uyumsoft

Stajerlerin Durumu Ne Olacak Böyle Sınavlarda Haksızlık Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan konsilyer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
STAJERLERİN DURUMU NE OLACAK BÖYLE SINAVLARDA HAKKSIZLIK VAR

arkadaşlar. öncelikle şunu belirteyim ben s.m.m.m. stajyeri olan bir arkadaşınızım.

şimdi ekonomi de bir kural vardır arz taleb meselesi. arz ne kadar artarsa talep o kadar azalır.

hep şikayet ettiğimiz,emsal gösterdiğimiz avukatlar var.işte bize nazaran daha kolay şartlarda sigortaydı efendim süreydi ve saire.

söylermisiniz bana avukat olmak için hangi lisans eğitimini almak gerekir. bu sorunun cevabı tekdir. hukuk. öyle mi . evet öyle

ya bizim mesleğimiz için hangi lisans mezunu olmak gerekir. pardon soruyu yanlış sordum. hangi lisanslardan mezun olmak gerekir.

1-işletme 2-iktisat(bu gruba ben dahilim) 3- kamu yönetimi 4-hukuk (bak burdada karşımıza çıktılar) 5-maliye 6-bankacılık 7-siyasal bilimlerinde eğitim veren fakülteler ( kaynak: stajyer el kitabı) ve bunlara bir çoğumuzun mezun olduğu açıköğretimi ekleyen. aha size cümbüş..

inanın -bağrıma taş basarak söylüyorum bu elemeler, şartlar olmasa bu piyasa bu kadar meslekdaşa 3 beden küçük gelir.

artı belki polemik yaratacak ama ihtisaslaşmadan korkmayalım lütfen..

tüm stajyer arkadaşlarıma başarılar diliyorum, tabi kendime biraz daha fazla başarı diliyorum.

saygıyla...

Sevgili Batu

Lütfen biraz daha geniş olmaya çalış. Biz aldık siz ne yaparsanız yapın mantığı bende kesinlikle yok. Benim derdim Muhasebe Mesleği'nin itibarının artması. Kalite gelmesi. Ne mutlu ki bu staj ve sınav olaylarından sonra büyük oranda bu gerçekleşti.

Çalışan her zaman başarır bunu unutma lütfen ve gereksiz endişe içine girme. Her sorunun çözümü bilgi'dir.

Ben şuna eminim ki; internetle ilgisi olan ve bu forum'a kadar gelebilip düşüncelerini paylaşabilen herkes Özel'dir ve başarılıdır.

Başarılar dilerim. Göreceksin ki; kısa sürede hayal ettiğinin daha üzerine çıkacaksın.

gördüğüm kadarıyla smmm ve sm lerimiz meslek te kalitenin artması maksadıyla smmm stajyerlerinin durumunu anlayışla karşılıyorlar evet ben smmm olmak istiyorum sonra da ymm , gerekli çabayı da harcayacam ne oda ne meslek mensupları ne ekonik şartlar yıldırmayacak beni sora sora okuya okuya öğrenecem gerekli şartları taşıyacam hiç bir zaman kolaylığa kaçmayacam, şimdi böyle bir mantık var bende sanırım smmm ve sm lerimiz için yeterlidir peki daha önceden bol keseden dağıtılan ruhsatlar nolacak, aynı kalite onlar da olacak mı? nasıl bi yol izlenecek mesela olnarın bilgileri ne derece bu meslek için yeterli, gerçek mesleği onlar mı yapıyor yanlarında yetişenler mi? (boynuz kulağı geçer tezi ile) yada yetişip de gelenler mi? mesela ileri stajyerlerden ingilizce istenirse bol keseden dağıtılın ruhsat sahiplerinden de istenecek mi ? eğer onlar ruhsatları almışlar ve bir hakkın sahibi iseler aynı durum şu an use yolu ile stajyerlere de yapılıyor bu nolacak? amacım sadece konunun iki taraf içinde daha iyi anlaşılmasını sağlamak başka hiç bir maksadım yok, hepinize en derin saygılarımı sunarım

Sayın KONSİLYER;

Yukarıda bir arkadasım Ünv.Sınavlarından KPSS den örnek vermiş.
Düşünsene herkes her isteyen Türkiye de üniversiteye gidebilir mi ?
veya neden KPSS sınavları koyuldu ?
Bir arkadaşım gene avukatlardan örnek verdi. Avukat olmak için bir tek Hukuk Lisans Praogaramından mezun olmak gerekiyor. Biz de ise 8 adet lisans programı ve MYO ve Ticaret Liseleri.
Doktorların TUS Sınavlarını duydunuz mu ? Onlar o sınavı kazanmak için hayatların neler feda ediyorlar biliyor musunuz ?

Bir de geçmişte verilen ruhsatlara değinmemiz gerekir ise : O sınavsız ruhsat alan büyüklerimiz ise Suda eriyen Sabun gibi her geçen gün erimekteler. Ama bunların tamamı değil tabii ki. Kendisini yenileyemeyen, kendisini geliştiremeyen, teknoljik ve mesleki yeniliklere adapte olamayanlar her geçen gün erimektedirler.

Bizler ise bu ruhsatları hakkımız ile alacağız gereken tüm şartları yerine getirerek ve sürekli kendimizi de yenileyeceğiz geliştireceğiz ve kaliteli bir meslek oluşturmuş olacağız.

sayın yusuf başbınar
tabi mesleki yeterlilik için çabanlaması , mesleğin daha da saygın bir konuma getirilmesi için çaba gösterilmesi, meslek mensuplarının ve adaylarının bu konuda gerekli özeni göstermeleri ve bu aşamada belirli seminer, sınav vb... katılmaları konusunda hiç bir şüphem yok elbette ki bunlar gerekli, bunları sonuna kadar savunuyorum, benim kafama takılan nokta şurası
elini suya sabuna dokundurmaya kendini geliştirmeyen meslek mensuplarının varlığı piyasada bir sm, smmm fazlası oluşturmakta ve bu nedenle yapılan sınav veya başka yollarla mesleğin seviyesini yükseltme adı altında sakın bir rant kavgası olmasın işte ben bundan şüpheliyorum , mesela benim bir problemim var ben meslekte ilerlemek öğrenmek isteyen bir smmm stajyeriyim ama inanın staj yapacak yer bulamıyorum gerekçe de iki yıl sonraki belirsizlik, smmm ler benden daha çok tic.lisesi mezunu ile çalışmak istemekteler hal böyleyken ben nasıl iyi bir staj yapıp kendimi geliştirecem nasıl meslek saygın bir hale gelecek, odanın bana bir anda ortaya çıkan "bu cd ler zorunlu eskiden yoktu ama şimdi var bunları alacaksın" demesiyle mi?
taktir sizlerin

A B C OOOOOOOOOOOOOO

YUKARIDA MESLEK MENSUBU OLAN ARKADAŞLAR ÇALIŞIN DİYORLAR. BİZDE BU BELGENİN ÇALIŞILMADAN ALINMAYACAĞINI BİLİYORUZ MUHAKKAK. SINAVDAN ÖNCE ODAYA GİTTİM SIVAVLAR İÇİN HANGİ KİTAPLARI ALMALAYIM DEDİM. ÖNÜME 4 - 5 TANE KİTAP ÇIKARDI. DEDİM HANGİSİNİ ALMAM GEREKİYOR. HEPSİNİ AL ÇALIŞ DEDİ . KİTAPLARIN FİYATLARINI BİLİYORSUNUZ. S.M. ADAYLARININ DURUMUNU DA BİLİYORSUNUZ. EKONOMİK DURUM BİR YANA, TESMER BİR KİTAP HAZIRLASIN; ÖZELLİKLE CEVAP KAĞITLARINI DEĞERLENİDİRENLER. TEK KAYNAK KİTAPTAN İSTEĞİ SORULARI SORSUNLAR... DEVAM EDECEK.. :roll:

bende ekleme yapmak istedim

Sevgili stajyer arkadaşlarım ve sayın sm, smmm ve ymm abilerim ve ablalarım.

Bende yukardaki stajyer kardeşlerimin ve smmm abilerimin dediklerine bir kaç şey eklemek istedim ve birde başka bir açıdan bakmak. Şöyle ki;
Türmob eskiden herkese (okuma yazma bilmese dahi) belge vermiş. Sonra sınavlar ve staj+sınav dönemi başlamış. Peki sormak isterim? neden eskiden yaptıkları hataların cezalarını bize kesiyorlar. Çünkü, ben çalışma hayatımda (bir çoğu böyle değildir) 191 hesapla 391 hesabı karıştıran, indirilecek KDV hesabına 191 hesaplanan KDV hesabına 192 hesap açan, KDV denkeştirme fişini kesemeyen, tevkifat nedir anlamını bilmeyen, SSK konularında zaten komik durumlara düşen (hiç bir bilgisi olmayan), en son çıkan enflasyon muhasebesi hakkında belkemiği sayılabilecek 698 hesabı bilmeyen, geçmiş yıl kar veya zararını ne yapacağını bilmeyen, aldıkları programa güvenip Allah ne verdiyse yapıp kontol edemeyen, geçici beyanname ve gelir tablosunu çıkartamayan, başıma gelmeyen ama duyduğum "bilgisayar gelmesin diye bilgisayarını deterjanlarla temizleme kalkan", her alınan stok malın girdiği KDV oranıyla çıkacağını savunan -ki KDV kanunundan ispat etmeme rağmen- (Bu kişi bölgenin en iyi Mali Müşaviri olarak bilinir), SM ve SMMM'lere neden sınav yapmıyorsunuz. Onlarada 5 hak tanıyın ve lütfen stajyerlere sorduğunuz sorulardan zor sormayın. Bakalım belgeli kaç abimiz yada ablamız kalacak. Madem ki standart yükleltilsin istiyorlar işte size bulunmaz fırsat. TÜRMOB bir yönetmelikle bu sınavları açabilir ve kimler bu işi biliyor, kimler boşuna bu işi yapıyor anlarız değilmi.

Çünkü o kadar çok SM ve SMMM'ye danışmaklık yapıyorum ki artık bazı şeyler insana dokunuyor. Lütfen birde olayın bu yönünü araştırın ve birazda bu gözle bakın olaya. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum, amacım kimseyi kırmak yada yargılamak değildi. Sadece vurun abalıya diyerek stajyerlere yüklenilmesi hoş değil bunu anlatmak istedim.

Sayın melek81 söylediklerinize katılıyorum. Ancak 1. Bu sınavlara siz sanki katıldığınızda ben kazanırım da diğer meslek mensupları kazanamaz gibi bir tavrınız var, ki bu hiç hoş değil. Ayrıca SM ve SMMM bana danışıyor demekle de bence büyük bir gaf yapmış oluyorsun. "Bilgi paylaşılırsa güzeldir" bugün senin de benim de öğreneceğimiz çok şey var ayrıca Meslek Mensupları yeniden sınava girmeli diyorsun ya. Verilen hak geriye alınmaz diye bir kanun vardır biliyor musun ? Ya da Sürücü belgesi sahiplerinin bugün yeniden sınava tabi tutsan ben de dahil (İyi bir sürücüyüm dür) belki sürücü belgesi alamayız. Bence değerlendirme de çok büyük yanlışlıklar oluyor. klasik sistemin ön kötü tarafı da budur. değerlendiren kişiye, değerlendiren kişinin o anki psikolojik durumu vs.. bunlar çok önemlidir. Bence sınavlar test usulü yapılmalı soru sayısı da artırılmalı bu değerlendirmeyi de ÖSYM gibi merkezler yapmalı ve bu soruların cevapları hemen yazılı ve görsel basında açıklanmalı ve imtihana girenler de yanlış ve doğrularını böylece görmeli. Değerlendirmenin bir ölçüsü olmalı [/list]

sgulatan' Alıntı:
Sayın melek81 söylediklerinize katılıyorum. Ancak 1. Bu sınavlara siz sanki katıldığınızda ben kazanırım da diğer meslek mensupları kazanamaz gibi bir tavrınız var, ki bu hiç hoş değil. Ayrıca SM ve SMMM bana danışıyor demekle de bence büyük bir gaf yapmış oluyorsun. "Bilgi paylaşılırsa güzeldir" bugün senin de benim de öğreneceğimiz çok şey var ayrıca Meslek Mensupları yeniden sınava girmeli diyorsun ya. Verilen hak geriye alınmaz diye bir kanun vardır biliyor musun ? Ya da Sürücü belgesi sahiplerinin bugün yeniden sınava tabi tutsan ben de dahil (İyi bir sürücüyüm dür) belki sürücü belgesi alamayız. Bence değerlendirme de çok büyük yanlışlıklar oluyor. klasik sistemin ön kötü tarafı da budur. değerlendiren kişiye, değerlendiren kişinin o anki psikolojik durumu vs.. bunlar çok önemlidir. Bence sınavlar test usulü yapılmalı soru sayısı da artırılmalı bu değerlendirmeyi de ÖSYM gibi merkezler yapmalı ve bu soruların cevapları hemen yazılı ve görsel basında açıklanmalı ve imtihana girenler de yanlış ve doğrularını böylece görmeli. Değerlendirmenin bir ölçüsü olmalı [/list]

Öncelikle, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ama bir yerdede biz stajyerlere yüklenilince insan patlıyor. Ayrıca zaten benimde isteğim verilen hakkın geri alınması değil. Bu forumda yazan SM ve SMMM büyüklerimiz diyorlarki Muhasebecilik standartı yükseltilsin, e o zaman bende standart yükseltilsin diye böyle bir cevap yazmıştım, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Hem zaten bir Odamızın başkanıda bir seminerde emekli olan Bankacı, Vergi Dairesi Müdürleri ve Mal Müdürleri içinde " O arkadaşlarımızda lütfen artık SM veya SMMM olmasın, zaten bunun için TÜRMOB'da gerekli düzenlemeler yapılıyor" demişti.
Tamam verilen hak geri alınmaz ama madem stajyerlerde standart yükseltiliyor bunu diğer platformdaki insanlar içinde yapılması gerekmezmi. Ben staj sınavlarında çıkan soruları abartmadan söyleyeyim, SM, SMMM ve YMM abilerimize gösterdim, aldığım cevap ne oldu biliyormusunuz. "Eee ne cevap verdin bakalım bu soruya" hani öğreticilik, hani staj amacı, hani bilgi ve deneyim. Ben bunları söyledim, eğer ağır bir ithamda bulunduysam tekrar özür dilerim ve diğer SM, SMMM ve YMM'lerdende tekrar özür dilerim.

melek81' Alıntı:
Ben staj sınavlarında çıkan soruları abartmadan söyleyeyim, SM, SMMM ve YMM abilerimize gösterdim, aldığım cevap ne oldu biliyormusunuz. "Eee ne cevap verdin bakalım bu soruya" hani öğreticilik, hani staj amacı, hani bilgi ve deneyim. Ben bunları söyledim, eğer ağır bir ithamda bulunduysam tekrar özür dilerim ve diğer SM, SMMM ve YMM'lerdende tekrar özür dilerim.

mmx2' Alıntı:
"Bir fikrin acemi savunucusu, usta saldırıcısından daha zararlıdır..."

sgulatan' Alıntı:
ayrıca Meslek Mensupları yeniden sınava girmeli diyorsun ya. Verilen hak geriye alınmaz diye bir kanun vardır biliyor musun ?

heerdeem' Alıntı:
artı belki polemik yaratacak ama ihtisaslaşmadan korkmayalım lütfen..

saygıyla...

selam stajer Arkadaşlar. yeterliliği bilmem ancak staj başlamada herhangi bir haksızlığın yapıldığına kesinlikle katılmıyorum. Dördüncü sınav girişim olan mart 2005 te sınavı kazanabildim. kabul edelim ki sınav kuru ezberle kazanılmıyor. konuları iyi kavramak, soruları ve cevapları dikkatli okumak gerekiyor .
Arkadaşlar önemli olan mevzu 4 yıllık fakülte bitirmiş biri olarak staj başlama snavına tabi tutulmak benim ağırıma gitti. yeterlilik sınavı için hiç bir itirazım olmaz, iki yıl staj ve staj sonunda yeterlilik sınavının yapılması mesleğe kalite, seviye ve saygınlık kazandırılması noktasında mutlaka yapılması gereken sınav.
(sınavsız belge verilen bugün mesleki faliyette bulunan meslek mensuplarını staj başlama sınavına tabi tutulsa acaba % kaçı 100 üzerinden 40 puanın üzerinde puan alır?)

Arkadaşlar!
Son olarak şunları söylemek istiyorum.
Sınavlar sadece bilgilerin test edilmesi amacına yönelik değil aynı zamanda elemek amacıyla yapılmaktadır.
öss kpss oks lgs smmm ymm staj başl.snavı gibi tüm bu sınavların amacı nedir?
4 yıl lisans yap 1,5 yıl formasyon eğitimi gör ve yine öğretmen olabilmek için kpss sınavına katıl. Bunu nasıl açıkayacaksınız?Elbette farklı nedenler var ama nihayet hepsinde amaç aynı.ELEMEK.
Problem şu ki; tesmer artık elemenin yöntemini değiştirmiş bulunmaktadır. Kabul edilen eleme yöntemi bilgiye yeteneğe dayanan usuldür. oysa karşımızda servet usulü ile eleme yapılmaktadır. staja başlatma 500, noterler ulaşım kitaplar kurslar derken bir 700-800 daha ve derken bitirme sınavları 300-350 daha ve derken ruhsat ve büro açmak ??? gerek var mı yazmaya.
tüm bunları ve yetersiz meslek mensupları ile elinde işlerine kendisinin tam anlamıyla yetişemeyeceği müşteri portföyü bulundurarak haksız rekabete yol açan meslek mensupları ile smmm veya sm'lerin bakmadığı işletmeleri tasdik eden meslek mensupları ve hukuki düzenlemeler için yeniden bir çerçeveye otturmanın tek yolu var. Odalarda bu fikirlerimizi savunmak ve gerçekleşmesi için elimizden gelenleri yapmak.
saygılar.

herkese merhaba,

bende bir stajyerim. ilerde inşallah bizde belgemizi alacağız. benim söylemek istediğim şey aslında ne eski SM ve SMMM lerin haklılığı nede stajyerlerin haklılığı. sadece şunu söylemek istiyorum; biz stajyerlere mükemmel zor sorular hazırlayıp, (sınav harçları ve diğer masrafları zaten saymıyorum) eleyen TÜRMOB lütfen bundan sonra 6 yıl çalışmış banka elemanlarını sınav bitirme sınavlarına sokmasın. Banka Müdürlerini, emekli olmuş Mal Müdürlerini, yine Vergi Dairesi Müdürlerini sınavsız mesleğe kabul etmesin. Madem ki kalite yükseltilsin isteniyor, herkese eşit kriterler getirilsin, çünkü Bankadan ayrılmış bir kişi tekdüzen hesap planını, hesap kapanışlarını, beyannameleri, Emekli VD Müdürleri SSK ve Bağkur uygulamalarını ne kadar biliyor. Lütfen birazda bunu tartışalım. Şartlar bize ne kadar zorsa herkese zor olsun çünkü bizler (hatta yakın zamanda sınav kazanmış SM SMMM büyüklerimiz) neler yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. Burda fikrini söyleyen herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla

Sınav sorusuydu

Merhabalar,
Herkesin staj ve sınavlarla ilgili söyleyecek ne çok şeyi varmış, tek dertli ben değilmişim okuduğum kadarıyla. Çünkü çok fazla mesaj var ve hepsini okuyacak zamanım yok maalesef.
Benim bir sorum olacak, muhakkak bilenler vardır, cevap alırsam sevineceğim.

SM B grubu sınavında sorulmuştu bu soru ve ben sınav sonrası en az 10 kişiye sordum cevabını, soruyu cevaplayan yoktu. KIYAS YASAĞI nedir? Ben sınava çalıştığım kitapta bulamadım, nette de tatmin edici bir açıklamaya rastlamadım. Sanırım ceza hukukuyla ilgili.
5 yıl bir muhasebe bürosunda çalıştım, şu anda bir şirkette muhasebe sorumlusuyum. Eski patronum bile cevaplayamamıştı bu soruyu. Bu nasıl bir tezattır? Demek ki bu konuyu bilmeyenlerde muhasebeci olabiliyorlar, o halde neden çan eğrisi ile soruları puanlamaya tabi tutuyorlar. Demek ki soru kağıdında yazan puanlar sadece laf olsun diye.
B Grubu sınavları benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Hayatımda aldığım en düşük notu aldım. Ki staja başlama ve A Grubu sınavlarını ilk sınavlarda ve güzel puanlarla geçmiştim. Ne oldu, acaba bildiklerimi unutmaya mı başladım dersiniz? Sonuçta sınav konuları aynı, soruların geleceği kanunlar belli. 25 Haziranda 4.sınav hakkımı kullanacağım ve eğer geçemezsem ne yapacağıma karar veremedim. 5 senelik stajyerim. Acaba 1 sene bekleyip son bir kez sınava girmek yerine stajı iptal edip, SMMM stajına müracaat etmem daha mı mantıklı olur? En azından hangi dersten başarısız olduğumu görüp, ona göre çalışırım.

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Merhaba ;
Sayın AYSELY,

Sorduğunuz KIYAS yasağının cevabını, Prof.Dr.Mualla ÖNCEL, Prof.Dr. Ahmet KUMRULU, Prof. Dr. Nami ÇAĞAN tarafından hazırlanmış VERGİ HUKUKU adlı 29. sayfasında bulabilirsiniz.

Şubat/2004 döneminde C Bitirme Sınavı sorusu idi. O tarihde ben de yanıtlayamamıştım. C sınavına girecekseniz muhakkak bu kitabı edinmenizi tavsiye ederim.

Bu iş arz ve talepten kaynaklanmaktadır. Daha önce de söyledim herekese ruhsat verilirse ne olur bunun sonu ? ve gene de söylüyorum bu zorluklar bizim mesleğimize mahsus bir şey değildir.
Bu gün hangi mesleğe bakarsınız bakın geçmişdeki şartları ile bu günün arasında büyük bir uçurum var.

Oyunun kuralları bu , isteyen oynar, istemeyen de rolünü değiştirir.

Herkese başarılar dilerim ama iyi olan kazanacaktır her zaman.

Re: Stajerlik Hakkında

erhan_aydn' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar
Ben de Stajerlik yapmak olduğumu belirtir. Sizlere kısaca birkaç örnek vermek istiyorum.
................

ve sınava giren arkadaşların sonuçlarının bulunduğu listeye göz attım benim grubumdan sınava giren 380 kişi var kazan 15-20 kişi ve bunlarda 60 veya 61 yani yukarıda puan alan yok kesinlikle burda bir şaibe var.

Ayrıca bir firmada çalıştığımdan şirketin bir müşterisi oda yönetimine yakın ve saygın bir arkadaşı olduğundan bahsetti ve tanıştık o kişi bana sınavlara girmemi ve son hakkımda kendileri ile görüşmemi ve geçmemin kolay olacağından bahsetti bu mesleğe 8 sene emek vermiş ama ne yazıkki bir ruhsatı eksik olan bir kişi olarak utandım. bu mesleği yükselmek için önce bu yönetim anlayışı değişmeli amacları her dönem bir grupdan kişi başına 40-50 YTL alıyorlar bu rakamlar korkunç boyutlara ulaşmakta ama iyi yetişmiş meslek mensubu yetiştirmek değil insanları kaz gibi yolmak onlar için çok severek yaptığım veya yapmaya çalıştığım mesleğimden soğumaktayım.
herkese sevgi ve saygılar

erhan kardeş. bir stajyer için tehlikeli sözler bunlar.ayrıca ben sınava bir kere girdim ve kazandım. kursada gitmedim vede şu anlayamadığım şu 40 -50 milyon işine?? girmedim.

lütfen duygularımızla hareket etmeyelim.....

stajersin derdin var

meraba arkadaşlar bende 2004 eylül ayında staja başlatma sınavını kazandım bence kimsenin stajerleri düşündüğünü sanmıyorum çünkü mevcut kanunlar yönetmelikler son gelenler sıtajı zorlaştırma yönünde ben sorarım ve öneri şudur s.m.m.m olmak isteyenler ayrı bi üniversite kurulsun ve bu mesleği abuk sabuk bölümler iştirak edip meslek tabanını genişletmesinler üniv bitirenler sınava girsin belgeyi alsın diğer anlamadıgın bir husus neden türkiyede işler sondan başlanılıyor egitim sistemini düzeltmeyiz sınavları zorlaştırırız.bu fabrikada üretimde kalite kontrol bölümünü bırakıp sevkiyat bölümüne önem vermeye benzer sevkiyat sistemin nekadar dogru olursa olsun kaliteli mal üretemiyosan malların iade gelir ürüne bakılır sevkiyata degil smmm yetrlilik için kaynak tavsiye eden yada çalışma metodu hakkında bilgi verirmisiniz tesmerin smmm yeterlilik sınavı için yapılan cd deniyen var mı nasıl bir set

alllah yardımcımız olsun

Yazmamak için kendimi zor tutuyordum ve sonunda dayanamadım.
Değerli stajyer arkadaşlar, siz kendinizi neden bu kadar ayrıcalıklı görüyorsunuz? Bir Vergi Dairesi Müdürlüğü, bir Banka Müdürlüğü, Bir Meslek Mensubu sizin için ne kadar basit böyle. Siz bulunduğunuz konumda neler başardınız? Ne işler hallettiniz? Nerelere geldiniz? Aynı söylemlerinizi gidin başka platformlarda da yapın bakalım. Maliye Müfettişliği sınavında zor soru çıkıyor bizi almıyorlar deyin bakalım, hatta bizi neden Avukat yapmıyorlar da deyin. Hatta doktor da olabilirsiniz, neden olmasın? Hakkınızı arayın bakalım...

Sınavlara gireceksiniz ve kazanırsanız Mesleğe adım atacaksınız. Varmı daha Türkçesi???

Birisi çok güzel söylemiş yukarıda "Cin olmadan Şeytan çarpmaya çalışmayın"

sayın Mmx2 ve Lutfenmantikliolun,

demişsiniz ki; Bir fikrin acemi savunucusu, usta saldırıcısından daha zararlıdır , Cin olmadan Şeytan çarpmaya çalışmayın

biz ne acemiyiz nede cin olmaya çalışıyoruz zaten öyle olsa bütün belgeli muhasebeciler cin'mi oluyor. sadece bu platformda herkes fikrini söylüyor ve söyleyecek. Tabi ki stajyer'lerde söyleyecek, muhasebeci'lerde söyleyecek, ama kimse kimseye hakaret etmeyecek. Lütfen üslubunuza dikkat edin.

Ayrıca dün akşam ntv'de Okan Bayülgen'in programı vardı belki seyretmişsinizdir. Seyretmeyenlere kısaca anlatayım; orda Aynstein'in bir teoremi konuşuldu (E=mc2) , konu daha sonra proferörlüğe ve mesleklere geldi. Türkiyede eğitimin, ezbercilik olduğu, eğitim yapan doktor, mühendis, avukat ve diğer meslekler için branş okusalar bile yeterli olmadığını, mezun olan öğrencilerin yine onlarca kitap okumaları gerektiği ve seminer gibi platformlarda kendilerini geliştirmelerini yoksa mesleklerini icrada zorlanacaklarını anlattı. Yanılmıyorsam Boğaziçinden bir profesördü. Şimdi bu bağlamda ister meslek lisesi bitirin, ister üniversite bitirin hatta staj yapın ve sınavları kazanın, gündem ve kanunlar o kadar hızlı değişiyorki sizlerde kendinizi geliştirmezseniz bu mesleği icra edemezsiniz. Bu yüzden taj döneminde kendisini geliştirmiş o kadar iyi stajyerler varki onlarıda lütfen küçümsemeyin ve bizler nasıl bütün SM. ve SMMM.ler için genelleme yapmıyorsak sizde yapmayın. Nasıl ayın 30. günü stajyer olan birisi staj bitirme sınavını kazandığında üstad olmuyorsa, bütün Muhasebeciler için üstadmış gibi davranmayın. Tabiki bu işi hakkıyla yapan, mesleğinde fevkalade iyi olan SM. ve SMMM. büyüklerimiz var ve onlar çoğunlukta.

Başka bir konuda, ben bir kurumdan emekli olan insanlarada bu meslek yaptırılmasın demedim, sadece onlarda sınava tabi olsunlar dedim. Çünkü VD. yada Banka müdürleri kendi branşlarında iyiler, bizim mevzuatımız onlarınkinden çok farklı, hesap planlarımız bile farklı (bende Lisede banka stajı yapmış birisiyim), ayrıca onlar en azından onlar meslek hayatları boyunca SSK ve Bağkur mevzuatıyla, Belediye kanunlarıyla, yada birçok mevzuat ve kanunlarla ne kadar ilgileniyorlar. Yada şöyle diyelim, siz SM. ve SMMM. büyüklerimiz, sizler bir 657 Devlet memuru kanunuyla yada BDDK.yla, yada bankacılık hesaplarıyla ne kadar ilgileniyorsunuz, ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Sınavlarda zor soru sorulması bana göre çok doğru bir karar çünkü bilenlerin bu mesleği yapmaları, bilmeyenlerin elenmeleri doğru bir düşünce ama mademki bu standart yüksek bir standart bunu devam ettirelim ve bu mesleği yapacak olan herkese uygulayalım. Benim söyleyeceklerim bu kadar, bu konu hakkında bir daha yorum yapmak istemiyorum çünkü insan kırılabiliyor.

Teşekkür eder saygılarımı sunarım,

Melek

Sayın melek81

Benim yazdıklarımda hakaret olarak algıladığınız neresi anlayamadım? Yoksa siz; stajyerler veya muhasebe elemanları haricindeki herkesin söylediğini hakaret gibi mi anlıyorsunuz?

balık verme, balık tutmasını öğret !