.4.2007 olmalıdır.
ÇALIŞTIRILAN SİGORTALILARI BİLDİRME:

Madde 9- (25.8.1999 tarihli ve 4447 sayılı Kanunun 2. maddesiyle değiştirilen ve 8.9.1999 tarihinden itibaren yürürlüğe giren fıkra) İşveren çalıştıracağı kimseleri, işe başlatmadan önce örneği Kurumca hazırlanacak işe giriş bildirgeleriyle Kuruma doğrudan bildirmekle veya bu belgeleri iadeli-taahhütlü olarak göndermekle yükümlüdür. İnşaat işyerlerinde işe başlatılacak kimseler için işe başlatıldığı gün Kuruma veya iadeli-taahhütlü olarak postaya verilen işe giriş bildirgeleri ile Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi verilen işyerlerinde işe alınan işçiler için en geç bir ay içinde Kuruma verilen veya iadeli-taahhütlü olarak gönderilen işe giriş bildirgeleri de süresi içinde verilmiş sayılır.(*)

(14.7.1999 tarih ve 4410 sayılı Kanunun 1. maddesiyle eklenen ve 18.7.1999 tarihinden itibaren yürürlüğe giren fıkra) Dışişleri Bakanlığının sigortalı olarak yurtdışı göreve atanan personeli için işe giriş bildirgeleri ise, Kuruma en geç üç ay içinde gönderilir.

aksi takdirde , 562.50.- ytl İPC kesilir.

Ynt: SSK İşlemleri

Merhaba
Sayın Harun8859 "İşe Giriş Bildirgesi" adı altın da aram yaparsanız daha sağlıklı belge ve bilgilere ulaşacaksınız.
Sigortalının işe başlayacağı tarihten bir önceki günün tatil gününe denk gelmesi halinde aynı gün giriş yapılabilir.
Kolay gelsin

cheto ' Alıntı:
Merhaba
Sayın Harun8859 "İşe Giriş Bildirgesi" adı altın da aram yaparsanız daha sağlıklı belge ve bilgilere ulaşacaksınız.
Sigortalının işe başlayacağı tarihten bir önceki günün tatil gününe denk gelmesi halinde aynı gün giriş yapılabilir.Kolay gelsin

bununla ilgili kanun maddesi yada tebliğ yada genelge ne varsa buraya aktarırmısınız.

cheto ' Alıntı:
Merhaba
Sigortalının işe başlayacağı tarihten bir önceki günün tatil gününe denk gelmesi halinde aynı gün giriş yapılabilir.
Kolay gelsin

Ben aradım, ancak ulaşamadım.Mümkünse link verirmisiniz.?

merhabalar ..
belki konu ile alakası yok ama konu başlığı ile alakalı olduğundan sorumu burda sormayı uygun gördüm ..
ssk işlemleri ile ilgili (işyeri ssk açılış-kapanış,işkur-b.ç.bildirimleri , sigortalı işe giriş-çıkış işlemleri, yıllık izin hakları vs.) elinde power point sunumu olan var mı ? veya verebileceğiniz bir link var mıdır?

ben 3 nisan olarak yaptım "daisy" nin sorduğu gibi bu ssk işlemlerinde faydalanabileceğimiz bir kaynak,sunum,link var mı
ayrıca sorum 2 veya 3 nisan olarak değerlendirilmiş 3 nisan yaptım bundan sonraki süreç ne olacak

şimdi ;
1- firmanın bölge çalışma mdr.işyeri no.su var mı? varsa sorun yok.yoksa işyeri bildirgesi
vererek no.al.
2- mayısın 15 ine kadar çalışma bakanlığına ek 1 işçi bildirim listesini doldurup göndereceksin.
3- normal dönemlerinde ssk aylık prim ve hizmet bildirgelerini göndereceksin.bu kadar

yo, bana eğitim amaçlı gerekiyor.

ayrıca işe giren kişinin ay içinde istirahat ya da ücretsiz izin nedeniyle eksik günü oluşmuşsa bunun için de 31.05.2007 tarihine kadar ek-8 formunu ekinde evrakı ile birlikte sigorta müdürlüğüne vermen gerekir

daisy en iyi eğitim ilgili kanunları, tebliğ ve yönetmelikleri okuyarak olur.

daisy en iyi eğitim ilgili kanunları, tebliğ ve yönetmelikleri okuyarak olur. buna ne şüphe ..
yalnız benim demek istediğim.. çalıştığım işyerimde bi eğitim vereceğim bu konularla ilgili ..
örnek power point sunum var mı elinizde veya bildiğiniz bi yerde diye sormuştum .. :)

cheto ' Alıntı:
Merhaba
SSK tarafından yayımlanan genel yazı ile ilgili ling aşağıdadır.
Ayrıca genel yazının doğruluğu ile ilgili ayrıca bir ling gönderiyorum.

Genel yazı yorumu
http://www.turmob.org.tr/turmob/basin/13-09(3).htm

Genel yazı kontrolü için
http://www.sskteftis.org/mevzuat/fihrist/sigorta/isveren2.htm

Sayın cheto vermiş olduğunuz birinci linkte bahsedilen giriş şekli inşaat işleriyle alakalı, orda zaten itirazımız yok, NİSAN123 arkadaşımızın cevabında vardı bu dayanağı ile birlikte.İnşaat işlerinde aynı gün yapılıyor.
Onun haricinde vermiş olduğunuz ikinci linkte hangi konuyu inceleyeceğimizide yazarmısınız.? (Konular bayağı var.! )