Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

Staj başlatma sınavını tek tek derslerden geçmek mümkün değiil. 120 sorudan oluşan bu sınav test usulü yapılmakta. sınav genel kültür ve alan bilgisi olarak ikiye ayrılıyor. alan bilgisi 100 - genel kütür 20 sorudan oluşmakta. sınavda çan eğrisi kullanılmakta yani kimsenin yapamadağı ya da daha az doğru cevap verdiği soruların puanı daha yüksek. bu testte yanlış şıklar doğru cevapları götürmüyor.
bence bu sınava girmeden önce mesleği araştır nedir ne değildir öğren kararını ondan sonra wer.
sınav konularını ve sınav hakkında bilgiyi TESMER web sitesinden öğrenebilirsin.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, meslek konusunda kararımı verdim.

iyi günler dilerim.

merhaba arkadaşlar 26 Haziran da stajer olabilmek için sınava girdim çözdüğüm deneme sınavları ve geçen yılların sorularına bakarak gerçekten zor bir sınavdı bakalım sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum,hakkımda hayırlısı olsun yani halihazırda stajer adayıyım :) istanbul

Herkese merhaba, ben İstanbuldan Ekrem. 2009 Mart smmm staj başlatma sınavını kazandım. Askerlik görevimi tamamlayıp stajımı 2010 mayıs döneminde başlattım. Büroda meslek mensubunun yanında çalışıyorum. Mesleğimden memnunum.

Öncelikle staj başlatma sınavını kazanan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum gerçektende zor bir işi başardınız. İşallah yeterlilik sınavında da aynı başarıyı göstereceksiniz.

Artık sizlerde birer meslek mensubu olma yolunda büyük bir basamak atmış kişilersiniz. Sorumluluklarınızın farkında olacaksınız zaman geçtikçe. Ama şunuda söyleyimki yeterlilik sınavı çok daha zormuş arkadaşlar sıkı çalışın daha 3 yıl var diye benim gibi boş durmayın ::) mümkünse yeterlilik sınav konularında farklı kitaplar bulun okuyun yasal konular hakkında araştırmalar yapın faydasını göreceksinizdir emin olun. Ne demişler büyününün dediğini yap yaptığını yapma ;D

Ayrıca şimdik düşünüyorumda staj başlatma ve yeterlilik sınavlarında yaşadıklarımızı hala kendimi kötü hissediyorum. Yok böyle bir sınav sistemi, sınav komisyonu ve soru şekilleri. Okadar soru çözdüm temmuz 2010 yeterlilik sınavı için hazırlanırken Muhasebe ve Maliyetten dünya kadar soru çözdüm ama gelin görünkü sınavda çıkan soruların yanından bile geçmiordu. Hal böyle olunca insan altında başka şeyler arıyor ve sistemi eleştirmeye başlıyor yanlışlarını görüyor ve düzeltilmesi için talepte bulunuyor. Bugün olmasada yarın bu ortak sorunumuzla sizlerde karşılaşacaksınız. Onun için buna birlikte bir çare bulmak zorundayız. Onun için sizleride aşağıdaki habere yorum yapmak için davet ediyorum.

Lütfen link vermeyiniz

merhaba arkadaşlar! ben 2010 mayıs döneminde stajımı başlattım.kayseride staj yapıyorum .yeterlilik sınavı için not toplamaya başladım.yeterlilik için hangi kitapları tavsiye edersiniz?yada bana gönderebileceğiniz yeterlilik ders notları var mı? ayrıca smmm olmak için ve olduktan sonra tüm vergi kanunlarını öğrenmek zorundamıyım teşekkürler

merhaba arkadaşlar

mart 2010 da staj başlatma sınavını kazandım.mayıs ayında stajımı başlatamadım.hazıranda bir iş buldum ve şimdi stajımı başlatacağım .bildiğim kadarıyla bir dosya açtırmam gerekiyor .bu dosyayı hazırlamam kaç günümü alır.bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

teşekkürler.

merhaba arkadaşlar.2008/1dönemi stajeriyim.staja 7ay ara verdikten sonra nihayet temmuzda bitirdim .şuan aralık sınavlarına hazırlanıyorum. Vergiden hariç tüm derslerden girmeyi düşünüyorum.önümde yeterli vakit var.fakat1yaşındaki ikiz bebeklerimden ne kadar fırsat bulur çaşırım emin değilim. Hepinize Allah kolaylık versn. Emeklerimiz güzel sonuçlarla bize döner umarım.

2010 Haziran Dönemi Staj Başlama Sınavını kazandım.2010 Eylül Dönemi Satajım Başladı.Yetrlilkte görüşmek üzere Tüm Stajerlere başarılar.

2009 Haziran sınavını kazandım 2009 Eylül de stajım başladı ve halen devam ediyor ve ve bitmiyor ve ve tüm heyecanın kayboldu.

MERHABALAR HERKESE BEN 2010 OCAK STAJIMI BASLATTIM 2.CDYI BITIRMEK UZEREYIM 3.SU GELMEDI DIYE DE HAYLI TELASLIYIM SIMDILIK BUKADAR HERKESE BASARILAR DILERIM

(Lütfen Mesajlarınızı Küçük Harflerle Yazınız)

Herkese Selam Arkadaşlar
Ben kasım 2009 staja başlamayı kazandım
1 yıl boyunca primlerimi kendim ödedim.
Bu işin sonu hayırlı olacak mı bilmiyorum ?
3 yıl bedava çalışacağız orası belli 28 yaşındayım şuan
Bitirme sınavını da veremezsek herşey boşa gitmiş olacak
Bitirme sınavı çok zormu yardımcı olursanız sevinirim.
Yoksa yol yakınken normal bir iş bulup bu işleri bırakmamı tavsiye edermisiniz kafam çok karışık

İyi günler stajyer arkadaşlar
Ben şuan 1 yıldır prim ödeyerek staj yapıyorum.
Müşavirim ise bu kadar idare edebilim dedi ve çıkış verdi
fakat staj yeri bulamıyorum.

Bu durumda 3 ay içinde bulamaz ise stajım yanar mı
yoksa dondurma imkanı varmı ?
Teşekkürler

klazungen ' Alıntı:

Teşekkürler

öncelikle merhaba.
bildiğim kadarıyla staja ara verme süresi 3 ay olduğuna göre muhtemelen dosyanız yanacak ama yine de bağlı olduğunuz odaya sormanız daha sağlıklı. Ben de kasım 2009 sınavını kazandım ama daha stajımı başlatamadım. kasım 2011 e kadar başlatamazsam da benimki de yanacak sanırım.

klazungen ' Alıntı:

Teşekkürler
odana 15 gün içinde bildirmen gerekir diye biliyorum odanla irtibata geç 3 ay ara verilebiliniyor ama haberleri olacak

Selamlar,

Önceki kullanıcı adım ?holden17? idi. Daha sonra gerçek isim kullanmak daha mantıklı geldiği için yakın bir zamanda yeni üyelik aldım.

2005 yılında Kocaeli Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum, 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İnsan Kaynakları bölümünde Tezsiz Yüksek Lisansa başladım ve bir süre kendi işimi yaptım. 2007 yılı sonlarında karar vermiştim Staja Başlama Sınavına girmeye ve Mart 2008 sınavı için hazırlanmaya başladım. 2 ay kadar İslam Çankaya?nın kitabına evde çalıştım ve ilk girişimde kazandım.

Yüksek lisansın dersleri bitmişti ve proje kısmı vardı. Planım 2008 Mart sınavını kazanmak, askerlik için başvurmak ve yüksek lisansı dondurmaktı. Öyle de yaptım. Henüz sadece sınavı kazanmışken askerde büyük faydasını gördüm. Kısa dönem olarak gittiğim Gebze?de 15. günde kantinde muhasebeye geçtim. Spor, nöbet, içtima vs. hiçbir şey yoktu. Torpilim de yoktu ayrıca. Şans işte.

Askerdeyken stajın 3 seneye çıkabileceği söyleniyordu ve çıktı da. Normalde staja başlama dönemlerinde ilgili ayın 10?una kadar staja başlamak gerekirken, staj 3 seneye çıktığı için bir seferlik bir değişiklik yapılarak Eylül sonuna kadar stajı başlatabilme hakkımız oldu. Ben askerden Eylül 17?de gelmiştim ve bu benim işime çok yaramıştı.

Yüksek Lisanstan sınıf arkadaşımın arkadaşı ile tanıştık bir gün, o da stajını yapıyordu. Daha sonra Aralıkta askere gidecekti ve patronuna beni önerdi. Gittim görüştüm ve stajımı başlattım. Mesleki anlamda ve insani olarak samimi ve çok iyi biri olan patronum fiili olarak Kasım ayında çalışmama rağmen sigortamı vs. kendi ödedi. İyi niyetini belli etmişti baştan.

Daha sonra yüksek lisansımı bitirmeye koyuldum. Stajımı 1 sene yapabilirdim ama araya yaz girdi (2009) hocalarla iletişim kesildi ve 2009 Aralık Yeterlilik sınavına girme planım suya düştü. İlk kez girenler baya önceden başvurmak zorundalar. 2010 Mart dönemini gözüme kestirmiştim. Savunmam için jüriye girdim ve maalesef 3 ay süre verdiler. Baya moralim bozulmuştu. En kötü ihtimalle 2010 Temmuz sınavına yetişeyim dedim ve nihayet yetiştim.

Temmuz sınavından önce 2 ay sürem vardı. Yine İslam Çankaya?nın kitabını aldım (Reklam olmasın, bence kitap çok çok önemli değil). Yine kendim evde çalışarak hazırlandım. Forumdan da not vs. aldım, gördüm ki forumda paylaşma duygusu yüksek insanlar var. Teşekkür ederim onlara.

2010 Kasım ayında SPK sınavına girdim ve 2/3 yaptım, SPK mevzuata gireceğim bir sonraki sınava. Onda da bir sürü yönetmelik vs değişti.

Temmuz sınavında 6/7 yaptım ve Finansal muhasebe kalmıştı. Stonhand?ın katkılarıyla onu da hallettim. İlk sınavdan aldığım 14 ile Aralık sınavında aldığım 62 arasında büyük fark vardı. Yani hocanın isteklerini iyi özetlemişti Stonhand. İlk sınavda baya sinirlenmiştim ama ikinci sınava hazırlandıktan sonra artık zevk almaya başlamıştım. Sınavın bu tarz olması kalma riskini artırdığı oranda zevkini de artırıyor bana kalırsa.

Nihayet geçen günlerde açıklanan sonuçlarla SMMM oldum.
Öncesinde patronum (Büroda ben ve patronum çalışıyoruz) 2011 yılı için %40 ortaklık teklif etti. Tabi ki ücret vs. istemeden. Böylelikle 2011 benim için iyi başladı.
İyi niyet, çalışma ve biraz da şans ile de bir şeyler olabiliyormuş bunu gördüm.

2010 yılında bir kere bir iş görüşmesine gittim. Şartları çok iyiydi fakat olmadı, vazgeçtiler personel alımından. İzmir Alsancak?ta bulunan büromuzu zaten baya seviyordum. İyi ki de olmadı diyorum şimdi.

Baya uzun oldu. CV ya da profil gibi de oldu.

Son olarak belirtmeden geçemeyeceğim.
Özellikle forumlarda ya da internet ortamında Türkçe kullanımı çok kötü. Bir şekilde bunda dikkat etmeye başladığınız zaman yanlış yazılan (hızlı yazmadan kaynaklananları kastetmiyorum) yazılar acayip itici geliyor. Keşke herkes dikkat etse. En azından kendi için. Ya da biri böyle güzel bir şekilde kullanınca Türkçeyi, okuyana değer veriyor gibi bir anlam yüklüyorum.

Çok kasmaya gerek yok diyenler de oluyor, sonuçta önemli olan derdimi anlatmak falan diyenler de oluyor. Ama insan takınca da takıyor. Hele ?de, -da falan yanlış yerde ayrı, yanlış yerde bitişik yazılınca baya kötü gözüküyor :)

Stajım bitti ama geç de olsa kendimi tanıtayım dedim.