Stajyer Sıkıntıları

Merhabalar değerli müşavir ve aday arkadaşlar ben daha 1 yıllık stajerim ve her stajer gibi sıkıntılarım var. Ne denilirse yapmama ragmen hiç birşey ögretilmiyor 1 yıl içinde en basiti bir kdv beyannamesini bırakın hesaplanma sürecinde bile bulunmadım bırakın bunları dosya bile düzenletmiyor sadece hasılat faturalarını programa giriyorum. Nası aşarım bu durumu bilmiyorum müşavirle de konuşamıyorum ortada alacağım puan var. Şimdi şunu öğrenmek istiyorum düşük bir puan verdiğinde (ki çok korkuyorum bu durumdan) benim bu duruma karşı yapabileceğim bir şey varmı yoksa kaderime razımı geliyorum.

NOT : Lütfen forum kurallarına uyunuz. Başlık tarafımca değiştirilmiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar değerli müşavir ve aday arkadaşlar ben daha 1 yıllık stajerim ve her stajer gibi sıkıntılarım var. Ne denilirse yapmama ragmen hiç birşey ögretilmiyor 1 yıl içinde en basiti bir kdv beyannamesini bırakın hesaplanma sürecinde bile bulunmadım bırakın bunları dosya bile düzenletmiyor sadece hasılat faturalarını programa giriyorum. Nası aşarım bu durumu bilmiyorum müşavirle de konuşamıyorum ortada alacağım puan var. Şimdi şunu öğrenmek istiyorum düşük bir puan verdiğinde (ki çok korkuyorum bu durumdan) benim bu duruma karşı yapabileceğim bir şey varmı yoksa kaderime razımı geliyorum.

80 puan altı stajın başarısız olduğu anlamına geliyor. Yani 80 puandan az alırsan geçersiz oluyor çalıştığın süre

Kendini geliştiremediğin bir yerde bekleme, geleceğin için geliştirmen lazım kendini

Kesinlikle haklısınız ama 7 yıldır bu şirkete çalısıyorum ve evliyim işin aslı geçim derdinden kımıldıyamıyorum. Ön muhasebeyle başladım staj kazandım ve şimdi yerimde sayıyorum. gözümün önünde bilgisiz stajım geçiyor içim çooookk sıkılıyor. :((

7 yıldır çalışıyorsunuz ve hala kdv beyannamesi nasıl yapılır öğretmediyseler bilinçli olarak öğrenmenizi istemiyorlardır ve muhtemelen ellerinin altında olun fazla bilgi fazla maaş düşüncesiyle öğretmiyorlardır. kendinize hak hukuk bilen bir yer aramanızı tavsiye ederim.

7 yıldır çalışıyorsunuz ve hala kdv beyannamesi nasıl yapılır öğretmediyseler bilinçli olarak öğrenmenizi istemiyorlardır ve muhtemelen ellerinin altında olun fazla bilgi fazla maaş düşüncesiyle öğretmiyorlardır. kendinize hak hukuk bilen bir yer aramanızı tavsiye ederim.

üstadım aslında şöle bişi var işten çıkarsam müşavir gıcık olup az puan verecek diye yerimden kımıldıyamıyorum herşeye he diyorum ve eğitilmiyorum. Bu sebepten az puan verirse buna karşın bir adalet arıyışına girersem ne yapabilirim bunun peşindeyim. hani az puan verdi diye oda yada başka organlar araştırma yapıyormu yada başka yollarla hakkımızı arıyabilirmiyiz. bunun için burda yarım paylaşmıştım.

üstadım aslında şöle bişi var işten çıkarsam müşavir gıcık olup az puan verecek diye yerimden kımıldıyamıyorum herşeye he diyorum ve eğitilmiyorum. Bu sebepten az puan verirse buna karşın bir adalet arıyışına girersem ne yapabilirim bunun peşindeyim. hani az puan verdi diye oda yada başka organlar araştırma yapıyormu yada başka yollarla hakkımızı arıyabilirmiyiz. bunun için burda yarım paylaşmıştım.

Anladım bu konuda bi bilgim yok. Ama işten çıktı diye de düşük puan vereni hiç duymadım.

Stajınızın 1 yılı doldu ise 1 yıllık notunuzu mali müşavirden talep edin odaya verin ve daha sonra kendinize başka bir yer bulmanızı tavsiye ederim. Stajyerlerin korunması amacıyla odalar uygulama da aslında her yıl staj notu istiyor. Mali müşavirinize odanın talebi olduğunu iletip 1 yıllık staj notunuzu alıp sonrasında başka bir ofis bulmanız en doğrusu..

Stajınızın 1 yılı doldu ise 1 yıllık notunuzu mali müşavirden talep edin odaya verin ve daha sonra kendinize başka bir yer bulmanızı tavsiye ederim. Stajyerlerin korunması amacıyla odalar uygulama da aslında her yıl staj notu istiyor. Mali müşavirinize odanın talebi olduğunu iletip 1 yıllık staj notunuzu alıp sonrasında başka bir ofis bulmanız en doğrusu..

Bence de bu şekilde ilerleyin. Size katkısı olmayan bir yere siz de katkı sağlamayın.

Rencide etmek istemem bazı eleştiriler belki bir şeyleri farketmenize ya da farkında olduğunuz bazı şeylerle yüzleşmenize sebep olur diye yorumlayacağım. Bence içinde bulunduğunuz durum işyerinizle ya hiç alakalı değil ya da çok az alakalı. Sorun sizde. 7 yıl bir yerde çalışıp hiçbir şey öğrenme talebiniz bile olmamış. Olmuş ve öğretilmemişseniz yine sizde, öğretilmediği halde devam etmişsiniz. Olabilir, bir çok insan işini görecek kadar bilgi ile senelerini geçiriyor ve bu durumdan en iyimser açıdan yaklaşırsak "yeterince" rahatsız olmuyor. Ya da bahsettiğiniz gibi bir sebep, geçim derdi. Başka iş bulamamayı tolere edemeyecek olabilirsiniz. Ama yeri geldiğinde önceliğiniz bir şey öğrenmek ise geçim sıkıntısı yaşamayı göze almalıydınız. Rencide etmek istemem dediğim şey şunun içindi ki belki de potansiyeliniz bu ki bence potansiyeliniz bu. Bu tespiti şu cümlenizden bile yola çıkarak yapmak çok kolay oluyor. "Bana kötü not vermesinden korkuyorum." Yanlış anlamayın ama hayat korkakları ödüllendirmez. Doğanın böyle bir işleyişi yok. Yedi yıl boyunca en iyi ihtimalle haklı ya da haksız birçok gerekçeyle korktunuz, bu işi ben yaparımı gösterebilseydiniz işvereninize en azından bir süre denerdi, ama yapamamaktan korktunuz, bu korkularınız uzun vadeli bir başarasızlığa döndü ama bu sefer de "ya iş bulamazsam" diye korktunuz, şu an belki o noktayı da geçtiniz ama bu sefer de "ya kötü not verirse" diye korkuyorsunuz. 7 yıl yanında çalıştığınız insan. Sırf size kötülük yapmak için, ki başka bir çıkarı olamaz düşük not vermekte, sizin bir yıllık stajınızı yok sayacak kadar ileri gidecekse yine kendinizde arayın suçu. Özgüveninizi geliştirecek şeyler yapın size nacizane tavsiyem bu. Bu tamamen özgüven problemi. Toplumsal özgüvensizlik iliklerimize kadar işlemiş, bize öğretilmeye çalışılan farkında olun ya da olmayın bu. Bir yerde de adı kaderdir bunun. Kadere razı olmak. Çoğunlukluklar arasında kendinize yer bulup bir ömür güvende geçirmek. Eleştirilmeden, dışlanmadan, kıt kanaat bir yaşam sürmek toplumsal olarak elimizden gelen tek şey bu. Çünkü cahil ve fakir bir milletiz. Sizin de bu toplumun bir ferdi olarak kendinize sıkıntı yaptığınız bu. Toprağımız o kadar çiğnenmiş ve düzlenmiş ki, bir tohum patlasa güneşe varması o kadar kolay, o yüzden ki Türkiye derler bir fırsatlar ülkesi. Yarış yoktur çünkü. Bir çok kişi bir şey yapmaya tenezzül bile edemez.

Basit kişisel bir probleminizden toplumsal bir yaraya parmak basmak istedim. Sizi tanımam, siz de beni. O yüzden lütfen şahsi algılamayın düşüncelerimi. Umarım yardımcı olur. Bir de bu şekilde bakın ve gerçeklik payı olan kısımlarını kendinizde derinlemesine analiz edin. Size tavsiyem budur.