personel maaş programı

SSK Taban Tutarını Geçen Çalışan Ücretlinin Durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan balki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bir şirkette 4 ytl ücret alan çalışanın ssk aylık bildirgesi ssk tavan üzerinden yapılıyor.peki ücret gelir vergisi muhtasar beyannamesinde ssk tavan üzerindenmi kayda alınacak yoksa gerçek aldığı tutar üzerindenmi?,ücret hesap pusulası ve tahakkuku ssk tavanına göremi yoksa aldığı gerçek ücrete göremi yapılması gerekiyor. arkadaşlar yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Ynt: ssk taban tutarını geçen çalışan ücretlinin durumu

bürüt ücretten, ssk tavan rakamı üzerinden hesaplanan prim düşülür. kalandan gv hesaplanır. hem bordroda hende ücret p.da bu rakamlar yazılır.

arkadaşım söylediklerinden şunu anladım. 4 ytl nin bürüt tutarından ssk tavan tutarını çıkartıcam.aradaki farkın % 15 gelir vergisini tavandan kesilen gelir vergisi ile toplayıp muhtasar beyannamede gösterecem.hesap pusulasınıda bu tutar dediğin 4 ytl bürüt tutardanmı hesaplıyacam.cevap verirsen çok sevinirim

balki ücret bordrosu düzenlemeyi biliyormusunuz?

4 Ytl nedir anlamadı 4.000 YTL demek istiyorsunuz herhalde
ğer öyle ise

Bordru Şu şekilde olmalıdır.

Brüt Ücret 4.000,00
SSk Matrahı 3.656,40
SSk İşç.Payı %14 511,90
İşs.İşçi Payı 36,56
Gelir V.Matrahı 3,451,54
Gelir Vergisi 517,73
Damga V. 24,00
Kes.Toplamı 1,090,19
Net ücret 2,909,81

teşekkür ederim turk_bey süpersiniz.

Bu tür soruları sormadan önce ALOMALİYE ana sayfasına bakarsanız. Orada işçilik hesaplamalarını net ve açık şekilde bulabilirsiniz.
Buna rağmen takıldığınız yerler olursa forumda mutlaka cevap bulunacaktır.

balki ' Alıntı:
teşekkür ederim turk_bey süpersiniz.

Sayın balki ortada bu kadar büyütülecek birşey yok anladığım kadarı ile meslekte yenisiniz benim tavsiyem kendinizi yetiştirmeniz için bu forumu sürekli takip etmeniz zira bu forumda oldukça tecrübeli bir çok üstadım mevcuttur.