Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Kaynak konusuna pek takılmaya gerek yok bence. Burada genellikle pek tavsiye edilmeyen o kalın 2 ciltlik kaynaktan hazırlandım ben.

2-3 ay gibi bir sürede, kaynaklarınızı 2 kez tekrar ederek çalışmak yeterli bana kalırsa.

Tek kaynaktan çalışmanın sıkıntıları olabileceği gibi (bazı konularda eksik kalabilir), odaklanma açısından daha avantajlı diye düşünüyorum. Şu kaynak var ona da çalışayım, bu kaynak var ona da çalışayım gibi gereksiz paniklere yol açabilir.

Herkese başarılar.

günde kaç saat yada sayfa çalışıyordunuz acaba

Ben o dönem bir işte çalışmıyordum ve vaktim vardı. O iki cildi 2 tekrar yaptım. Ortalama olarak günde 4-5 saat falandır.

Son son 15 gün falan sadece geçmiş soruları çözerek çalıştım.

Benim tavsiyem sizin şartlarınıza uygun olarak bir program yaparsanız ve 2 kez tekrar ederseniz, kazanma şansınızı artırırsınız.

Ukalalık yapmış gibi olmak istemem. Ama bu yöntemin sonuca götüreceğine inancım çok fazla. Bu yüzden kendimden örnek verdim.

elbette bilgi ve tecrübelerinizden faydalanacağız ki başarıya ulaşalım:)

ben deha dersanesine kayıt yaptırdım. staja hazırlık sınavı için. zor bir sınav. 120 sorudan en az 85 doğru yapmak gerekiyor. talep bir hayl arttı çünkü sınava.

sınava girecek arkadaşlara tek tavsiyem en az son beş yılın sorularını çözsünler. Özellikle İktisat ve Hukuk

Değerli Arkadaşlar anladığım kadarıyla herkes islam hoca diyor. Ama şunu bilmeniz gereklidir ki islam hoca bu sınavı ösym yaptığı yıllarda komisyondaydı ve kendi sorularını koyuyordu. Ama şuanda anadolu üniversitesi yapıyor ve islam hocanın kitabıyla hiç alakası yok. boşboşuna çalışmayın emeklerinize yazık olur..

Sanvı artık anadolu üniversitesi hazırladığı için konu altında sıkça geçen Murat veya Deha yayınlarını tercih etmek gerek sanırsam. Ayrıca 5 senesini harcamış ve SMMM olmuş site üyelerinin olumsuz yorumları çok moral bozucu. Tamam iyi niyetle tavsiye veriliyor ama bu yola cidde şekilde baş koymuş ve SMMM olma düşüncesine sahip insanları yanıltıyor.Birde gördüğüm şey bu sınav ÖSS gibi görülüyor birçok arkadaş tarafından."Zor çok çalışmak lazım kalıcaz" gibi düşünceler hakim. Yürekten inanıp çalıştıktan sonra başarısızlık diye bir kavramın olacağını düşünemiyorum.Herkese başarılar.

ben daha detaylı ve temelden öğrenmek adına islam çamkaya gibi tek kitap yerine her ders için ayrı ayrı kaynaktan çalışmaya başladım

öncelikle maliyet muhasebesinden başladım,prof.dr ibrahim lazolun kitabıymış elimde o vardı
maliyet muhasebesinden tavsiye edeceğiniz yazar var mı

ayrıca anadolu üniversitesi sınavı yapıyor diyorsunuz,öyleyse artık açıköğretim kitaplarından çalışmak daha mı faydalıdır??

bence açıköğretim kurumunun sınavı yapması bir kriter.fakat islam çankaya nın kitabı ihtiyaca cevap vermek adına çokda geride olan bir kitap değil.ben başlangıçta da bitiştede hayrını gördüm.ek kitap mutlaka çalışılmalı.konu aynı konu.hangi kaynaktan daha rahat öğreneceğinize bakmak daha faydalı olur.

webislander ' Alıntı:
kafam karıştı.islam çankayasız olan diyen de var islam çankaya şart diyende
ilk sorum;
bende 2006 basım islam çankaya var.geçen sene mevzuatlar değişti acaba 2006 dan çalışmanın bir zararı olur mu?
diğer sorum;deha yayınlarının da kitabını aldım bu 2 kitap bana yeter mi?

benim de sorum webislander ile aynı. Yardımcı olacabilecek arkadaşlarımız var mı acaba?

Meslek hukuku ve iş hukukunda değişiklikler var. Eski kaynaklardan çalışmanın bi getrisi olmayacağını sanıyorum..

İslam Çankaya şart diyenler var demişsiniz katılmıyorum; ben hiç o kaynaktan çalışmadan verdim sınavı.
Deha tek başına yeter - dehadan örnek verdiniz diye - kimsenin reklamını yapmak gibi derdim yok yanlış anlaşılma olmasın..

arkadaşlar merhaba,

ben sadece murat'ın kitabından çalıştım ilk girişimde geçtim 3 ay her akşam 2 saat çalışma ve bol soru çözümü tavsiye ediyorum.

Mutlaka çeşitli ve geçmiş yıl sorularını çözün derim.

arzusenturk ' Alıntı:
webislander ' Alıntı:
kafam karıştı.islam çankayasız olan diyen de var islam çankaya şart diyende
ilk sorum;
bende 2006 basım islam çankaya var.geçen sene mevzuatlar değişti acaba 2006 dan çalışmanın bir zararı olur mu?
diğer sorum;deha yayınlarının da kitabını aldım bu 2 kitap bana yeter mi?

benim de sorum webislander ile aynı. Yardımcı olacabilecek arkadaşlarımız var mı acaba?

2006 dan sonra iş ve sos. güv hukuku ve meslek hukuku değişti

bunlar dışındaki derslere çalışmanızda bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama yinede güncel konular için kaynak almanız gerek

Deha cepte serisi ve tesmer staja başlama cd.

walla çok çalışmak lazım. ben ilk girişte kazandım. bu sınav için 5 ay gece gündüz çalıştım. hatta sınav günü saat 3 te kalktım. saat 1 e kadar ders çalıştım saat 2 de de sınava girdim. walla her gün staj başlatma sınavı olsa her gün kazanırım. beni sıkıntıya sokan staj yeri oldu. allah tan bu sorunun da üstesinden geldim.

smmm staj başlatma sınavından barajı geçmek için yaklaşık kaç soruyu doğru cevaplamak lazım? Şimdiden teşekkürler.

sınavdan sınava göre değişmekle birlikte 90 soruyu doğru cevaplamak yeterli

Arkadaşlar,
Görüntülü dvd leri tavsiye ediyor musunuz ?
yahut hangi kaynaktan çalışayım