Stoğu Olmayan Mala Fatura Kesilmesi

Üyelik
4 Ocak 2019
Mesajlar
1
Konum
Ankara
öncelikle herkese merhaba, calısmıs oldugumuz bir smmm var ancak konuyu çözüme kavusturamadıgımız ıcın buraya yazıyorum... bize yol gosterebilirseniz cok seviniriz.

bir arkadasım kosgeb den hibe desteği alacak ofisinde 5 adet masa var bizden bu masalara fatura kesmemizi istiyor ama bizim stoklarımızda suan masa yok daha once masa girişlerimiz var ancak karşılığında da cıkıslarımız var...

bu 5 masa için nasıl fatura kesebiliriz?

5 adet masa girişini gider pusulası ile yapıp fatura kesin diyenler oldu, sende zaten masa girişi var bunların girişi var mı yok mu bakan olmaz diyenler oldu, kesme bu suç diyenlerde oldu ancak herkes bir şey söylüyor bir türlü netlik kazandıramadık.

bu işin oluru var mıdır?

Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz, şimdiden çok teşekkür ederiz.
 
Son düzenleme:
Yani işin oluru olmayan birseyi olmuş gibi göstermemek kesinlikle ve bu en sağlıklı yol ki zaten buda bu suç diyenlerle bir yerde aynı kapıya çıkar. Ama bu yolun dışında bir yol aranıyorsa eğer gider pusulası ile alıp sonra satmaktır yine yanlış olup doğruluk payı olan. İyi çalışmalar
 
Merhaba
Şurası kesin ki alışı olmayan veya stoğundan olmayan bir ürünün satışı da olmaz.
Bizlerin burada ki amacı , takdir edersiniz ki, usulsüzlüğü teşvik etmek veya gayriresmi yöntemler konusunda yol göstermek değil,olması gereken doğrular konusunda yardımcı olmak ve nacizane tavsiyelerde bulunmaktır.
Bu anlamda benim tavsiyem elinizde masa stoğu yoksa, fatura kesemeyiz deyin olsun bitsin. Başka yollara sapmayın derim.
Bu arada Kosgeb, ürün gerçekten alınmış mı, kesen firmanın stoğunda var mı yok mu vb.konularda araştırma yapar mı, o kısmı bilmiyorum.
 
Kosgeb şüphelenirse satıcı firmadan malı nerden tedarik ettiğini sorabilir.Kosgeb genel de 3 farklı firmadan fiyat alır.En düşük firmaya ödeme yapar.Bu firmaya da nasıl düşük ödeme yaptığınız sorar.Sizin yapmanız gereken gider pusulası vb. değil.Yapmanız gereken basit usul mükellefiyete sahip esnaf bulmak.Bu kişi size fatura kesebilir.siz de KDV siz işlerseniz mal stok kayıtlarınıza girmiş olur.Bu yazdığım tavsiye niteliğindedir.Tahsin üstadın dediği gibi hiç fatura kesmezse sorun yaşamaz.
 
Üst