Merhaba,
Sigortalının son 7 yıllık fiili hizmet süresi içerisinde en fazla hangi statüde hizmeti varsa, yani sigortalının son 7 yıllık fiili hizmet süresinin yarısından bir gün fazlası olan 1261 prim ödeme günü hangi statüde geçmişse, o statü şartlarıyla emekli olunuyor.
Benim sorum; SSK'dan prim gününü tamamlayıp yaşı bekliyor yazısı aldıktan sonra;
a) Bağkur ile devam eden birisi için, yaşını doldurduğu tarihten önceki fiili 7 yıla mı bakılır yoksa o yazıyı aldığı tarihten önceki fiili 7 yıla mı?
b) GSS ile devam edilmesi nasıl etkiler?
Benim durumum şu şekilde:
Sigorta başlangıcım 2006
58 yaş için ~16 yıl kaldı
7000 gün için ~800 gün kaldı (1261 günden az ama yaşa takılmış olacak)
4500 gün doldu, 25 yıl için ~6 yıl kaldı.
Düzenli çalışmadan, farklı firmalar üzerinden danışmanlık vererek devam etmek istiyorum. Tüm sigorta/bağkur ödemeleri tarafımdan karşılanması gerekecek. Aylık ödemeler ve emeklilik planım için aşağıdaki seçeneklerden hangisi mantıklı olacaktır?
a) ayda min 9 gün SSK girişim olması
b) şirket kurarak bağkurlu olmam
c) genel sağlık sigortası yaptırmam
d) bunların karışımı
Bilgi verebilecek veya yönlendirebilecek olanlara şimdiden çok teşekkürler.
Sigortalının son 7 yıllık fiili hizmet süresi içerisinde en fazla hangi statüde hizmeti varsa, yani sigortalının son 7 yıllık fiili hizmet süresinin yarısından bir gün fazlası olan 1261 prim ödeme günü hangi statüde geçmişse, o statü şartlarıyla emekli olunuyor.
Benim sorum; SSK'dan prim gününü tamamlayıp yaşı bekliyor yazısı aldıktan sonra;
a) Bağkur ile devam eden birisi için, yaşını doldurduğu tarihten önceki fiili 7 yıla mı bakılır yoksa o yazıyı aldığı tarihten önceki fiili 7 yıla mı?
b) GSS ile devam edilmesi nasıl etkiler?
Benim durumum şu şekilde:
Sigorta başlangıcım 2006
58 yaş için ~16 yıl kaldı
7000 gün için ~800 gün kaldı (1261 günden az ama yaşa takılmış olacak)
4500 gün doldu, 25 yıl için ~6 yıl kaldı.
Düzenli çalışmadan, farklı firmalar üzerinden danışmanlık vererek devam etmek istiyorum. Tüm sigorta/bağkur ödemeleri tarafımdan karşılanması gerekecek. Aylık ödemeler ve emeklilik planım için aşağıdaki seçeneklerden hangisi mantıklı olacaktır?
a) ayda min 9 gün SSK girişim olması
b) şirket kurarak bağkurlu olmam
c) genel sağlık sigortası yaptırmam
d) bunların karışımı
Bilgi verebilecek veya yönlendirebilecek olanlara şimdiden çok teşekkürler.