uyumsoft

Staj SGK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burcuhale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar forumu aradım ama tam bir cevap bulamadım. Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle ben bir üniversiteden tüm derslerimi verdim ve mezun olmak için zorunlu stajımı yapıyorum. Ama staj yerine gitmiyorum. Sadece defteri dolduruyorum. Okul tarafından staj sigortası başlatıldı. Ve e-devletten bakınca SGK 4A kısmında sigortam aktif olarak gözüküyor. 20 haziran'da giriş olmuş ve 27 Temmuz'a kadar devam edecek 30 iş gününü kapsayan bir sigorta bu.

Fakat bir işkur'un programları kapsamında bir şirket ile görüşmem olumlu geçti ve işe kabul edildim. 18 Temmuz'da sigortan başlayacak dediler. Fakat 4A sigortam aktif.

İş yeri bu konuda bir sorun çıkarır mı bana. İşe kabul edilmeme gibi bir durumum olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Lütfen forum kurallarını okuyunuz. Forum'da "Acil, yardım" vb. başlıklar açamazsınız. Konu başlığınızın konu içeriğiyle ilgili olması gerekmektedir. Konuyu kilitliyorum.

Sayın burcuhale;
Öncelikle ben bir üniversiteden tüm derslerimi verdim ve mezun olmak için zorunlu stajımı yapıyorum. Ama staj yerine gitmiyorum. Sadece defteri dolduruyorum. Okul tarafından staj sigortası başlatıldı. Ve e-devletten bakınca SGK 4A kısmında sigortam aktif olarak gözüküyor. 20 haziran'da giriş olmuş ve 27 Temmuz'a kadar devam edecek 30 iş gününü kapsayan bir sigorta bu.

Fakat bir işkur'un programları kapsamında bir şirket ile görüşmem olumlu geçti ve işe kabul edildim. 18 Temmuz'da sigortan başlayacak dediler. Fakat 4A sigortam aktif.

İş yeri bu konuda bir sorun çıkarır mı bana. İşe kabul edilmeme gibi bir durumum olur mu?

Burcu hn bunu yeni işyerinizle konuşun. Anlayışla karşılayacaklarını umuyorum. Şimdi biz burada sorun olur yada olmaz desek sizi yanlış yönlendirmiş oluruz sorun olmaz dediğimizde olursa yada olur dediğimizde olmazsa - ki genelde öyle olur- muhasebeciler bilmiyor olur.

Böyle dövünmenize uykusuz kalmanıza gerek yok durumu şirket yetkililerine anlatın onlarda sizi stajınızın bittiği 27 Temmuzda girişinizi yapsınlar . 18 Temmuz'da sigortanı başlatsalar bile sorun olmaz bir yerde staj diğer yerde tam sigortalı görünürsün bunun SGK açısından mahsuru yok. Bir de bunu Ama staj yerine gitmiyorum. Sadece defteri dolduruyorum.​ her yerde yazıp söylemeyin (Buda Abi tavsiyesi)

Ek; 18/07 işe giriş yapılırsa ve bu ünv. tarafından fark edilir ise stajınız iptal edilebilir.