merhaba arkadaşlar 16 ocak 2013 te belirsiz süreli çalışmaya başladığım şirketten 10 nisan 2014 te ayrıldım.maaşım asgari ücretti ve bankaya yatmıyordu elden alıyordum her ay.basit bi gider pusulası makbuzuna hangi ayın maaşı olduğu, maaşı aldığım günün tarihiyle birlikte imzalıyordum.hal böyle olunca maaş günü bikaç gün hatta bikaç hafta geçikiyodu bazı dönemlerde. ssk primlerim hiç aksamadı hep 30 gün olarak yatıyordu. fakat ocak 2014 ssk primlerimin 7 puantaj koduna göre 15 gün yattığını farkettim.ve işverenime daha o gün (20 şubat 2014 tarihinde) işten ayrılmak istediğimi ve nedeninin de tam çalıştığım halde 15 gün prim ödendiği için olduğunu, eksik prim günlerimin de yatırılmasını istediğimi belirttim.tamam düzeltiriz dediler ve yasal ihbar süre gereği 2 hafta daha çalıştım. o iki hafta sürenin sonunda benim hesabımı kesin ve işten ayrılayım dedim ve bana şuan maddi açıdan müsait olmadıklarını söyleyip bikaç gün daha beklememi söylediler.
o günden sonra alacak maaşım içerde kalmasın diye çalıştım ve bu güne kadar geçen zamanda hem ocak ayı ssk primlerimin düzelmediğini hem de şubat ayının da ssk priminin 15 gün yattığını farkettim.tekrar iş verenime durumu izah ettim, bi an önce düzeltilmesini ve hesabımın kesilip işten ayrılmak istediğimi söyledim.10 nisan 2014 te hesabım kesildi tüm almam gereken biriken maaşlarımı aldım ve işten ayrıldım. (işten ayrıldığıma dair hiç bir resmi evrak imzalatmadılar.) işten ayrılırken kıdem tazminatı hakkım olduğunu iş verenin kusuru yüzünden işten ayrılmak istemiş olduğumu söyledim ve bana biz seni çıkarmadık sen kendin çıkmak istedin o yüzden tazminat veremeyiz dediler.
ben de bugün (11 nisan 2014) soluğu sgk da aldım ve dilekçe yazdım.
durum neticelendiğinde işkur a gidip işçi hakları servisine bi dilekçeyle başvurup hakkını arayabilir miyim? ve bunun bi süresi var mıdır?eğer süresi varsa da ben bu süre içerisinde varsa hakkımı talep edebilir miyim? bunları merak ediyorum aranızda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz?
o günden sonra alacak maaşım içerde kalmasın diye çalıştım ve bu güne kadar geçen zamanda hem ocak ayı ssk primlerimin düzelmediğini hem de şubat ayının da ssk priminin 15 gün yattığını farkettim.tekrar iş verenime durumu izah ettim, bi an önce düzeltilmesini ve hesabımın kesilip işten ayrılmak istediğimi söyledim.10 nisan 2014 te hesabım kesildi tüm almam gereken biriken maaşlarımı aldım ve işten ayrıldım. (işten ayrıldığıma dair hiç bir resmi evrak imzalatmadılar.) işten ayrılırken kıdem tazminatı hakkım olduğunu iş verenin kusuru yüzünden işten ayrılmak istemiş olduğumu söyledim ve bana biz seni çıkarmadık sen kendin çıkmak istedin o yüzden tazminat veremeyiz dediler.
ben de bugün (11 nisan 2014) soluğu sgk da aldım ve dilekçe yazdım.
durum neticelendiğinde işkur a gidip işçi hakları servisine bi dilekçeyle başvurup hakkını arayabilir miyim? ve bunun bi süresi var mıdır?eğer süresi varsa da ben bu süre içerisinde varsa hakkımı talep edebilir miyim? bunları merak ediyorum aranızda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz?