uyumsoft

Stajerlerin Durumu Ne Olacak Böyle Sınavlarda Haksızlık Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan konsilyer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
STAJERLERİN DURUMU NE OLACAK BÖYLE SINAVLARDA HAKKSIZLIK VAR

lutfenmantikliolun' Alıntı:
Sayın melek81

Benim yazdıklarımda hakaret olarak algıladığınız neresi anlayamadım? Yoksa siz; stajyerler veya muhasebe elemanları haricindeki herkesin söylediğini hakaret gibi mi anlıyorsunuz?

balık verme, balık tutmasını öğret !

yazmış olduğum imza, kimseyi küçümsemek için değil, kendime söylenmiş bir sözdür o. Karşımdakinin bana balık vermesini değil, balık tutmasını öğretmesi için yazılmıştır. Ayrıca stajyerler için "cin olmadan şeytan çarpmaya çalışmayın" hakaret değilde nedir. Sizler çok iyisiniz arkadaşlar devam edin bu yoldamı diye anlamalıyız.

Hoşuma giden bazı sözleri paylaşmak istiyorum.

"Kimileri büyük başarılar hayal ederler, kimileri ise uyanık kalıp hayallerini gerçekleştirirler"

"Hatası kendisine bildirilmeyen kişi; güzel işler yapıyorum sanıp kendi kendine neşelenir durur"

Herkese Saygılar...

Kırıcı olarak algılanan sözümden dolayı tüm muhataplarından özür dilerim.

Not : Aynstein yerine doğrusu olan Einstein kullanılırsa daha şık olur düşüncesindeyim.

Bende sizden ve eğer kırdıysam diğer büyüklerimden özür dilerim.

Selamlar arkadaşlar;
Stajyerler olarak bu konularda ne kadar konuşursak konuşalım bilindiği üzere hiç bir şey değişmeyecek. Değişmesini tabiki herkes ister ama malesef, hep konuşuyoruz ama değişen birşey olmuyor.

25 HAZİRAN 2005 CUMARTESİ GÜNÜ SINAVLARA GİRECEK OLAN HERKESE BAŞARILAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yazmamak için kendimi zor tutuyordum ve sonunda dayanamadım.
Değerli stajyer arkadaşlar, siz kendinizi neden bu kadar ayrıcalıklı görüyorsunuz? Bir Vergi Dairesi Müdürlüğü, bir Banka Müdürlüğü, Bir Meslek Mensubu sizin için ne kadar basit böyle. Siz bulunduğunuz konumda neler başardınız? Ne işler hallettiniz? Nerelere geldiniz? "

"Hatası kendisine bildirilmeyen kişi; güzel işler yapıyorum sanıp kendi kendine neşelenir durur"

sayın mantikli (umarım doğru yazmışımdır) inanın bu sözler ve bu üslüp (daha öncede birileri -şöyle şöyle...biliyor musun diye seslenmişti) bence büyük hata!

ben daha önce bir arkadaşa lütfen duygularımızla hareket etmeyelim demiştim. ama galiba bu konuda biraz zorlanıcam ancak yinede sizin gibi yapmayarak kendimi tutmaya çalışcam.

şimdi sadece şu 3 sayfa stajyerlerin neler yaptığını, nelere göğüs gerdiğini anlatmıyorsa anlatamıyorsa zaten size başka söylenecek bir şey yok.bu bir

ikincisi umarım (öncelikle benim beğenen ya da beğenmeyen bir tarafta yer aldığım yok) bizden sonraki nesillerde bizden çok çok ilerde olurda bizi beğenmezler( saygı başka )

3. genel bir şey söylemek istiyorum. daha öncede ima ile söylemek istemiştim. bir söz söyleyip iki sefer özür dileyeceğimize iki düşünüp bir söz söyleyelim lütfen . forum özürler dizisi değil fikirler dizisi olsun.

önce sevgi sonra saygıyla...

selam arkadaşlar

ben şuanda smmm stajeriyim staj başlatma sınavını ilk girişimde kazandım. tahmin ettiğim puanla aldığım puan neredeyse aynıydı. aynı zamanda bu sınavların zor olması güzel bir şey herkes smmm olamasın bu işi hak edenler yapsın gerekirse biz gece gündüz çalışalım bu işi yapalım ama hakkı ile yapalım

Sayın Stajerler,

Komisyona giren hocaların kitaplarından çalışın.Birde kanunları çalışırken elinizin altında hukuk sözlüğü olsun.
Belgeyi alan bin pişman belgeyi alamayan bin pişman
Bende emekli olunca büro açar mesleğe devam ederim diyerek hiç bulaşma dedikleri halde 49 yaşından sonra sınavlara girip, belgemi aldım.Gece gündüz çalış, çalış.Aldıkta iyimi yaptık.Orası münakaşa götürür.
Büyük şirketlerde SM mi ,SMMM misin kimse takmaz Onlar YMM ile çalışır.Belgesi olanla olmayan fark etmez yeterki üniversite mezunu olsun dil bilsin.
Bu meslek bağımsız çalışılınca pek karlı değil.
Hepinize Allah kolaylık versin

sayın R.SEMA SİNANGİL, syajyer olarak bizler bir çok güçlük çekiyoruz bunlar dan bir kısmın arkadaşlarım önceki sayfalarda belirtti, ancak sizin yazdığınız bir cümle dikkatmimi çekti bu
Bu meslek bağımsız çalışılınca pek karlı değil.
biraz açabilirmisiniz, yani biz ilerde ruhsatı aldığımızda fazla karlı olmayan bir iş için mi bu derece fedakarlık yapmış olacaz

Sayın Arkadaşım,
Evet bunca harcadığınız paranın ne karşılığını alabileceksiniz benim gibi
ne de tatmin olacaksınız.
Tabelaya ve bürnuzun güzelliğine müşteri gelmez.
Müşteri eğer tüccar çocuğuysanız babanız, amcanız dayınız sayesinde müşteri bulursunuz.
1989 senesinde sınavsız belge almış arkadaşlar ve vergi dairelerinden sınavsız belge alanlar piyasaya hakim olmuşlar. Onların 300-400 müşterileri var.Bu meslekte müşteri müşteriyi getiriyor.Kimse eski SM veya SMMM sini değiştirmeye yanaşmıyor.Kim iyi kim kötü bilmiyor bu düzen böyle devam ediyor.
Bakkal, terzi, yorgancı, döşemeci gibi işletme defteri tutanlarıda Vergi dairelerinin yoklama memurları kapmış.Kayıtdışı olarak tutuyorlar.
Müşteriden para almak bir dert en son sana öder.İşletme defterini SM veya SMMM tutarsa parayı zor alır birde s.m.mkz keser cepten vergiyi
öder.ama yoklama memurundan korkarlar ilk önce onunkini öderler.
İyi para çok çok büyük şirketlerden gelir onlarda YMM ve üniversite mezunu dil bilen personelle çalışır.
Ama babanız zenginse büyük şirket sahibi çok arkadaşı varsa belki birkaç tane bulabilirsiniz.
Her halde anlatabildim.

Evet gayet güzel açıkladınız durumu yani babamın dediği gibi
sıfıra sıfır elde var sıfır
ama babam bunu bana dediğinde hiç bişey yapmayan üretmeyen bi insandım ama o günden sonra inşaat teknisyeni oldum, işletme okudum, smmm stajyeri oldum ama görüyorum ki hala babamın sözü geçerli bi yer de bi terslik var ama nerde , ben de mi sistem de mi , bırakın ruhsat sahibi olunca müşteri bulmayı staj yeri bulmak bile çok güç yakında hem staj yapıp hem üzerine çalıştığım yere para vericez bi o kaldı o da yakındır

Ne umulursa o bulunur...

İnsan hayalleri kadar başarılı olur...

Ne ekersen onu biçersin...

Saygılar, sevgiler

slm arkadaşlar benimde katkım olsun smmm mesleğin değeri zaden son 10 yılda cok yükseldi cünkü stajerlerimiz hepsi cok iyi iyi olmasalar piyasade iş buramazlar sm - smmm sınavları cok zorlandı ve türkiyenin 7 ilinde kontenjan sorunu olduğu herkezce bilinmekte ve odaların tek geçin kaynakları en başında sınav harçları zaten ilk hakkında kazanan arkadaşlar sayılı kişiler kazanan kişlerde 4.hakkında alan kişilerdir bu kadar;da insaf diyiyorum avukatlık mesleğindede stajerlik var ama sınav yok niye acaba ve avukatlık daha gözde bir meslek

bülent' Alıntı:
slm arkadaşlar benimde katkım olsun smmm mesleğin değeri zaden son 10 yılda cok yükseldi cünkü stajerlerimiz hepsi cok iyi iyi olmasalar piyasade iş buramazlar sm - smmm sınavları cok zorlandı ve türkiyenin 7 ilinde kontenjan sorunu olduğu herkezce bilinmekte ve odaların tek geçin kaynakları en başında sınav harçları zaten ilk hakkında kazanan arkadaşlar sayılı kişiler kazanan kişlerde 4.hakkında alan kişilerdir bu kadar;da insaf diyiyorum avukatlık mesleğindede stajerlik var ama sınav yok niye acaba ve avukatlık daha gözde bir meslek

Arkadaşım bazı konularda stajyer arkadaşlarıma katılıyorum. Ama ne olursa olsun mesleğime daha doğrusu mesleğimize laf söylettiremem. Avukatlık daha gözde bir meslek demişsin. Sen böyle düşünürsen bizim mesleğimizden olan insanlar neler düşünmezler. Önce mesleğine saygın daha sonra sevgin olacak. En doğrusu bu mesleği çok seveceksin. Eğer avukatlığı seviyor ve gözde bir meslek olduğunu düşünüyorsan vakit kaybetmeden o mesleğe yönelmeni tavsiye ederim.

Saygılar,

SMMM
Dilek KARACA

Arkadaşlar çok afedersiniz bizim mesleğimizden olmayan insanlar ne düşünmezler diye yazmak istemiştim.

Saygılar,

SMMM
Dilek KARACA

oskar arkadaşım beni cok yanlış anlamışsın ben tam 20 yıldır bu meslek ile uğraşıyorum ; ve bu mesleğe (aşığım) ben avukatlık mesleği ile karşılaştıma yapmadım; avukatların stajerlikleri ile sm-smmm stajerliği konusu arasındaki farkı ela aldım arasındaki bazı çok önemli püf noktaları sen ve diğer arkadaşlar çok iyi biliyoruz.Bu konuyu daha iyi anlatmak için örnek verdim yoksa mesleğimizi laf söyletmiş değilim mesleği ön planları cıkarmak isteyen kötü niyetli veya cıkarları için calışan bizleri temsil eden yöneticileri laf söylüyorum umarım anlamışsınızdır. bende stajerlik konusunda cok zorluklar cektim benim cektiklerimi arkadaşlarımında cekmelerini müsaade etmek istemiyorum eğer 3568 var ise herkez eşit hakları sahiptir. Onun için rütfen vicdan muhasebesi etmelerini tavsife ederim

bülent' Alıntı:
avukatlık mesleğindede stajerlik var ama sınav yok niye acaba ve avukatlık daha gözde bir meslek

heerdeem' Alıntı:
............ bana avukat olmak için hangi lisans eğitimini almak gerekir. bu sorunun cevabı tekdir. hukuk. öyle mi . evet öyle

ya bizim mesleğimiz için hangi lisans mezunu olmak gerekir. pardon soruyu yanlış sordum. hangi lisanslardan mezun olmak gerekir.

1-işletme 2-iktisat(bu gruba ben dahilim) 3- kamu yönetimi 4-hukuk (bak burdada karşımıza çıktılar) 5-maliye 6-bankacılık 7-siyasal bilimlerinde eğitim veren fakülteler ( kaynak: stajyer el kitabı) ve bunlara bir çoğumuzun mezun olduğu açıköğretimi ekleyen. aha size cümbüş..

bülent' Alıntı:

genc insanlarla pastayı paylasmak istemiyen ve de odalara en buyuk geliri getiren bir sömürü ve para tuzağı kimse de sesini yükseltmedikce bu boyle devam eder gider .. sacmalığıa bak ya bana baslama sınavında edebiyat ve İnklap tarihi soracaklarmıs.. Ne yapacam ben bunlarla mükellefin işin yapamadığımda hikaye masal roman mı okuyacagım.. Zamanında bakkal dukkanı acar gibi muhasebe burolarına ruhsat verildi ilkokul mezunu muhasebeciler var ya.. Bizim sucumuz dünyaya geç gelmiş olmakmı..

O staj baslama bitirme sınavlarına oda başkanlarını soksunlar gecsinler bende gidip basşka bir meslekle ugrasırım.. Sadece oyalama ve para sömürmek...

sessiz kalmayalım arkadaslar... eşitlikse herkese eşitlik ...

Ynt: Stajerlerin Durumu Ne Olacak Böyle Sınavlarda Haksızlık Var

bu yazılanları okuyunca umudumu iyice kaybettim.
5sene önce durum neyse 2011 yılının arefesinde de tamamen aynı. milimetrik bir iyileşme bile yok.

Ynt: Stajerlerin Durumu Ne Olacak Böyle Sınavlarda Haksızlık Var

sınavlar zor değil elimize sunulan adam gibi kaynak yok. çalıştığımız kaynakların hepsi birbirinin yaması. deha farklı murat açık öür. farklı tesmer farklı cevap yayınlıyor. dehaya göre geöen sınavda geçtim ama tesmere göre kaldım? sınavlar zor felan değil çalışın diye edindiğimiz kaynaklar yanlış...