Staj yapacağım ama iş bulamıyorumm....!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan issizzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Staj yapacağım ama iş bulamıyorumm....!!!

medcezir ' Alıntı:
ya arkadaşlar siz ne diyorsunuz emeğinizi bedavaya satıyorsunuz yok mali müşavir arkadaşım 1500 e çalışıyor yok
1300 -1400 çok para dalgamı geçiyorsunuz bunlar paramıdır.eğer bu paralara çalışmaya razı iseniz ne saygı bekleyin nede itibar.bu meslek harbiden beş paralık olmuş.
muhasebecilere neden değer verilmediğini anladım şimdi.çünkü çalıştıranlar 1000tllik adam gözüyle bakıolar demekki.bu paralar gerçekten az

Evettttt çok haklısınız
bazı insanlar bunu anlamıyorlar işte komik...

Ya adımız stajyer diye..yapmayın arkadaşlar stajyer değiliz bizler.. normal bir personeliz.neden kendinizi tic.lisesi stajı yapan biri gibi görüyorsunuz bunu anlamıyorum.
Bu stajı yapan çoğu kişi yılların tecrübesine sahip.
Ki bende öyleyim.sadece geçici ve kurumları tümüyle yapamadığımı söylüyorum.
Stajyer gözüyle bakmayın sadece SMMM adaylarıyız.....bu bizim ücretimizi düşürecek bir durum asla asla ve asla değil...

Benim önceliğim de ücret değil yanlış anlaşılmış olablirim. önceliğim kariyerim 2.planda ücret

Ücret konusunda söylüyorum: Herkes gibi normal bir işte normal bir maaşla çalışıyorken, yılların tecrübesi ve emeklerle bir yerlere az çok gelmiş insanlar olarak bir de bu zorlu sınavı verdikten sonra daha değerli bir personel olacakken, bir stajyer muamelesimi görmek istiyorsunuz yani..
komik yorumlar yapılıyor nedense. ama çok diyenler heralde bu işe yeni başlayan arkadaşlar olmalı.

Örn: bir arkadaş tic.lise mezunu ve bir büroda 1800 tl çalışıyor.Bizler enn azz lisans mezunuyuz ve herkesin kolay başaramadığı bir sınavı verdik.. Şükretmekle falan olmaz bu arkadaşlar şimdi ben gidip 800 tl yi kabul edip 'sen stajersin' gözüyle bakıp yığınla işimi yapmalıyım.
kusura bakmayın bu beni her konuda zedeler...
en fazla stajım ertelenir işsiz kalmaya razıyım bu şartlarda..

neslihanak ' Alıntı:
hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum.Bu dediğin rakamlarla çalışan mali müşavirler var çevremde.Ve geçiciden de kurumlardan da haberdarlar.Bence bu beklentiyle işsiz kalmaya devam edersin.

İstanbulda
mesele maaş konusu oldu aslında bu değildi ama..
kusura bakmayın ama 1400 tl ye smmm yapılmaz.bugün hiçbirşey bilmeyen bir eleman 1000 tl ile işe başlayabiliyorken, bir sekreter dahi 1500 tl alıyorken, bence siz bu düşünceyle bir yere varamazsınız ki....

Arkadaşlar,

Asgari ücretin 630,0 Tl olduğu bir ülkede bir muhasebecinin özellikle SMMM nin 1300-1400 alması, hele hele bürolarda 800-900 TL ye çalıştırılması herşeyden önce insan haklarına aykırı.

Benim 2009 ylında çalıştığım şirketteki 3 tane mal taşıyan görevi sadece hamallık olan sevkiyattan sevkiyata depodan araca mal taşıyan personel 900-1.000 TL alıyordu.

Bizim bu kadar az rakamlara kendi işimiz gibi çalışmamızı beklerler, her türlü dalavera ile vergide oynama isterler, muhasebe dışında personele, satın almaya, müşteri ile ilgilenmeye, firmanın bütün angarya işlerini yapmaya, telefonlara bakaya yol vere vere isterler.İsteklerinide alırlar neden mi; çünkü dışarda aynı işi yapacak adam çook.

Bir gün herşeyin düzelmesi ümidi ile.

inşallahh...diyelim

De, o şartlarda, herşeye boyun eğen, kendini mecbur hissederek çalışan insanlar olduğu sürece bizde istediğimiz şartlarda çalışamayacağız gibi görünüyor..yazık

bu mesleği önüne gelen herkes yaparsa olacağı bu tabiki, ticaret lisesi mezunu dışında bir liseden mezun olanların çalışması engellenmedikçe bu iş böyle devam eder gider, ya arkadaşlar tekstil tasarım meslek lisesini bitirmiş insanlar bile bu işe giriyor bu bizim engelleyebileceğimiz birşey değil ancak devlet kısıtlama getirirse bu işler düzelir düşüncesindeyim, kaldı ki bu ülkede ilkokul mezunu smmm bile varken buda çok zor görünüyo maleseff

Neden ticaret lisesi mezunu dışındakilerin mesleği yapmasının engellenmesi gerektiğini düşündüğünüzü anlayamadım. Kendimden örnek vermek gerekirse, düz liseden matematik-fen mezunu ve üzerine İİBF(İktisat Fak.) mezunu ve üzerine stajımı da başarıyla tamamlayıp herkes gibi yeterlilik sınavını başardıktan sonra bu mesleği yapmamız neden sizce çok görülüyor ?Bunu anlatmanız gerekir.

Tamam "tekstil tasarım" mezunu adaylar olamasın ancak düz lisede öğrenim gören bir kişinin ticaret lisesindeki aday gibi temel muhasebe derslerini görmemesi nedeniyle bu mesleği yapamaması da çok saçmadır. Bence ticaret lisesiyle düz lise arasında bu mesleği yapabilmek için hiç bir fark yoktur. Adı üzerinde ticaret lisesi, ticaretle uğraşmak isteyenlere temel ticaret tekniklerinin öğretildiği, işletme fakültesine giriş için sanki basit temel bir işletme fakültesi gibidir. Mali müşavirlikle çok da alakası yoktur.

İşin özünde bence, İİBF fakültelerine bağlı ayrı Muhasebe Fakülteleri kurulmalı ve bu mesleği yapmak isteyenlerin sadece bu fakültelerden mezun olması gerekip, fakültenin 2,3,4. sınıf yaz dönemlerinde 75 er gün staj yaparak üzerine staj tamamlama+ sözlü mülakat sınavları yapılarak bu mesleği yapmaya uygun adayların sözlü sınav ve akabinde başarılı olanların ayrıca bir daha bürolarda rezillik içinde staj yapmalarına gerek kalmayarak, Meslek ruhsatı sahibi olmaları gerekir düşüncesindeyim.

burda yanlış anlaşılmışım sanırım lise mezunu işçi çalıştırılacaksa ticaret lisesi olması gerekir lisede herkes bir bölüm seçiyor ve ona göre hayatını planlıyor bu işi herkes yapabilecekse bölüm seçmenin ne anlamı var, o yüzden muhasebe bürolarında veya muhasebe ile ilgili işlerde lise mezunu kişiler çalıştırılacaksa bu ticaret lisesi olması gerekir demek istedim ben yani aslında aynı şeyleri söylüyoruz, yoksa smmm özel şartlarında yazan türde lisans mezunlarının tabiki de bu mesleği yapmasın demek gibi bi durum olamaz ( hukuk ve siyasal bilgilerin özel şartlarda yazılması bana doğru gelmiyor ama konulmuş ) zaten bende ticaret lisesi mezunu değilim ancak iibf mezunuyum ve bu mesleğin gerektirdiği eğitim iibf de veriliyor, burada demek istediğim de bu meslekle alakalı eğitim alan kişilerin bu mesleği yapmaları, dediğiniz gibi bu meslek için bir bölüm kurulabilir ve sadece onların smmm olması sağlanabilir, umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir, düzeltilecek çok yer var bu meslekte bu da bunlardan biri bence

medcezir ' Alıntı:
ya arkadaşlar siz ne diyorsunuz emeğinizi bedavaya satıyorsunuz yok mali müşavir arkadaşım 1500 e çalışıyor yok
1300 -1400 çok para dalgamı geçiyorsunuz bunlar paramıdır.eğer bu paralara çalışmaya razı iseniz ne saygı bekleyin nede itibar.bu meslek harbiden beş paralık olmuş.
muhasebecilere neden değer verilmediğini anladım şimdi.çünkü çalıştıranlar 1000tllik adam gözüyle bakıolar demekki.bu paralar gerçekten az

arkadaş cok doğru söylemiş;ama maalesef piyasa bu?
orta karar bir şirkettin muhasebesinde maaşlar muhasebe uzmanın aldıgı rakam 1.300-2.000 tl arasın da değişir...
yanı bu mesleğe girip,altınıza araba,ev alırım düşüncesıyle girerseniz üzülürsünüz!ancak o ayı döndürürsünüz

herkeste bi karamsarlık herkeste bi mesleği kötüleme anlamak mümkün diil hep işsiz kalanları hep düşük maaş alanları örnek göstermeler.bir meslek grubunda herkes iyi yerlere gelemez arkadaşlar bürosuna bi allahın kulu uğramayn avukatlarda var her davadan milyonlar kazananda,iflas eden şirketlerde var holdingleşende ,uzmanlığını alamayıp sağlık ocağında çalışan doktoda var hergün bikaç tane ameliyat yapanda....bu mesleğin de böyle olması gerekmezmi bazıları daha iyi olacak bazıları yerinde sayacak....

bir iş buldum ortamı sevdim herşey iyi hoş ama ücret yine sıkıntı oldu.ya yeni mezun işi bilmeyen bir elemana verilen ücreti teklif ediyorlar
tamam stajım ön planda; ama vereceğim emeğimin de karşılığını almak istiyorum ya çok mu bunu istememiz...

1300 tl veren eski smmm bürosundan neden ayrıldın?

sınava hazırlanmak için dersaneye gitmek için

stajyerzade ' Alıntı:
1300 tl veren eski smmm bürosundan neden ayrıldın?

yok arkadaşım o rakamlara bu meslek yapılmazmış,yukarıda ki yazıları okursan daha iyi anlarsın :) bunlar bürolarda alınan maaşlardan ahberleri yok

burada yazan tüm arkadaşlara şaşıyorum.
piyasaymış ya arkadaşım ne piyasası ya. ne piyasası neden bu kadar karamsarsınız iş bulammassın bu bilgiyle vs diyenler ne kadar cahil.

çalıştığım sektörde altımda çalışan ve staj yapan 3 adet stajını başlatmış meslek mensubu olacak arkdaş var. yaptıları iş alış+satış+stopaj ve demirbaş listeleri bunun karşılığında verdiğimiz ücret 1750+prim+yemek+ssk+servis

ve etrafımda çalışan bir çok insan bu şekilde dahada iyi yerlerde çalışyorlar. ama şunu söyleyeyim ''yerinini bulmak'' ve ''kendini pazarlamak'' denen birşey var.

sen gidipte buradaki arkadaşlar gibi kendine güvensiz bir şekilde şuları şunları yapıyorum bunlar gösterirseniz yaparım gerisine karışmam dersen kendine güvenmediğini gösterirsin.

iş bulamamış olabilirsin başka sektöre başka yerlere yönel. ihtiyacın varsa internet gazete bir sürü anternatif var ben gazeteden bulmuştum gerçi. çok daha iyi işyerleri var

şunuda sakın unutmayın girdiğiniz şirketten istediğiniz maaş kendinize biçtiğiniz fiyattır.

birde arkadaşım işe gireceksen görüşmede staj yapmak istiyorum deme
sen lise stajyeri değilsin.
iş görüşmesinde aynı zamanda mali müşavirlik stajı yapıyorum şu anda de.
sonra iş girişinde evrak hazırlatırsın. zaten fazla bişey istemiyorlar.

denetimzede ' Alıntı:

teşekkür ederim.
evet öyle diyorum bende.
size hak veriyorum.
daha öncede bahsetmiştim bir iş buldum bugün 2. kez görüştüm istediğim maaşı alamıyacağım ama şimdilik başlayacağım stajım için.böyle evde boş oturmakla da yapamıyorum
benim de anlamadığım, lise stajeri gibi görülmek ve çoğu arkadaşın kendini öyle görmesi işverenleri etkiliyor diye düşünüyorum malesef bunu kimse değiştiremeyecek bu gidişler....

issizzz ' Alıntı:
denetimzede ' Alıntı:

teşekkür ederim.
evet öyle diyorum bende.
size hak veriyorum.
daha öncede bahsetmiştim bir iş buldum bugün 2. kez görüştüm istediğim maaşı alamıyacağım ama şimdilik başlayacağım stajım için.böyle evde boş oturmakla da yapamıyorum
benim de anlamadığım, lise stajeri gibi görülmek ve çoğu arkadaşın kendini öyle görmesi işverenleri etkiliyor diye düşünüyorum malesef bunu kimse değiştiremeyecek bu gidişler....

üniversiteden yeni mezun ve meslekle ilgili tecrübesi olmayanlar için olabilir de senin neredeyse 10 yıla yakın tecrüben var.
iş arayışını Şirketlere de yönlendir. Kaliteli ve iyi ücret ödeyen şirketler için eski iş deneyimlerin önemlidir.Özellikle eski çalıştığın bürolar aranıp senin hakkında bilgi edinirler ...

Arkadaşlar 4 yıllık bir fakülteden yeni mezun, 2011 mart staj başlatma sınavını vermiş ve staj yapacak bir yer araştırmasında olan hiç iş deneyimi olmayan bir aday meslek mensubuyum. Kesin olmamakla birlikte tanıdığım vasıtasıyla görüştüğm YMM bürosunda stajı başlatmayı planlıyorum. Deneyimsiz olmam yüzünden gittiğim ilk görüşmede görüşmenin seyri tamamen eksikliklerim üzerine kurulu olarak geçti. Mesleki iş ingilizcesinin git gide artan öneminden ve müşavirlik mesleğini şirket tarafında yürütmek isteyenlerin olmazsa olmazı olduğuyla yüzleşmek zorunda kaldım... Bu mesleğe yeni adım atmış biri olarak 2. görüşmemde nasıl bir yol izlemem gerektiği ve beklentilerimin ne yönde olması konusunda sizlere danışmak istedim.Açıkçası ben sigortamın yatmasını ve en azından yol ve yemek masraflarımla birlikte asgari ücret talep etmeyi planlıyorum sizce bu yerinde bir karar olur mu? Stajı başlattıktan sonra yüksek lisansa başvurup denetim alanında yüksek yapmayı planlıyorum. İkisini bir arada yürütmek konusunda da çekincelerim var ama staj süresini kısaltmak adına bunu göze aldım.Teknik ingilizce konusunda da odanın kursu nasıldır hiçbir fikrim yok hatrı sayılır bir ücreti olduğunu söyleyebilirim sadece... Sizin de farklı önerilerniz olursa dinlemeye hazırım...
Şimdiden teşekkürler:)

Melek Şule ' Alıntı:
Arkadaşlar 4 yıllık bir fakülteden yeni mezun, 2011 mart staj başlatma sınavını vermiş ve staj yapacak bir yer araştırmasında olan hiç iş deneyimi olmayan bir aday meslek mensubuyum. Kesin olmamakla birlikte tanıdığım vasıtasıyla görüştüğm YMM bürosunda stajı başlatmayı planlıyorum. Deneyimsiz olmam yüzünden gittiğim ilk görüşmede görüşmenin seyri tamamen eksikliklerim üzerine kurulu olarak geçti. Mesleki iş ingilizcesinin git gide artan öneminden ve müşavirlik mesleğini şirket tarafında yürütmek isteyenlerin olmazsa olmazı olduğuyla yüzleşmek zorunda kaldım... Bu mesleğe yeni adım atmış biri olarak 2. görüşmemde nasıl bir yol izlemem gerektiği ve beklentilerimin ne yönde olması konusunda sizlere danışmak istedim.Açıkçası ben sigortamın yatmasını ve en azından yol ve yemek masraflarımla birlikte asgari ücret talep etmeyi planlıyorum sizce bu yerinde bir karar olur mu? Stajı başlattıktan sonra yüksek lisansa başvurup denetim alanında yüksek yapmayı planlıyorum. İkisini bir arada yürütmek konusunda da çekincelerim var ama staj süresini kısaltmak adına bunu göze aldım.Teknik ingilizce konusunda da odanın kursu nasıldır hiçbir fikrim yok hatrı sayılır bir ücreti olduğunu söyleyebilirim sadece... Sizin de farklı önerilerniz olursa dinlemeye hazırım...
Şimdiden teşekkürler:)

Sevgili arkadaşım bu işte tecrüben yoksa zaten önce müşavirler seni ezmek istiyorlar bu yüzden paradan da vazgeçip onların her istediğini yapacaksın yoksa müşavirliği baştan bitirmiş sayılırsın ya gidip bir şirkette rahat rahat ön muhasebe yapacaksın (paranı iyi alacaksın ama hiçbirşey öğrenemeyeceksin),ya da büroda işini iyi öğreneceksin.
Fakat ücret beklentin olmayacak ben bunu anladım. Sekiz aydır smmm stajyeriyim, sekiz ayda anladığım bu. Yanlış mı düşünüyorum?

Sevgili arkadaşım bu işte tecrüben yoksa zaten önce müşavirler seni ezmek istiyorlar bu yüzden paradan da vazgeçip onların her istediğini yapacaksın yoksa müşavirliği baştan bitirmiş sayılırsın ya gidip bir şirkette rahat rahat ön muhasebe yapacaksın (paranı iyi alacaksın ama hiçbirşey öğrenemeyeceksin),ya da büroda işini iyi öğreneceksin.
Fakat ücret beklentin olmayacak ben bunu anladım. Sekiz aydır smmm stajyeriyim, sekiz ayda anladığım bu. Yanlış mı düşünüyorum?
[/quote]

Öncelikle kendi deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız desem yalan olur:) Şu ana dek sadece iki yerle görüştüm ve henüz bir geri dönüş alamadım. Yani daha 2. görüşme safhasına dahi varamadım malesef. Babam da meslek mensubu olmasından ötürü onun yanında stajı başlatıcam gibi görünüyor... Bu süre zarfında büroda öğrenebildiğim kadarıyla iş başvurularına devam edicem en azından asgari ücret veren bir yer bulana kadar... Gerçekten kendi açımdan çok sinir bozucu bir durum sen 4 sene oku dirsek çürüt ondan sonra git ailene sigorta ödet şaka gibi... :-\

babanın smmm bürosu var ve senin iş deneyimin yok!sorun biraz da senden kaynaklanmıyor mu?