SSK' lı olarak çalışmaktayım.Vergi mükellefi oldum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aliberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2006 yılından buyana kesintisiz bir şirkette ssk ' lı olarak çalışmaktayım. 2008 yılında bir kamyon alıp ek iş olarak şehir içi nakliyecilik yapmaktayım. gerçek usul vergi mükellefi oldum. Ama şirkette çalışmayı bırakmadım. bu durumun ileride emekli olurken bana bir zararı olurmu.

Ynt: SSK' lı olarak çalışmaktayım.Vergi mükellefi oldum.

mrb ben yeni bi konu başlığı açmayı bilemediğim için sorumu buraya yazıyorum.
ben bir ev hanımıyım kendim dikip veya alıp interntten satmak istiyorum.
*.vergi mükellefi olmam için bağkur ödemem gerekiyormu. ödeyemiyorum.buyüzden,
*.eşim bi şirkette SSK lı olarak çalışıyo onun üzerinden satsam eğer çıkartılırsa SSK dan emekli olamıyormuş.
1-sorum şu: eşim şirketiyle anlaşsa beni çıkartacağınız zaman çıkartmadan önce haber verin bende vergi mükellefi olmayı durdurayım (bu olay olabilirmi) yani vergi mükellefliği istediğin zaman durdurulacak bişeymidir? bu olay SSK`dan emekliliğe kesinlikle sonmu verir?

2-. sorumda son çare olarak benim babam devlet işçisi. emeklilik günü doldu. ama hala çalışıyor. babam vergi mükellefi olsa 2-3 seneye kadar emekli olmak istiyor. emekliliğini isteyince SSK`dan değilde bağkur`dan emekli olma gibi bi tehlikesi varmı? eğer yoksa emekli olduktan sonra bağkuru durdurabilirmi yani bağkur borcu diyolar öyle bişeyle karşıkarşıya gelirmi?

teşekkürler..

Ynt: SSK' lı olarak çalışmaktayım.Vergi mükellefi oldum.

Evde yaptığınız işler vergiden muaftır.Hiç birşey yapmanıza gerek yok. Sattığınız yerler size gider makbuzu düzenlerler. Bağkur ssk ya gerek yok.