Stajyer

Üyelik
14 Ara 2008
Mesajlar
26
Merhaba Arkadaşlar,haftada 2,5 gün stajyer çalıştıracağım ve asgari ücret vereceğiz onu aylık hizmet listesinde nasıl göstereceğim ve ne yapmam gerek stajyerlerle ilgili acil bilgi verir misiniz?
 
Ynt: Stajyer

teşekkür ederim ilginiz için ama ben bu yazıyı okudum bana şu an bunu uygulayan biri lazıım.hem ücret vereceğiz hemde haftada 2,5 gün çalışacak bu yüzdne işim zor
 
Ynt: Stajyer

Sn meltemyılmaz ;

Konıuyu iki farklı başlık altında devam ettiriyorsunuz.

Eğer ilgili yazıyı okudu iseniz bile lütfen bir kez daha D , F ve G başlıklarını okur iseniz sanırım aradıklarınız o başlıklarda.
 
Ynt: Stajyer

kusura bakmayın bugün ilk defa girişim yeni üye oldum ve birşeyleri yazarken farklı başlıklar altına yazabiliyorum öprenene kadar biraz zaman geçecek uygulayan demekki hiç yok stajyer çalıştıran kimse ooff
 
Ynt: Stajyer

Merhaba ;

Sanırım verilen yanıtlarda uygulayan kimse yok diyen olmadı.

Ama siz ilgili yazıyı okumamakta ya da anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
 
Ynt: Stajyer

işi bildiğiniz için uygulamak kolay.bilmeyen bir insan için çok zor.aylık hizmet listesi vereceğim haftada 2.5 gün çalışıyor ama aylık hizmet listesinde kaç yazıcam bilmiyorum.ayrıca eksik olan günlerini nasıl belirticem ayrıca vermem gereken formlar var m.normal çalışan olsa bende yaparım yeniyim bilmiyorum ne yapayım
 
Ynt: Stajyer

Merhaba ;

1.durum eğer stajyer ise ;

İlgili yazıda ,


D- İşveren Stajyer Öğrenciyi Sigortalı Yapmak Zorunda mıdır?

Öğrencinin zorunlu olarak yaptığı staj süresince işveren bu kişileri sigortalı yapmak zorunda değildir. Staj süresince okulun bilgisi dahilinde öğrenci bir işyerinde uygulama eğitimi görür. Ancak, o işyerinde sigortalı olmaz.

diyor siz hala SSK da kaç gün yapacağım ,eksik gün nasıl yapacağım gibi sorular soruyorsunuz.

Verdiğiniz ücret için ise sosyal güvenlik kesintisi içermeyen bordro tanzim edeceksiniz.

F- Stajyer Öğrenciye Ödenen Ücretten Vergi Kesintisi Yapılır mı?



Staj yapma zorunluluğu bulunan yüksekokul/üniversite öğrencilerine (ödeme yükümlülüğü bulunmamasına rağmen) ücret ödeyen işverenlerce bu ödemeler üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır.



G- Stajyer Öğrenci İçin Ücret Bordrosu Düzenlenir mi?



Staj yapan öğrencilere ücret ödeniyor ise gelir vergisi ve damga vergisi kesintisini belirtmek amacıyla kanaatimce ücret bordrosu düzenlenmesi gerekir.

2. durumda gerçekten bir çalışma söz konusu ise forumda part-time sözleşme konusunda arama yapınız.

Aylık hizmet belgesi dediğiniz aylık sigorta prim bildirgesi olmalı diye düşünüyorum.
 

Benzer konular

Üst